Świetnie smakujące kuliste kotleciki nadziewane całym jajkiem ugotowanym na twardo. Podobno bez nich nie może odbyć się żaden piknik na wyspach brytyjskich. Z pewnością polubi je każdy kto je spróbuje, a dobre są z chlebem, ziemniakami lub dodatkiem na gęsto. Zaleca się smażyć je w oleju, ale można je także upiec w piekarniku, przez co będą trochę mniej kaloryczne.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Gęsta zupa z ulubionych jesiennych grzybów z ziemniakami i warzywami. Ta grzybowa zupa was nie tylko nasyci ale i rozgrzeje!
Pichcił
DadaCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Klasyczny ziemniaczany smakołyk z delikatnym smakiem pora.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Doskonały drobiowy rosół z mięsem, warzywami i własnoręcznie przygotowanym makaronem.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Kombinacja słonego smaku mięsa i ziemniaków pieczonych w ActiFry frytkownicy i słodkiego smaku truskawkowego sosu z pewnością was zaintryguje.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 20 min.Trudność
niska
Prosta bezmięsna kolacja z lubianej cukinii. Podajemy z ziemniaczanym puree lub tylko z chlebem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
20 min.Trudność
niska
Pikantne ogórki w słodko kwaśnej zalewie. Z wymienionej ilości 5-8 cm ogórków zakonserwujemy 7 sztuk 700 ml słoików.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Orzeźwiający napój wolności. Podajemy z kawałkami niespryskiwanej substancjami chemicznymi limonki.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
5 min.Trudność
niska
Przepis na przygotowanie wywaru z suszonych sardelek.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Smaczne knedliczki (kluski) podajemy do gotowanych mięs z sosem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Piękne kolorowe klasyczne leczo ze świeżej papryki i pomidorów, zagęszczone jajkami, jest tym najwspanialszym daniem podczas letnich upałów. Podajemy z chlebem, albo z gotowanymi ziemniakami.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Buraczki ćwikłowe należą do najbardziej zdrowych warzyw. Można z nich przygotować bardzo smaczne i lekkostrawne potrawy. Pasteryzowane buraczki z chrzanem są świetnym dodatkiem do mięsnych potraw.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Smaczny obiad z ziemniaków, kapusty kiszonej, boczku i jajek, ulubiony głównie podczas zimowych miesięcy.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Smaczne lekkie placki z wysoką zawartością błonnika dzięki dodanym płatkom owsianym. Podajemy ze świeżą warzywną surówką i sosem tatarskim.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Niezwykle smaczne rybne kotleciki ze zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Podajemy z ziemniaczanym puree.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Soczysty i dietetyczny obiad.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Smaczne puszyste klopsiki. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Ten oto przepis nie należy do łatwych i nie pracochłonnych, ale przy pierwszym kęsie każdy zrozumie że po prostu było warto by doświadczyć tego smaku.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
50 min.Trudność
niska
Cienkie plasterki gotowanego czerwonego buraczka z tuńczykiem w sosie własnym z konserwy. Proste, zdrowe i smaczne.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
45 min.Trudność
niska
Przepis na przygotowanie smacznej i lekkiej sałatki ze świeżych liści szpinaku, bakłażana i papryki.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
40 min.Trudność
niska
Doskonały letni, ziemniaczany dodatek. Ziemniaczki są smaczne również jako samodzielny lekki obiad lub kolacja.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Proste zdrowe śniadanie dla najmniejszych.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska