swiatwemnie.pl

Dodatki > Kluski na parze

Kluski na parze

 
Knedel z bułki gotowany w porcelanowym garnuszku

Garnuszkowy bez drożdżowy knedel jest bardzo lekki i w prosty sposób przygotowany dodatek. Doskonale nadaje się do każdego dobrego gulaszu, albo też do polędwiczek. Jest delikatny, smaczny i puszysty oraz bez drożdży czy środków spulchniających. Gotować go możecie w byle jakim większym porcelanowym garnuszku na herbatę. Wypróbujcie, na pewno spodoba wam się.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Pyzy ziemniaczane

Klasyczne domowe pyzy z cebulką jako dodatek do głównego dania.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Domowy drożdżowy knedel z garnka parowego

Łatwy do przyrządzenia 600 gramowy knedel z garnka parowego.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Delikatny parzony knedel

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Karlowarski knedel

Smaczny i gęsty knedel z typową kratkowaną strukturą.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Śląskie ziemniaczane knedliczki

Smaczne knedliczki (kluski) podajemy do gotowanych mięs z sosem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Knedle z pieczarkami i boczkiem

Smaczne, nie rozpadające się knedle. Ulepszona wersja z grzybami i boczkiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Karlowarskie tostowe knedliki

Smaczny dodatek do obiadu z tostowego chleba.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Domowy knedel na parze

Prosty przepis na knedel na parze o długości około 25 cm.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się