swiatwemnie.pl

Wegetariańskie przepisy

 
Gryczane risotto z fenkułem

Bardzo smaczne wegetariańskie risotto, które zasmakuje nie tylko im.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Limonkowy sernik (raw, wegan)

Przepis na bardzo delikatny, orzeźwiający i w smaku fantastyczny deser z orzechów i limonek. Przygotowanie nie jest trudne i zadowoli kubki smakowe nie tylko wegan i wegetarian.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Pikantny groch z marchewką

Wegetariańskie danie inspirowane indyjską kuchnią. Podajemy z ryżem basmati i ze smaczną ananasową sałatką z jogurtem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Placki z ciecierzycy z kolendrą

Niezwyczajna kombinacja orzechowego smaku ciecierzycy z kolendrą pocieszy każdego miłośnika roślin strączkowych.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Smażone przyprawione ziemniaki z cebulą

Bardzo smaczne ziemniaki jako dodatek, możemy również podawać jako samodzielne danie. Przepis inspirowany indyjską kuchnią.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Czerwona soczewica ze szpinakiem

Soczewicowy dal ze szpinakiem (Palak Dal, Dal Palak), to wspaniały indyjski sos z drobnej soczewicy i świeżego szpinaku. Jest to doskonałe, syte i zdrowe danie. I choć indyjską kuchnię nie preferujecie, to to wam na pewno będzie smakować, wystarczy tylko spróbować.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Niedźwiedzi czosnek z ziemniakami na gęsto

Prosty, śmietanowy sos z ulubionego niedźwiedziego czosnku i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Spaghetti ze szparagami

Proste i pyszne! Według tego przepisu przygotujecie sobie w wiosennym i letnim sezonie smaczne i lekkie sezonowe danie bez większego wysiłku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Grillowane warzywne szaszłyki z pesto

Doskonały grillowany przysmak nie tylko dla wegetarian.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Kombu Dashi Nowy przepis

Kombu Dashi

Przepis na wegetariańskie Dashi - bulion z wodorostów Kombu. W japońskiej kuchni używa się go jako podstawowy składnik do różnych dań.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

4 h.

Trudność

niska

Groszek na gęsto z niedźwiedzim czosnkiem

Zdrowa i smaczna potrawa z suszonego żółtego groszku i niedźwiedziego czosnku. Przepis jest natchniony ulubionym indyjskim daniem Dal palak, w którym groszek jest połączony ze szpinakiem. Podajemy z ryżem basmati, dla nie wegetarian polecamy z golonką :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Marchwiowo - ziemniaczane sabji w pomidorowym sosie

Przepis na przygotowanie sabji, indyjskiej mieszanki duszonych warzyw, ziemniaków i przypraw, na cebulowo-pomidorowym zakładzie. Możemy podawać z ryżem, jako główne danie dnia.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Ajurwedyjska zupa Kiczadi

Kiczadi (Kichadi) jest podstawą indyjskiej kuchni. W ajurwedzie jest główną leczącą, równoważącą i odtruwającą potrawą. Ma bardzo korzystny wpływ na narządy trawienne. Podstawą są przyprawy, ryż Basmati, fasola Mungo (lub soczewica) i warzywa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Pieczona kapusta Nowy przepis

Pieczona kapusta

Smaczny wegetariański obiad albo kolacja. Podajemy z jednym z ziemniaczanych dodatków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Pikantny dal z soczewicy i grochu

Dal to strączkowa kasza podawana jako podstawowa część indyjskiego obiadowego menu. To bardzo zdrowe danie, pełne białka, jest również popularne w innych krajach Orientu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 45 min.

Trudność

średnia

Kalafior z indyjskimi przyprawami

Przepis na pikantny kalafior z indyjskimi przyprawami i ciecierzycą. Jako dodatek możemy podawać ryż basmati.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Śmietanowa zupa Hokkaido

Dyniowa kremowa zupa fantastycznego smaku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Faszerowana wegańska dynia

Smaczna faszerowana dynia bez mięsa. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Pełnoziarnisty kuskus z warzywami

Gdy się zmiesza ten nietradycyjny i zdrowy makaron ze smacznymi warzywami wytworzy się wyśmienite risotto. Drobne kuleczki kuskusa są bardzo pożywne i razem z warzywami dostarczają ludzkiemu ciału naprawdę dużo minerałów i witamin.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

Owsianka z gryką Nowy przepis

Owsianka z gryką

Gęsta kasza ze zdrowej gryki, pełna błonnika i słodkich bananów. Doskonały początek dnia i energia na cały poranek po jej konsumpcji.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się