swiatwemnie.pl

Pasty

 
Pasta drożdżowa

Doskonała śniadaniowa pasta którą warto grubo smarować :)

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pasta z paluszków krabowych

Szybka w przygotowaniu i smaczna pasta z paluszków krabowych.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta z białej rzodkiewki

Smakowo podobna i interesująca kolorem jest też wersja z czerwonej rzodkiewki, tylko jest nią więcej pracy przy struganiu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Skwarkowa pasta

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Czosnkowe smarowidło z cottage serem

Doskonałe i bardzo smaczne smarowidło na chlebek lub bagietkę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta jajeczna

Tradycyjna pasta jajeczna.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Klarowane masło

Ghee (Ghi) - klarowane masło, oczyszczone masło będące podstawą kuchni indyjskiej. Ma wspaniały zapach i orzechowy smak. Ghi używane przez wiele kultur spoza Indii. Dowodem na to jest to, że i nasze prababki masło tzw. przepuszczaniem je przygotowywały a o Indiach mało wiedziały :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Bakłażanowa pasta

Pastę podajemy posmarowaną na chlebie albo bułkach, smakuje na ciepło i na zimno.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Czosnkowa pasta

Wyrazista i zdrowa pasta, szczególnie odpowiednia jeśli już nie oczekujecie gości :)

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta rybna z wędzonej makreli

Łagodne smarowidło ze specyficznym smakiem wędzonej ryby.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Pasta z sera hermelin

Ta oto delikatna pasta nie musi być posmarowana tylko na pieczywie. Nadaje się również do faszerowania warzyw np: papryki, pomidorów czy ogórków ...

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta z awokado

Ulubiona pasta z awokado o lekko kwaśnym, orzeźwiającym smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Szybka rybna pasta

Szybka i prosta pasta. Oczywiście ilość składników można dostosować według własnego smaku.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

5 min.

Trudność

niska

Pasta z tuńczyka

Pyszna pasta z tuńczyka z puszki w sosie własnym. Idealna do chleba lub różnego rodzaju pieczywa, ale także jako przekąska lub przystawka.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Jabłkowo - czekoladowy krem

Smaczna domowa "nutella" dla dzieci na śniadanie. Podajemy posmarowaną na świeżym pieczywie albo na chałce. Możemy ją użyć również do przygotowania ciast lub ciasteczek.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

niska

Sardynkowa pasta

Doskonała i prosta pasta z sardynek albo innych rybek konserwowych w oleju.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pasta z awokado i bryndzą

Doskonała, puszysta pasta na świeży chlebek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Guacamole

Dip z awokado konsumujemy z nachos - meksykańskimi kukurydzianymi chipsami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta z sera Lazur

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Bryndzowa pasta z niedźwiedzim czosnkiem

Prosta, sezonowa wiosenna pasta pełna zdrowia.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się