Makaron rurki Cannelloni wypełniony dyniowym farszem i zapieczony z sosem beszamelowym.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Kremowy przysmak o delikatnym smaku, znany jako Risotto alla Milanese.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
40 min.Trudność
niska
Włoski przepis na kurczaka Cacciatore w sosie z ziołami, papryką, pomidorami i czarnymi oliwkami. Jako dodatek doskonale nadadzą się spaghetti lub ryż.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
średnia
Carbonara to tradycyjny, włoski przepis na makaron z boczkiem, serem Pecorino i jajkami. Najlepiej do tego dania nadaje się tradycyjne spaghetti.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
20 min.Trudność
niska
Wyjątkowy smakołyk o typowym smaku owczego sera Pecorino.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Zupa pomidorowa po włosku z bazylią i parmezanem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
40 min.Trudność
niska
Przepis na przygotowanie łagodnego kremowego włoskiego risotta ze świeżymi kurkami.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
40 min.Trudność
niska
Kremowy makaron z delikatnym serowym sosem i szynkowymi paseczkami.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Smaczne kremowe risotto z groszkiem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
40 min.Trudność
niska
Włoska specjalność z Milana - cielęcy udziec z kością szpikową duszony z warzywami i wywarem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
2 h. Trudność
średnia
Tradycyjny kremowy włoski deser.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Prosty przepis na przyrządzenie tradycyjnego włoskiego posiłku z makaronu i wieprzowiny.
Pichcił
NorikaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
200 g wspaniałej, gęstej, pikantnej pasty. Pesto z niedźwiedziego czosnku jest pełne witamin a w lodówce po zalaniu odrobiną oliwy z oliwek, wytrzyma nawet kilka miesięcy. Doskonałe jest jako dodatek do makaronów, sałatek lub możecie je dodawać do różnych dań według smaku.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Lekkie i smaczne danie, które smakuje wszystkim.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
45 min.Trudność
niska
„Kluski” ziemniaczane z sosem z sera Pecorino i śmietany. Gnocchi można kupić i ugotować w kilka minut w wodzie lub wykonać od podstaw w domu, według naszego przepisu, który znajduje się również na tej stronie.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Makaron z parzonym brokułem i pomidorami w delikatnym sosie z natki pietruszki i bazylii.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Jeden z wielu rodzajów przepisów na ulubione spaghetti bolognese.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Delikatny gulasz z udźca cielęcego o umiarkowanie słodkim smaku. Mięso i warzywa podsmażamy a następnie gotujemy do uzyskania miękkości. Tradycyjnie mięso jest krojone na steki i piecze się je z kością.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
2 h. Trudność
średnia
Wyśmienity makaron z kurkami, śmietaną i kawałkami wędzonego łososia. Garść liści świeżej mięty dodaje temu daniu letnią lekkość i świeżość.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Pięknie pachnący gęsty sos o lekko pikantnym smaku. W kuchni ma różne możliwości zastosowania, najczęściej z makaronami.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
—Trudność
niska
Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] to ludowa nazwa tradycyjnego włoskiego sosu do makaronów, którego podstawę tworzą solony suszony boczek z wieprzowego karku, pomidory i ser pecorino. Można go dodawać również do innych rodzai makaronów, na przykład do bucatini i jest bardzo smaczny :)
Pichcił
MichalCzas przygotowania
25 min.Trudność
średnia
Ziemniaczane "kluseczki" zapieczone z kawałkami łososia z beszamelem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
45 min.Trudność
niska
Doskonała pizza z ciasta poleconego przez włoskiego kucharza.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
średnia