swiatwemnie.pl

Majeranek w przepisach

 
Placki ziemniaczane z kalafiorem i brokułem

Delikatne smaczne placki, które się wam spodobają. Konsumujemy samodzielnie, lub możemy je podawać jako dodatek do grillowanego drobiowego mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Mangalica kociołkowy gulasz

Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

3 h.

Trudność

średnia

Actifry wieprzowe kotleciki dla smakoszy

Actifry przepis na łagodne wieprzowe kotleciki z wędzonym serem i kółeczkami pomidorów. Doskonałym dodatkiem są ziemniaki na jakikolwiek sposób.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Grillowane indycze piersi w czosnkowej marynacie

Smaczne, delikatne grillowane mięsko, które najlepiej smakuje z sałatką warzywną. Szczególnie tutaj wyróżniają się Sałatka z białej kapusty , Kapuściana sałatka z serem cheddar i Sałatka fit z selerem. Niezawodne przepisy na ich przygotowanie szukajcie w naszych przepisach.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Cielęce flaczki Nowy przepis

Cielęce flaczki

Delikatna zupa z cielęcych flaczków, bez cebuli w zasmażce.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Jęczmienna baba z grzybami

Tradycyjne danie ze słowackiej kuchni. Zamiast smalcu danie można usmażyć na oleju i stanie się z niego wegetariański przysmak.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Placki ziemniaczane z niedźwiedzim czosnkiem

Bardzo smaczne i lubiane, wiosenne placki z młodych ziemniaków i świetnego czosnku niedźwiedziego.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Kalarepowe - ziemniaczane placki

Smaczna odmiana klasycznych ziemniaczanych placków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i pieczarkami

Placki pełne najlepszych smaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Zupa ubojowa Nowy przepis

Zupa ubojowa

Gęsta zupa na drugie śniadanie. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

niska

Mięsna zapiekanka z domowej piekarni

Niezwykle łatwe przygotowanie mięsnej zapiekanki za pomocą domowej elektrycznej piekarni.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

Zapiekane ziemniaki z mięsem i warzywami

Soczysty obiad z jednego garnka.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Zupa frankfurcka z soczewicą

Duży garnek, gęstej zupy na drugie śniadanie, pełna warzyw, ziemniaków i parówek frankfurterek :) (i dlatego frankfurcka z soczewicą...)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Gulasz z kotła

Około 8 litrów wspaniałego mięsnego gulaszu przygotowanego w 16 litrowym emaliowanym kotle, na płonącym sosnowym drzewie. Ilość porcji jest wprost proporcjonalna do głodu i potrzeby dokładki wszystkich kucharzy i pomocników.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

4 h.

Trudność

średnia

Omlet z groszkiem

Smaczne i szybkie śniadanie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Kapuściane placki

Doskonały przepis na ziemniaczane placki z kiszoną kapustą.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Kociołkowy gulasz bez kociołka

Gulasz z kuchenki na wielką rodzinną imprezę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Kućmok - placek ziemniaczany

Ulubiony wielki ziemniaczany placek pieczony w piekarniku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Zupa fasolowa z wędzoną golonką

Gęsta zupa, z czterech rodzajów fasoli i ciecierzycy, z doskonałą wędzoną golonką. Zupę polecamy ugotować w większym garnku, ponieważ z pewnością zjecie ją na śniadanie, obiad jak i na kolację, bo nie będziecie mogli się jej oprzeć.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Gulasz cielęcy

Delikatny gulasz z udźca cielęcego o umiarkowanie słodkim smaku. Mięso i warzywa podsmażamy a następnie gotujemy do uzyskania miękkości. Tradycyjnie mięso jest krojone na steki i piecze się je z kością.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się