swiatwemnie.pl

Sezonowe przepisy

 
Dynia na gęsto z duszonym wołowym mięsem

Dynia na gęsto z duszoną wołowiną jest bardzo uwielbiana. Przygotowaliśmy dla was ten klasyczny przepis ze smacznej młodej cukinii, którą starliśmy razem z pestkami i z nowych delikatnie obranych nowych ziemniaków, aby z ziemniakach zostało jak najwięcej witamin.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Wołowe mielone mięso z ziemniaczano serowym puree

Zapiekane mięso z warzywami i serem doprawione ziemniaczanym puree. Jest to doskonały obiad lub kolacja i na pewno będzie wszystkim smakować. Wypróbujcie!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Kapusta włoska na śmietanie

Podstawowy przepis na kapustę na śmietanie. Według własnych preferencji możecie ją ulepszyć dodając czosnek, smażoną cebulkę, albo posypać nasionami słonecznika lub sezamu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Pieczone wieprzowe udo z korzeniowymi warzywami

Ulubiona pieczona wieprzowina na warzywach. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami, z kiszonym ogórkiem lub smaczną ćwikłową surówką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wiosenna mięsna rolada

Kolorowa wołowa rolada zapieczona w cieście francuskim. Możemy ją podawać jako ciepły obiad z ziemniaczanymi dodatkami. Tak samo doskonale smakuje na zimno i dlatego świetnie pasuje jako wielkanocny poczęstunek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Indycza rolada ze szpinakiem i jajecznicą

Bardzo smaczna mięsna rolada, która zwróci uwagę swoim kolorem i będzie się wyróżniać na waszym wielkanocnym stole.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Bryndzowe nadziewane kanapeczki

Wyśmienita przekąska oraz przystawka na uroczystość i święta. Podajemy z ulubioną sałatką, do szwedzkiego stołu i konsumujemy sztućcami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Wołowa rolada ze szpinakiem

Nie tylko wspaniały wielkanocny poczęstunek przy podawaniu na zimno, ale i smaczny obiad lub kolacja przy podawaniu na ciepło.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Amerykański Coleslaw z czerwonej kapusty

Ulubiona warzywna surówka ze zdrowej czerwonej kapusty i warzyw.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Tzatziki Nowy przepis

Tzatziki

Tzatziki to ulubiony grecki dip, albo również surówka. Często podaje się jako przystawkę, ale i jako dodatek do greckich dań na przykład do souvlaki albo gyrosa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Zapiekany kalafior z twarogiem

Doskonały pieczony kalafior z dodatkowym białkiem w postaci twarogu, na słono. Serwujemy z kiszonymi ogórkami lub kiszoną kapustą.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Szpinakowo bryndzowe przekąski

Wspaniałe słone przekąski, doskonałe na stół byle kiedy i nie tylko jako przekąska podczas wielkanocnych świąt.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Wołowe kostki w śmietanowym sosie z marchewką

Mięciutkie wołowe mięso w delikatnym sosie, podawane z parzonym knedlem. Tego musicie wypróbować!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Ogórkowo pomidorowa sałatka ze śmietaną

Orzeźwiająca letnia sałatka z ulubionych warzyw.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Ziemniaczany placek z cebulą i niedźwiedzim czosnkiem

Duży ziemniaczany placek na blasze z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym, doprawiony smażoną cebulą i niedźwiedzim czosnkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Pieczone wieprzowe mięso na cebuli z marchewką

Delikatne, pieczone wieprzowe udo nadziewane wędzonym boczkiem. Polecamy podawać z duszonymi ziemniakami i kiszonym ogórkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Indycze kostki na papryce

Delikatne duszone indycze mięso na papryce i cebuli, która tworzy lekki sos. Najlepiej smakuje z duszonym ryżem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Nadziewane zapiekane bułki

Smaczna chrupiąca kolacja.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Ćwikła z serem Feta

Przepis na doskonałe zapiekane buraczki ćwikłowe z serem Feta i orzechami. Możemy podawać jako dodatek do dania, albo jako lekka kolacja z kawałkiem pieczywa lub ze świeżym warzywami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Placki ziemniaczane z niedźwiedzim czosnkiem

Bardzo smaczne i lubiane, wiosenne placki z młodych ziemniaków i świetnego czosnku niedźwiedziego.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się