swiatwemnie.pl

Majeranek w przepisach

 

Zupa fasolowa z wędzonym mięsem

Zupa fasolowa z wędzonym mięsem

Obfita pachnąca zupa nadaje się jako danie główne. Do zupy podajemy świeże pieczywo.Zobacz więcej

Zupa fasolowa z wędzoną golonką

Zupa fasolowa z wędzoną golonką

Gęsta zupa, z czterech rodzajów fasoli i ciecierzycy, z doskonałą wędzoną golonką. Zupę polecamy ugotować w większym garnku, ponieważ z pewnością zjecie ją na śniadanie, obiad jak i na kolację, bo nie będziecie mogli się jej oprzeć.Zobacz więcej

Rolada Stefana

Rolada Stefana

Tradycyjne słowackie główne danie nadające się jako poczęstunek dla całej rodziny podczas świąt.Zobacz więcej

Kapuściane placki

Kapuściane placki

Doskonały przepis na ziemniaczane placki z kiszoną kapustą.Zobacz więcej

Wieprzowy gulasz z pieczarkami

Wieprzowy gulasz z pieczarkami

Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.Zobacz więcej

Flaczki z boczniaków

Flaczki z boczniaków

Fałszywe flaczki z boczniaków ostrygowatych, które są tak samo smaczne jak prawdziwe.Zobacz więcej

Kotlet wieprzowy w ziemniaczanym cieście

Kotlet wieprzowy w ziemniaczanym cieście

Obiad w sam raz na niedzielę :) Podajemy z ziemniaczanym puree i surówką.Zobacz więcej

Zupa fasolowa z parówkami

Zupa fasolowa z parówkami

Prosta smaczna zupa, dzięki użyciu fasoli w puszce szybko się ją przygotowuje.Zobacz więcej

Jęczmienna babka z wędzonym mięsem i grzybami

Jęczmienna babka z wędzonym mięsem i grzybami

Wymieniona ilość jest na przygotowanie dwóch większych blach jęczmiennej babki, dla około szesnastu głodomorów. Potrawa jest dość syta. Podajemy ciepłe.Zobacz więcej

Placki cukiniowo - ziemniaczane

Placki cukiniowo - ziemniaczane

Smaczne lekkie placki z wysoką zawartością błonnika dzięki dodanym płatkom owsianym. Podajemy ze świeżą warzywną surówką i sosem tatarskim.Zobacz więcej

Zupa z dużej pstrokatej fasoli

Zupa z dużej pstrokatej fasoli

Duża zupa, z dużej fasoli, z dużymi kawałkami wędzonego mięsa, dla bardzo dużych głodomorów. Dla mniejszych głodomorów gotujemy zupę z połowy wymienionych składników.Zobacz więcej

Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce

Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce

Bogata w białko ryba w ziołowej panierce, zawierająca zdrowy tłuszcz jest po prostu doskonała.Zobacz więcej

Smażona wątróbka z królika

Smażona wątróbka z królika

Prawdziwy przysmak. Podajemy ze świeżym chlebem, solimy według smaku dopiero przy serwowaniu.Zobacz więcej

Gulasz cielęcy

Gulasz cielęcy

Delikatny gulasz z udźca cielęcego o umiarkowanie słodkim smaku. Mięso i warzywa podsmażamy a następnie gotujemy do uzyskania miękkości. Tradycyjnie mięso jest krojone na steki i piecze się je z kością.Zobacz więcej

Wieprzowe saute z wątróbką

Wieprzowe saute z wątróbką

Saute "na dziko" podajemy z gotowanymi ziemniakami i ostrą papryczką pepperoni.Zobacz więcej

Gulasz z kotła

Gulasz z kotła

Około 8 litrów wspaniałego mięsnego gulaszu przygotowanego w 16 litrowym emaliowanym kotle, na płonącym sosnowym drzewie. Ilość porcji jest wprost proporcjonalna do głodu i potrzeby dokładki wszystkich kucharzy i pomocników.Zobacz więcej

Zapiekany wieprzowy schab z ziemniaczanym placku

Zapiekany wieprzowy schab z ziemniaczanym placku

Podajemy ze świeżą warzywną surówką albo z ziemniaczanym puree.Zobacz więcej

Cukinia z mięsem drobiowym

Cukinia z mięsem drobiowym

Łatwy przepis na to jak zrobić z sezonowego warzywa lekki dobry obiad.Zobacz więcej

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się