swiatwemnie.pl

Pasty

 

Pasta z białej rzodkiewki

Pasta z białej rzodkiewki

Smakowo podobna i interesująca kolorem jest też wersja z czerwonej rzodkiewki, tylko jest nią więcej pracy przy struganiu.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
Trudność
niska

Pasta drożdżowa

Pasta drożdżowa

Doskonała śniadaniowa pasta którą warto grubo smarować :)

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Pasta z awokado

Pasta z awokado

Ulubiona pasta z awokado o lekko kwaśnym, orzeźwiającym smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska

Pasta z twarogiem i pleśniowym serem

Pasta z twarogiem i pleśniowym serem

Kremowa pasta o wspaniałym smaku. Doskonała na chleb lub inne pieczywo, na śniadanie i na kolację.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
niska

Pasta z camembertem i cebulą

Pasta z camembertem i cebulą

Doskonała pasta, która najlepiej smakuje ze świeżym pełnoziarnistym chlebem, ale i też z chrupiącą białą bułką. Dobra również na mini kanapeczki jako przekąska.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
średnia

Bakłażanowa pasta

Bakłażanowa pasta

Pastę podajemy posmarowaną na chlebie albo bułkach, smakuje na ciepło i na zimno.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
niska

Ćwikłowa pasta

Ćwikłowa pasta

Zdrowa pasta, nadająca się do białego pieczywa.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
Trudność
niska

Pasta z sera Lazur

Pasta z sera Lazur

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Twarogowo - serowa pasta

Twarogowo - serowa pasta

Smaczna pasta pełna białka i korzystnego dla zdrowia szczypiorku. Podajemy ze świeżym pełnoziarnistym pieczywem.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska

Guacamole

Guacamole

Dip z awokado konsumujemy z nachos - meksykańskimi kukurydzianymi chipsami.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska

Pasta z Gorgonzolą

Pasta z Gorgonzolą

Delikatny krem o łagodnym smaku przypraw. Zamiast Gorgonzoli można użyć inny ser z niebieską lub zieloną pleśnią, na przykład Lazur, ale trzeba go zetrzeć.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
Trudność
niska

Szybka rybna pasta

Szybka rybna pasta

Szybka i prosta pasta. Oczywiście ilość składników można dostosować według własnego smaku.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
5 min.
Trudność
niska

Skwarkowa pasta

Skwarkowa pasta

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Pasta z awokado i bryndzą

Pasta z awokado i bryndzą

Doskonała, puszysta pasta na świeży chlebek.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska

Pasta ze skwarków

Pasta ze skwarków

Klasyczny przepis na ulubioną pastę ze skwarków.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
niska

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka

Pyszna pasta z tuńczyka z puszki w sosie własnym. Idealna do chleba lub różnego rodzaju pieczywa, ale także jako przekąska lub przystawka.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
niska

Pasta rybna z wędzonej makreli

Pasta rybna z wędzonej makreli

agodne smarowidło ze specyficznym smakiem wędzonej ryby.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Tradycyjna pasta jajeczna.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
35 min.
Trudność
średnia

Ziołowe masło

Ziołowe masło

agodne pikantne masło dodające daniom powabny smak.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
Trudność
niska

Twarogowa pasta z jajkami

Twarogowa pasta z jajkami

Stosunkowo sycąca, smaczna pasta z której nie przytyjecie. Najlepiej smakuje na suchym chlebie tostowym.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
niska

Jajeczna pasta z niedźwiedzim czosnkiem

Jajeczna pasta z niedźwiedzim czosnkiem

Wspaniała wiosenna pasta (bądź smarowidło), która będzie smakować każdemu.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
średnia

Pasta z kiełbasy

Pasta z kiełbasy

Ulubiona klasyczna pasta. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
niska

Sardynkowa pasta

Sardynkowa pasta

Doskonała i prosta pasta z sardynek albo innych rybek konserwowych w oleju.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Klarowane masło

Klarowane masło

Ghee (Ghi) - klarowane masło, oczyszczone masło będące podstawą kuchni indyjskiej. Ma wspaniały zapach i orzechowy smak. Ghi używane przez wiele kultur spoza Indii. Dowodem na to jest to, że i nasze prababki masło tzw. przepuszczaniem je przygotowywały a o Indiach mało wiedziały :)

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się