Frankfurcka zupa

Klasyczna, tradycyjna ulubiona zupa.
przepis,fotoprzepis,parówki frankfurterki,Zupy mięsne
Zupy mięsne
Kategorie
Zupy mięsne ›Składniki
Składniki
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
majeranek | 0 ?? | kcal | |
mielona czerwona papryka | 3 48 | łyżeczki kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 80 278 | gramów kcal | |
parówki frankfurterki | 300 720 | gramów kcal | |
smalec | 60 538 | gramów kcal | |
woda | 1.8 0 | litra kcal | |
ziemniaki | 600 552 | gramów kcal |
Przepis



5.
woda 1.8 litra
...zalewamy wodą i trzepaczką dobrze mieszamy. Zawiesinę gotujemy często mieszając przez 10 minut.

6.
Do zawiesiny dodajemy ziemniaki i gotujemy je do miękkości (10 minut). Zupę solimy i często mieszamy.


8.
Dodajemy je do zupy i 10 minut gotujemy.



Smacznego!