swiatwemnie.pl

Pasty

 
Pasta ze skwarków

Klasyczny przepis na ulubioną pastę ze skwarków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Sardynkowa pasta

Doskonała i prosta pasta z sardynek albo innych rybek konserwowych w oleju.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pasta z awokado

Ulubiona pasta z awokado o lekko kwaśnym, orzeźwiającym smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Klarowane masło

Ghee (Ghi) - klarowane masło, oczyszczone masło będące podstawą kuchni indyjskiej. Ma wspaniały zapach i orzechowy smak. Ghi używane przez wiele kultur spoza Indii. Dowodem na to jest to, że i nasze prababki masło tzw. przepuszczaniem je przygotowywały a o Indiach mało wiedziały :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Masełko drożdżowe

agodnie miksowane drożdżowe masełko.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Ćwikłowa pasta

Zdrowa pasta, nadająca się do białego pieczywa.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pasta z camembertem i cebulą

Doskonała pasta, która najlepiej smakuje ze świeżym pełnoziarnistym chlebem, ale i też z chrupiącą białą bułką. Dobra również na mini kanapeczki jako przekąska.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

Guacamole

Dip z awokado konsumujemy z nachos - meksykańskimi kukurydzianymi chipsami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta z paluszków krabowych

Szybka w przygotowaniu i smaczna pasta z paluszków krabowych.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Czosnkowa pasta

Wyrazista i zdrowa pasta, szczególnie odpowiednia jeśli już nie oczekujecie gości :)

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Czosnkowe smarowidło z cottage serem

Doskonałe i bardzo smaczne smarowidło na chlebek lub bagietkę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Twarogowo - serowa pasta

Smaczna pasta pełna białka i korzystnego dla zdrowia szczypiorku. Podajemy ze świeżym pełnoziarnistym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta z białej rzodkiewki

Smakowo podobna i interesująca kolorem jest też wersja z czerwonej rzodkiewki, tylko jest nią więcej pracy przy struganiu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Bryndzowa pasta z niedźwiedzim czosnkiem

Prosta, sezonowa wiosenna pasta pełna zdrowia.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Pasta z awokado i bryndzą

Doskonała, puszysta pasta na świeży chlebek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Jabłkowo - czekoladowy krem

Smaczna domowa "nutella" dla dzieci na śniadanie. Podajemy posmarowaną na świeżym pieczywie albo na chałce. Możemy ją użyć również do przygotowania ciast lub ciasteczek.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pasta z sera hermelin

Ta oto delikatna pasta nie musi być posmarowana tylko na pieczywie. Nadaje się również do faszerowania warzyw np: papryki, pomidorów czy ogórków ...

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta drożdżowa

Doskonała śniadaniowa pasta którą warto grubo smarować :)

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Bryndzowa pasta

Ulubiona klasyczna bryndzowa pasta. Nadająca się na każdą imprezę jako smarowidło na kanapeczki, ale i jako doskonały śniadaniowy przysmak z chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Pasta z piwnego sera

Wspaniała przekąska nie tylko dla miłośników piwa. Pasta nie jest odpowiednia dla dzieci oraz dla osób, które nie lubią przenikliwy pikantny aromat tego fantastycznego sera.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się