swiatwemnie.pl

Bezlaktozowe

 
Ziemniaczany placek z cebulą i niedźwiedzim czosnkiem

Duży ziemniaczany placek na blasze z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym, doprawiony smażoną cebulą i niedźwiedzim czosnkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Pesto z niedźwiedziego czosnku

200 g wspaniałej, gęstej, pikantnej pasty. Pesto z niedźwiedziego czosnku jest pełne witamin a w lodówce po zalaniu odrobiną oliwy z oliwek, wytrzyma nawet kilka miesięcy. Doskonałe jest jako dodatek do makaronów, sałatek lub możecie je dodawać do różnych dań według smaku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Pieczone wieprzowe mięso na cebuli z marchewką

Delikatne, pieczone wieprzowe udo nadziewane wędzonym boczkiem. Polecamy podawać z duszonymi ziemniakami i kiszonym ogórkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Indycze kostki na papryce

Delikatne duszone indycze mięso na papryce i cebuli, która tworzy lekki sos. Najlepiej smakuje z duszonym ryżem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Tofu w potrójnej panierce

I w taki to europejski sposób możemy podejść i przygotować ten typowy azjatycki pokarm. Podajemy na przykład z ziemniaczanym puree i sosem tatarskim.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Wołowina na czerwonym winie

Rustykalny przepis na wołowinę na czerwonym winie z warzywami korzeniowymi, grzybami i tymiankiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Smażone pieczarki z ziemniakami

Nie tylko smaczny dodatek ale i samodzielne wege danie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Tradycyjne orzechowe pierniczki

Tradycyjne pierniczki kiedyś piekło się bez tłuszczu.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Zupa rybna z niedźwiedzim czosnkiem

Gęsta rybna zupa, pełna warzyw, wzbogacona o ulubiony niedźwiedzi czosnek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Orzechowe pierniczki z rumową polewą

Słodkie pierniczki o delikatnym smaku rumu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kalafior po mandżursku

Przepis na doskonałe indyjsko-chińskie danie z kalafiora, w delikatnie pikantnym sosie (Gobi manchurian). Bardzo smakuje również dzieciom. Jeśli gotujecie tylko dla dorosłych, nie szczędźcie sobie w przyprawianiu pikantnej pasty, albo ostrej papryczki.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Brukselka z pieczarkami

Brukselkę daje się nie tylko do zupy, ale można z niej zrobić również ładne i pożywne danie, które będzie smakować i tym którzy za brukselką nie przepadają.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Zupa z boczniaków z czosnkiem

Wspaniała, zdrowa i smaczna zupa z boczników z czosnkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Makaron z sosem z czarnej fasoli

Doskonałe i pożywne danie, które jest również znane w Azji jako "Jajangmyeon". Standardowo przygotowuje się je z mięsa wieprzowego. My tym razem użyliśmy wołowiny, ale jest też dobre z kurczakiem lub tofu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Bezy z białek

Delikatnie karmelowe bezy z gotowanej piany z białek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Pieczone filety rybne w potrójnej panierce

Zmieńcie sposób przygotowania i spróbujcie zrobić sobie smażone rybne filety w zdrowy i prosty sposób. Przygotowanie poprzez pieczenie w piekarniku jest równie smaczne. Podajemy w klasyczny sposób z ziemniaczaną sałatką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Gulasz nie gulasz

Prosty przepis z małą ilością składników i dużą ilością przypraw.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

Trudność

niska

Placki ziemniaczane z niedźwiedzim czosnkiem

Bardzo smaczne i lubiane, wiosenne placki z młodych ziemniaków i świetnego czosnku niedźwiedziego.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Mangalica kociołkowy gulasz

Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

3 h.

Trudność

średnia

Łosoś na Teriyaki

Przepis na szybkie i oszczędne przygotowanie doskonałego i zdrowego dania.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się