Wszystkie przepisy > Przekąski > Pasty
Wszystkie przepisy > Przekąski > Pasty
Szybka i prosta pasta. Oczywiście ilość składników można dostosować według własnego smaku.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
5 min.Trudność
niska
Smakowo podobna i interesująca kolorem jest też wersja z czerwonej rzodkiewki, tylko jest nią więcej pracy przy struganiu.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
—Trudność
niska
Doskonała śniadaniowa pasta którą warto grubo smarować :)
Pichcił
MichalCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Kremowa pasta o wspaniałym smaku. Doskonała na chleb lub inne pieczywo, na śniadanie i na kolację.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
25 min.Trudność
niska
Wyrazista i zdrowa pasta, szczególnie odpowiednia jeśli już nie oczekujecie gości :)
Pichcił
MichalCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska
Smaczna domowa "nutella" dla dzieci na śniadanie. Podajemy posmarowaną na świeżym pieczywie albo na chałce. Możemy ją użyć również do przygotowania ciast lub ciasteczek.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Pyszna pasta z tuńczyka z puszki w sosie własnym. Idealna do chleba lub różnego rodzaju pieczywa, ale także jako przekąska lub przystawka.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Szybka w przygotowaniu i smaczna pasta z paluszków krabowych.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska
Stosunkowo sycąca, smaczna pasta z której nie przytyjecie. Najlepiej smakuje na suchym chlebie tostowym.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
20 min.Trudność
niska
Smaczna pasta pełna białka i korzystnego dla zdrowia szczypiorku. Podajemy ze świeżym pełnoziarnistym pieczywem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska
Delikatny krem o łagodnym smaku przypraw. Zamiast Gorgonzoli można użyć inny ser z niebieską lub zieloną pleśnią, na przykład Lazur, ale trzeba go zetrzeć.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
—Trudność
niska
Ulubiona klasyczna bryndzowa pasta. Nadająca się na każdą imprezę jako smarowidło na kanapeczki, ale i jako doskonały śniadaniowy przysmak z chlebem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Pastę podajemy posmarowaną na chlebie albo bułkach, smakuje na ciepło i na zimno.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Łagodne pikantne masło dodające daniom powabny smak.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Łagodne smarowidło ze specyficznym smakiem wędzonej ryby.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Wspaniała przekąska nie tylko dla miłośników piwa. Pasta nie jest odpowiednia dla dzieci oraz dla osób, które nie lubią przenikliwy pikantny aromat tego fantastycznego sera.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
20 min.Trudność
niska
Doskonałe i bardzo smaczne smarowidło na chlebek lub bagietkę.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska
Ta oto delikatna pasta nie musi być posmarowana tylko na pieczywie. Nadaje się również do faszerowania warzyw np: papryki, pomidorów czy ogórków ...
Pichcił
MichalCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska
Doskonała, puszysta pasta na świeży chlebek.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska
Prosta, sezonowa wiosenna pasta pełna zdrowia.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Klasyczny przepis na ulubioną pastę ze skwarków.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
25 min.Trudność
niska