swiatwemnie.pl
Wszystkie przepisy > Dodatki > Dodatki warzywne

Dodatki warzywne

 

Duszona biała kapusta

Duszona biała kapusta

Duszoną kapustę najlepiej podawać z pieczoną kaczką lub pieczoną wieprzowiną. Przygotowując kapustę doprowadzimy cukier do karmelizacji, musimy wiedzieć, że gotowe danie będzie miało zawsze inny kolor, w zależności od stopnia karmelizacji cukru.Zobacz więcej

Pikantna pasta z bakłażana

Pikantna pasta z bakłażana

Gęsta pasta z bakłażana jest doskonałym dodatkiem do grillowanego mięsa. Smaczne wegetariańskie danie przygotujemy gdy ją podamy z pieczonymi ziemniakami.Zobacz więcej

Zapiekany słodki ziemniak z dynią hokkaido

Zapiekany słodki ziemniak z dynią hokkaido

Przekąska pełna witamin, doskonała jako dodatek do mięsa drobiowego i wołowiny. Wersję nisko tłuszczową uzyskamy, jeśli zamienimy boczek i ser na świeżo wyciśnięty czosnek.Zobacz więcej

Selerowe puree

Selerowe puree

Delikatne ziemniaczano-selerowe puree, odpowiednie jako dodatek do ryby, albo soczystego saute.Zobacz więcej

Dyniowe puree z dyni hokkaido

Dyniowe puree z dyni hokkaido

Zdrowy dodatek do dań z wieprzowego i wołowego mięsa. Z porcji 250g uzyskacie jedynie 125 kcal.Zobacz więcej

Placki z cukinii

Placki z cukinii

Prosty przepis na przygotowanie delikatnych placków z cukinii.Zobacz więcej

Marchwiowo ziemniaczane puree

Marchwiowo ziemniaczane puree

Puree podajemy z różnym mięsem poddanym obróbce cieplnej. Nadaje się też jako kolorowy i ciekawy dodatek do obiadu dla dzieci.Zobacz więcej

Czerwona kapusta z pomarańczą

Czerwona kapusta z pomarańczą

Duszona czerwona kapusta ze świeżym pomarańczowym sokiem ma delikatny, cytrusowy smak.Zobacz więcej

 

 
 
 

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się