swiatwemnie.pl

Przepisy do parowaru

 
Twarogowe owocowe knedle

Przepis na przygotowanie nadziewanych twarogowych knedli w garnku na parze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Szybki rosół z garnka na parę

Po zakupie świeżych kurczaków i ich przyrządzeniu, często pozostają skrzydełka i grzbiety. Dzięki przyrządzeniu szybkiego rosołu w garnku na parę dobrze je wykorzystamy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Chrupiący kurczak

W garnku parowym również można przygotować kurczaka. Dzięki wykorzystaniu garnka parowego, kurczak jest chrupiący i bardzo soczysty. Podaje się go ciepły z dodatkami lub z samym pieczywem i ogórkiem konserwowym.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Kluski brokułowe z mięsem wędzonym w garnku na parę

Kluski brokułowe (knedle) przygotowane w garnku na parę to idealna propozycja na zdrową kolację. Podajemy ciepłe, posypane smażoną na oliwie cebulą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Pieczone udka z kurczaka z marchewką i rodzynkami

Drobiowe udka z parowaru, upieczone w piekarniku.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

niska

Indycze piersi na kukurydzy z frytkami i brokułem

Przepis na przygotowanie mięsa indyczego w garnku do gotowania na parze. Podajemy z frytkami pieczonymi w piekarniku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Makaron z pieczarkami i tyrolską szynką

Przepis na przygotowanie makaronu w parowarze z krótkim podgotowaniem w wodzie.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Wędzone mięso z puree z groszku w parowarze

Prosto i lekko przygotowany smaczny obiad z ulubionym wędzonym mięsem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Zupa warzywna z wykorzystaniem wywaru z parowaru

Doskonała warzywna zupa z wywaru, który wytworzy nam się w pojemniku parowaru.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Filet z dorsza na parze

Proste przygotowanie ryby w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Ryba żabnica z groszkowym puree

Przepis na pikantne i smaczne przygotowanie morskich ryb. Jako dodatek możemy podać polentę - kukurydziane puree.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Knedle ze śliwkami i bułką tartą

Tradycyjny i prosty przepis na przyrządzenie knedli ze śliwkami w delikatnym cieście.

Pichcił

Elenka

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

niska

Karlowarski knedel

Smaczny i gęsty knedel z typową kratkowaną strukturą.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Zupa z boczniaków z parowaru

Prosta, dietetyczna zupa z boczniaków ugotowana za pomocą parowaru.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Wieprzowina ze spaghetti

Smaczne wieprzowe kawałki z których nie muszą być zawsze kotlety, podawane na spaghetti.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Szaszłyki w parowarze

Szaszłyki bez dodatku tłuszczu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Drobiowe szaszłyki z marchewką i gruszkami w parowarze

Smakowo ciekawe danie z drobiowych parówek i mięsa z kurczaka.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Wieprzowe rolki (hiszpański ptaszek) w parowarze

Ulubione hiszpańskie ptaszki z wieprzowego mięsa przygotowane w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Ryba żabnica z zielonym pesto

Przepis na przygotowanie ryby żabnicy z pesto i brokułami w garnku na parze. Do przygotowania wymienionego przepisu możemy użyć również innego rodzaju morskiej ryby.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kluski (buchty) na parze

Puszyste słodkie kluski są ulubionym przysmakiem i źródłem energii dla dzieci i innych łasuchów.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się