PRZEPISY

Mangalica kociołkowy gulasz

Mangalica kociołkowy gulasz

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.

przepis,fotoprzepis,cebula,papryka czerwona,czosnek,pomidory,ziemniaki,mangalica - łopatka,Zupy mięsne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Zupy mięsne

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

3 h.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula1.5kilograma
czarny pieprz mielony1łyżeczka
czosnek5ząbków
kminek mielony1łyżeczka
majeranek1łyżeczka
mangalica - łopatka1.5kilograma
mielona czerwona papryka2łyżeczki
papryka czerwona300gramów
pasta paprykowa - ostra-
pomidory300gramów
przyprawa gorczyca biała2łyżeczki
smalec250gramów
sól1łyżeczka
woda3.5litra
ziemniaki500gramów

 

Przepis

1. 

cebula 1.5 kilograma  smalec 250 gramów

Do kociołka dajemy smalec i roztapiamy go. Dodajemy cebulę i 30 minut często mieszając smażymy nad średnim ogniem.

Do kociołka dajemy smalec i roztapiamy go....

2. 

mangalica - łopatka 1.5 kilograma

Mięso myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Mieszamy i zostawiamy mięso do naciągnięcia.

Mięso myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do...

3. 

czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  kminek mielony 1 łyżeczka  sól 1 łyżeczka

Wsypujemy przyprawy, sól, mieszamy...

Wsypujemy przyprawy, sól, mieszamy......

4. 

woda 3.5 litra

...i wlewamy wodę. Gotujemy, często mieszając, przykryte około 60 minut.

...i wlewamy wodę. Gotujemy, często mieszając,...

5. 

papryka czerwona 300 gramów  czosnek 5 ząbków  pomidory 300 gramów

Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paseczki. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Pomidory zalewamy gorącą wodą, odcedzamy i obieramy. Kroimy.

Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paseczki....

6. 

Do zupy dodajemy warzywa...

Do zupy dodajemy warzywa......

7. 

...i czosnek. Gotujemy 20 minut.

...i czosnek. Gotujemy 20 minut....

8. 

ziemniaki 500 gramów  przyprawa gorczyca biała 2 łyżeczki  majeranek 1 łyżeczka  pasta paprykowa - ostra

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do gulaszu i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy gorczycę, majeranek i jeśli chcemy mieć gulasz pikantny dodajemy paprykową pikantną pastę.

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się