swiatwemnie.pl

Przepisy do parowaru

 
Chrupiący kurczak

W garnku parowym również można przygotować kurczaka. Dzięki wykorzystaniu garnka parowego, kurczak jest chrupiący i bardzo soczysty. Podaje się go ciepły z dodatkami lub z samym pieczywem i ogórkiem konserwowym.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Faszerowane roladki drobiowe w parowarze

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Twarogowe owocowe knedle

Przepis na przygotowanie nadziewanych twarogowych knedli w garnku na parze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Curry piersi z zieloną fasolką szparagową

Przepis na przygotowanie piersi z kurczaka w garnku na parę.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Wędzone udka z kurczaka z puree z groszku w parowarze

Smaczny wędzony kurczaczek w zdrowym groszku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Kluski brokułowe z mięsem wędzonym w garnku na parę

Kluski brokułowe (knedle) przygotowane w garnku na parę to idealna propozycja na zdrową kolację. Podajemy ciepłe, posypane smażoną na oliwie cebulą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Wieprzowe kotlety na białym winie

Co ugotować na obiad jeśli mamy w domu parowar? Prosty i szybki przepis na wieprzowe kotlety na białym winie.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Indycza sakiewka w parowarze

Soczysty i dietetyczny obiad.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Panga na bambusowych pędach

Przygotowanie ryby - pangę w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Wieprzowe kotlety ze śliwkowym dżemem

Przepis na przygotowanie wieprzowych kotletów w garnku na parę z sałatką jako dodatek.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Wieprzowina ze spaghetti

Smaczne wieprzowe kawałki z których nie muszą być zawsze kotlety, podawane na spaghetti.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Ziemniaczane knedliczki z pasztetową

Ugotujcie sobie czesko-słowacką klasykę z półproduktów i odkryjcie smak dawnych czasów :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Indycze piersi na kukurydzy z frytkami i brokułem

Przepis na przygotowanie mięsa indyczego w garnku do gotowania na parze. Podajemy z frytkami pieczonymi w piekarniku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pieczone udka z kurczaka z marchewką i rodzynkami

Drobiowe udka z parowaru, upieczone w piekarniku.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

niska

Mieszanka grzybowa z brandy

Co zrobić z suszonymi grzybami, których nam zostało dużo z tamtego roku.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Karlowarskie tostowe knedliki

Smaczny dodatek do obiadu z tostowego chleba.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Wieprzowe rolki (hiszpański ptaszek) w parowarze

Ulubione hiszpańskie ptaszki z wieprzowego mięsa przygotowane w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Ryba żabnica z zielonym pesto

Przepis na przygotowanie ryby żabnicy z pesto i brokułami w garnku na parze. Do przygotowania wymienionego przepisu możemy użyć również innego rodzaju morskiej ryby.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Knedle z pieczarkami i boczkiem

Smaczne, nie rozpadające się knedle. Ulepszona wersja z grzybami i boczkiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Domowy drożdżowy knedel z garnka parowego

Łatwy do przyrządzenia 600 gramowy knedel z garnka parowego.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się