Frankfurcka zupa
Klasyczna, tradycyjna ulubiona zupa.
przepis,fotoprzepis,parówki frankfurterki,Zupy mięsne
Zupy mięsne
Kategorie
Zupy mięsne
Składniki
Składniki
cebula | 150 | gramów | |
czosnek | 2 | ząbki | |
majeranek | - | ||
mielona czerwona papryka | 3 | łyżeczki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 80 | gramów | |
parówki frankfurterki | 300 | gramów | |
smalec | 60 | gramów | |
woda | 1.8 | litra | |
ziemniaki | 600 | gramów |
Przepis
5.
woda 1.8 litra
...zalewamy wodą i trzepaczką dobrze mieszamy. Zawiesinę gotujemy często mieszając przez 10 minut.
6.
Do zawiesiny dodajemy ziemniaki i gotujemy je do miękkości (10 minut). Zupę solimy i często mieszamy.
8.
Dodajemy je do zupy i 10 minut gotujemy.
Smacznego!