PRZEPISY

Jabłkowy jesienny pucharek

Jabłkowy jesienny pucharek

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Przepyszny smakołyk na dżdżyste niedzielne popołudnie.

przepis,fotoprzepis,jabłka,rodzynki,długie biszkopty,orzechy włoskie,Desery w pucharkach,Sezonowe przepisy

Desery w pucharkach

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku

40

142

gramów

kcal

cukier kryształ

80

322

gramów

kcal

cynamon mielony

½

7

łyżeczki

kcal

długie biszkopty

8

??

sztuk

kcal

jabłka

500

305

gramów

kcal

masło

10

74

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

500

240

mililitrów

kcal

orzechy włoskie

40

270

gramów

kcal

rodzynki

40

114

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

jabłka 500 gramów

Jabłka obieramy i kroimy na cienkie półksiężyce.

Jabłka obieramy i kroimy na cienkie...

2. 

masło 10 gramów  cynamon mielony ½ łyżeczki

W garnku roztapiamy kawałek masła, dodajemy jabłka i cynamon, mieszamy i chwilę dusimy.

W garnku roztapiamy kawałek masła, dodajemy...

3. 

cukier kryształ 40 gramów  rodzynki 40 gramów

Dosypujemy cukier, dodajemy umyte rodzynki, mieszamy i ponownie chwilę dusimy. Ściągamy z ognia.

Dosypujemy cukier, dodajemy umyte rodzynki,...

4. 

mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów  cukier kryształ 40 gramów  budyń waniliowy w proszku 40 gramów

Z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy budyń.

Z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy...

5. 

długie biszkopty 8 sztuk  orzechy włoskie 40 gramów

Do większych szerszych pucharków połamiemy długie biszkopty (do każdego pucharka 2 szt). Na biszkopty rozdzielimy 2/3 jabłek i równomiernie rozdzielimy budyń. Na wierzch rozłożymy jedną trzecią jabłek która nam została i posypujemy je pokrojonymi orzechami. Odstawiamy do wystudzenia i podajemy.

Do większych szerszych pucharków połamiemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się