swiatwemnie.pl

Wielkanoc

 
Wiosenna mięsna rolada

Kolorowa wołowa rolada zapieczona w cieście francuskim. Możemy ją podawać jako ciepły obiad z ziemniaczanymi dodatkami. Tak samo doskonale smakuje na zimno i dlatego świetnie pasuje jako wielkanocny poczęstunek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Wesoły wielkanocny tort Zajączek

Wspaniały tort z mascarpone i brzoskwiniami. Z naszego tortu był przy pomocy dzieci wytworzony prosty zajączek, ozdobiony na Wielkanoc kolorowymi cukierkami o kształcie jajeczek. Jednak oczywiście wy możecie tort ozdobić sobie według własnego pomysłu. Będzie tak samo doskonale smakował!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Indycza rolada ze szpinakiem i jajecznicą

Bardzo smaczna mięsna rolada, która zwróci uwagę swoim kolorem i będzie się wyróżniać na waszym wielkanocnym stole.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Wołowa rolada ze szpinakiem

Nie tylko wspaniały wielkanocny poczęstunek przy podawaniu na zimno, ale i smaczny obiad lub kolacja przy podawaniu na ciepło.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Bryndzowe nadziewane kanapeczki

Wyśmienita przekąska oraz przystawka na uroczystość i święta. Podajemy z ulubioną sałatką, do szwedzkiego stołu i konsumujemy sztućcami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Szpinakowo bryndzowe przekąski

Wspaniałe słone przekąski, doskonałe na stół byle kiedy i nie tylko jako przekąska podczas wielkanocnych świąt.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Raw bananowo kokosowy tort

Delikatny kremowy tort bez masła, cukru i mąki. Jest pełen tylko zdrowej energii.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Wielkanocna mięsna rolada

Roladę podajemy śmigusowym oblewaczom na zimno, z tradycyjną weką. Ci, którzy u nas zostaną aż do obiadu możemy roladę podgrzać i podać z ziemniaczanym puree.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

wysoka

Wielkanocne precelki

Przepis na słone wielkanocne precelki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Pełnoziarniste wielkanocne ciasteczka

Słodkie chrupiące ciasteczka z płatków owsianych i mąki żytniej. Doskonałe i zdrowe, wiosenne łasuchowanie dla wszystkich.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Orzechowe

Ulubiony wielkanocny wypiek rodem z Czech - polecamy przepis z orzechami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Rolada z szynki

Doskonała przekąska nadająca się na jakąkolwiek imprezę, wielkanocny poniedziałek i sylwestrową zabawę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Serowa rolada

Słony serowy smakołyk przeważnie przygotowywany na Sylwestra i różne uroczystości.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Ciastka z żółtek

Doskonałe orzechowe ciasteczka polane polewą z żółtek.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Karmelowe czekoladowe wafle z orzeszkami

Bardzo smaczne, niepieczone, nadziewane wafle.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Bryndzowe paluszki

Smaczne bryndzowe paluszki nadające się na każdą uroczystość.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Wielkanocny makowy bochenek

Czeskie ciasto "Mazaniec" wypełnione makowym nadzieniem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Świąteczne jabłkowe ciasto

Doskonałe soczyste ciasto na świąteczne dni. Podajemy ozdobione bitą śmietaną i posypane tartą czekoladą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Szpinakowe kuleczki z indyczym mięsem

Smaczne danie wielkanocne - na zimno. Świetny obiad - podawany natychmiast po przyrządzeniu, dopóki kuleczki są jeszcze ciepłe.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Cynamonowe wielkanocne ciasteczka

Długo świeże, słodkie i chrupiące kurczątka dla małych oblewających.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się