swiatwemnie.pl

Pasty

 
Jajeczna pasta z niedźwiedzim czosnkiem

Wspaniała wiosenna pasta (bądź smarowidło), która będzie smakować każdemu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

Pasta z kiełbasy

Ulubiona klasyczna pasta. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Klarowane masło

Ghee (Ghi) - klarowane masło, oczyszczone masło będące podstawą kuchni indyjskiej. Ma wspaniały zapach i orzechowy smak. Ghi używane przez wiele kultur spoza Indii. Dowodem na to jest to, że i nasze prababki masło tzw. przepuszczaniem je przygotowywały a o Indiach mało wiedziały :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Guacamole

Dip z awokado konsumujemy z nachos - meksykańskimi kukurydzianymi chipsami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta z tuńczyka

Pyszna pasta z tuńczyka z puszki w sosie własnym. Idealna do chleba lub różnego rodzaju pieczywa, ale także jako przekąska lub przystawka.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pasta jajeczna

Tradycyjna pasta jajeczna.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Czosnkowa pasta

Wyrazista i zdrowa pasta, szczególnie odpowiednia jeśli już nie oczekujecie gości :)

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Szybka rybna pasta

Szybka i prosta pasta. Oczywiście ilość składników można dostosować według własnego smaku.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

5 min.

Trudność

niska

Bakłażanowa pasta

Pastę podajemy posmarowaną na chlebie albo bułkach, smakuje na ciepło i na zimno.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Skwarkowa pasta

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pasta z twarogiem i pleśniowym serem

Kremowa pasta o wspaniałym smaku. Doskonała na chleb lub inne pieczywo, na śniadanie i na kolację.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Pasta ze skwarków

Klasyczny przepis na ulubioną pastę ze skwarków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Pasta z sera Lazur

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pasta rybna z wędzonej makreli

Łagodne smarowidło ze specyficznym smakiem wędzonej ryby.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Ziołowe masło

Łagodne pikantne masło dodające daniom powabny smak.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

niska

Twarogowa pasta z jajkami

Stosunkowo sycąca, smaczna pasta z której nie przytyjecie. Najlepiej smakuje na suchym chlebie tostowym.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Sardynkowa pasta

Doskonała i prosta pasta z sardynek albo innych rybek konserwowych w oleju.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pasta z awokado i bryndzą

Doskonała, puszysta pasta na świeży chlebek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta z awokado

Ulubiona pasta z awokado o lekko kwaśnym, orzeźwiającym smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Masełko drożdżowe

Łagodnie miksowane drożdżowe masełko.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się