PRZEPISY

Kotlety mielone

Kotlety mielone

Klasyczne smaczne kotlety mielone z wieprzowego mięsa. Jako dodatek polecamy ziemniaki na jakikolwiek sposób.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Kategorie

Wieprzowina  

 

Składniki

Składniki

białe pieczywo2sztuki
bułka tarta-
czarny pieprz mielony¾łyżeczki
czosnek2ząbki
jajka kurze1sztuka
majeranek½łyżeczki
mielona czerwona papryka½łyżeczki
mleko półtłuste 1,5%-
przyprawa warzywna¼łyżeczki
sól1.5łyżeczki
wieprzowe mięso mielone500gramów

 

Przepis

1. 

wieprzowe mięso mielone 500 gramów  sól 1.5 łyżeczki  czarny pieprz mielony ¾ łyżeczki  mielona czerwona papryka ½ łyżeczki  przyprawa warzywna ¼ łyżeczki  majeranek ½ łyżeczki  czosnek 2 ząbki  jajka kurze 1 sztuka  białe pieczywo 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5%

Mielone mięso mieszamy z solą, pieprzem, mieloną czerwoną papryką, przyprawą warzywną, majerankiem, przeciśniętym czosnkiem, jajkiem i w mleku rozmoczonym (i wyciśniętym) pieczywem.

2. 

bułka tarta

Z mięsnej masy wytwarzamy kulki, które panierujemy w bułce tartej.

3. 

Kulki smażymy w dostatecznej ilości oleju, aby się dobrze usmażyły z obydwóch stron po około 5 minut.

4. 

Usmażone kotleciki zostawiamy na papierowym ręczniczku by odsączyć olej.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie