PRZEPISY

Mangalica kociołkowy gulasz

Mangalica kociołkowy gulasz

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.

przepis,fotoprzepis,cebula,papryka czerwona,czosnek,pomidory,ziemniaki,mangalica - łopatka,Zupy mięsne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Zupy mięsne

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

3 h.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

1.5

660

kilograma

kcal

czarny pieprz mielony

1

17

łyżeczka

kcal

czosnek

5

27

ząbków

kcal

kminek mielony

1

17

łyżeczka

kcal

majeranek

1

11

łyżeczka

kcal

mangalica - łopatka

1.5

5250

kilograma

kcal

mielona czerwona papryka

2

32

łyżeczki

kcal

papryka czerwona

300

87

gramów

kcal

pasta paprykowa - ostra

0

??

kcal

pomidory

300

75

gramów

kcal

przyprawa gorczyca biała

2

51

łyżeczki

kcal

smalec

250

2240

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

woda

3.5

0

litra

kcal

ziemniaki

500

460

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

cebula 1.5 kilograma  smalec 250 gramów

Do kociołka dajemy smalec i roztapiamy go. Dodajemy cebulę i 30 minut często mieszając smażymy nad średnim ogniem.

Do kociołka dajemy smalec i roztapiamy go....

2. 

mangalica - łopatka 1.5 kilograma

Mięso myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Mieszamy i zostawiamy mięso do naciągnięcia.

Mięso myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do...

3. 

czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  kminek mielony 1 łyżeczka  sól 1 łyżeczka

Wsypujemy przyprawy, sól, mieszamy...

Wsypujemy przyprawy, sól, mieszamy......

4. 

woda 3.5 litra

...i wlewamy wodę. Gotujemy, często mieszając, przykryte około 60 minut.

...i wlewamy wodę. Gotujemy, często mieszając,...

5. 

papryka czerwona 300 gramów  czosnek 5 ząbków  pomidory 300 gramów

Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paseczki. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Pomidory zalewamy gorącą wodą, odcedzamy i obieramy. Kroimy.

Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paseczki....

6. 

Do zupy dodajemy warzywa...

Do zupy dodajemy warzywa......

7. 

...i czosnek. Gotujemy 20 minut.

...i czosnek. Gotujemy 20 minut....

8. 

ziemniaki 500 gramów  przyprawa gorczyca biała 2 łyżeczki  majeranek 1 łyżeczka  pasta paprykowa - ostra

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do gulaszu i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy gorczycę, majeranek i jeśli chcemy mieć gulasz pikantny dodajemy paprykową pikantną pastę.

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się