swiatwemnie.pl

Wegetariańskie przepisy

 

Leczo z jajkiem Nowy przepis

Leczo z jajkiem

Piękne kolorowe klasyczne leczo ze świeżej papryki i pomidorów, zagęszczone jajkami, jest tym najwspanialszym daniem podczas letnich upałów. Podajemy z chlebem, albo z gotowanymi ziemniakami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Warzywne subji z cukinią

Duszona, pikantna, indyjska mieszanka z marchewki, ziemniaków i cukinii. Ilość porcji zależy od ilości podawanych dodatków do tych smacznych warzyw. Przy podawaniu tylko z ryżem są to około 4 porcje.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Ziemniaczano-kalafiorowa masala

Aloo Gobi masala to ulubione, nie tylko indyjskie, wegetariańskie danie. Jest to dość pikantna mieszanka ziemniaków i kalafiora. Jej podawanie z ryżem lub chlebowym plackiem pikantny smak częściowo stłumi. Przepis ma wiele wersji, podstawą są jednak indyjskie przyprawy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Ziemniaki z cukinią i niedźwiedzim czosnkiem

Doskonały dodatek czy główne danie? To od was zależy co wybierzecie!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Chia jęczmienna kasza z bananami

Kasza bez cukru na śniadanie, ale wciąż pełna tej najlepszej energii.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Kapusta pak choi z grzybami shiitake

Prosty przepis na przygotowanie chińskiej kapusty Pak choi i aromatycznych grzybów shiitake na czosnku i imbirze z odrobiną ostrygowego sosu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i pieczarkami

Placki pełne najlepszych smaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Słodkie ziemniaki z cukinią i indyjskimi przyprawami

Talerz słodkich ziemniaków i cukinii jest pełny witamin oraz minerałów. Podajemy jako samodzielne danie na dietetyczną kolację. Pokarm ten może również służyć jako dodatek do posiłku nie wegetariańskiego.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Smażona cukinia w jogurtowym cieście

Smażony przysmak z cukinii jest wspaniałym wegetariańskim daniem ale i dobrym dla nie wegetarian.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Placki ziemniaczane z niedźwiedzim czosnkiem

Bardzo smaczne i lubiane, wiosenne placki z młodych ziemniaków i świetnego czosnku niedźwiedziego.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Rybne kuleczki z niedźwiedzim czosnkiem

Niezwykle smaczne rybne kotleciki ze zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Podajemy z ziemniaczanym puree.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Limonkowy sernik (raw, wegan)

Przepis na bardzo delikatny, orzeźwiający i w smaku fantastyczny deser z orzechów i limonek. Przygotowanie nie jest trudne i zadowoli kubki smakowe nie tylko wegan i wegetarian.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Czerwona soczewica ze szpinakiem

Soczewicowy dal ze szpinakiem (Palak Dal, Dal Palak), to wspaniały indyjski sos z drobnej soczewicy i świeżego szpinaku. Jest to doskonałe, syte i zdrowe danie. I choć indyjską kuchnię nie preferujecie, to to wam na pewno będzie smakować, wystarczy tylko spróbować.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Gryczane risotto z fenkułem

Bardzo smaczne wegetariańskie risotto, które zasmakuje nie tylko im.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Pikantny groch z marchewką

Wegetariańskie danie inspirowane indyjską kuchnią. Podajemy z ryżem basmati i ze smaczną ananasową sałatką z jogurtem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Spaghetti ze szparagami

Proste i pyszne! Według tego przepisu przygotujecie sobie w wiosennym i letnim sezonie smaczne i lekkie sezonowe danie bez większego wysiłku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Smażone przyprawione ziemniaki z cebulą

Bardzo smaczne ziemniaki jako dodatek, możemy również podawać jako samodzielne danie. Przepis inspirowany indyjską kuchnią.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Placki z ciecierzycy z kolendrą

Niezwyczajna kombinacja orzechowego smaku ciecierzycy z kolendrą pocieszy każdego miłośnika roślin strączkowych.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Niedźwiedzi czosnek z ziemniakami na gęsto

Prosty, śmietanowy sos z ulubionego niedźwiedziego czosnku i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Sałatkowa zupa z pokrzywą

Śmietanowo-mleczna wiosenna zupa. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się