swiatwemnie.pl

Ryby

 

Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce

Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce

Bogata w białko ryba w ziołowej panierce, zawierająca zdrowy tłuszcz jest po prostu doskonała.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
niska

Pstrąg na cebulce z marchewką i pieczarkami

Pstrąg na cebulce z marchewką i pieczarkami

Przepis na przygotowanie pstrągów w garnku na parę.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
niska

Stek z łososia

Stek z łososia

Łosoś jest lubiany przez swój doskonały smak, soczyście delikatne mięso i bogate wartości odżywcze. Jego przygotowanie jest proste i może nim zaimponować nawet początkujący kucharz.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska

Smażone nuggetsy rybne z suma

Smażone nuggetsy rybne z suma

Rybne nuggetsy z suma afrykańskiego. Mięso z tej ryby jest bardzo smaczne, o gęstej fakturze a przede wszystkim prawie nie zawiera ości. I właśnie dlatego, jeżeli nie lubicie wielu ości w karpiu wigilijnym, spróbujcie go zastąpić tą rybą.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia

Panga na imbirze z chińskim makaronem

Panga na imbirze z chińskim makaronem

W prosty sposób przygotowana ryba o imbirowym pomarańczowym smaku.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia

Filet z dorsza na parze

Filet z dorsza na parze

Proste przygotowanie ryby w parowarze.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Łosoś na Teriyaki

Łosoś na Teriyaki

Przepis na szybkie i oszczędne przygotowanie doskonałego i zdrowego dania.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska

ActiFry grillowany łosoś z warzywami

ActiFry grillowany łosoś z warzywami

Przepis ActiFry na smacznego łososia z ziołami oraz grillowanymi warzywami. Ten zdrowy i wyborny przepis był przygotowany z użyciem minimalnej ilości oleju.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
niska

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Pieczone filety rybne w potrójnej panierce

Pieczone filety rybne w potrójnej panierce

Zmieńcie sposób przygotowania i spróbujcie zrobić sobie smażone rybne filety w zdrowy i prosty sposób. Przygotowanie poprzez pieczenie w piekarniku jest równie smaczne. Podajemy w klasyczny sposób z ziemniaczaną sałatką.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Surimi - rybne kotleciki

Surimi - rybne kotleciki

Wyjątkowo smaczne kotleciki z paluszków krabowych i pangi.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Kotleciki rybne

Kotleciki rybne

Łatwe, lekkie i smaczne smażone kotleciki z dorsza. Zamiast dorsza można użyć inne filety rybne.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
niska

Filety rybne w czosnkowym cieście

Filety rybne w czosnkowym cieście

Ryba w chrupiącym i pachnącym cieście. Podajemy z ziemniakami doprawionymi masłem i natką pietruszki.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Sandacz na prowansalski sposób

Sandacz na prowansalski sposób

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
niska

ActiFry pieczona dorada

ActiFry pieczona dorada

Przepis na przygotowanie fileta z dorady złotej.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
Trudność
niska

Ryba żabnica z groszkowym puree

Ryba żabnica z groszkowym puree

Przepis na pikantne i smaczne przygotowanie morskich ryb. Jako dodatek możemy podać polentę - kukurydziane puree.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Chrupiące podkowy z karpia

Chrupiące podkowy z karpia

Jak szybko i łatwo przygotować delikatne mięso z karpia na chrupiąco.

Pichcił
Norika
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
średnia

Karp na winie

Karp na winie

Pichcił
Norika
Czas przygotowania
1 h. 20 min.
Trudność
niska

Rybne kuleczki z niedźwiedzim czosnkiem

Rybne kuleczki z niedźwiedzim czosnkiem

Niezwykle smaczne rybne kotleciki ze zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Podajemy z ziemniaczanym puree.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia

Domowe sushi

Domowe sushi

Zdrowy i smaczny przysmak z dalekiego wschodu przygotowany w naszej kuchni smakuje tak samo dobrze jak w sushi - barze.

Pichcił
Mioo
Czas przygotowania
Trudność
wysoka

Panga na maśle i cebuli

Panga na maśle i cebuli

Panga, albo inna ryba na maśle i cebuli.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Dorsz w cieście z białek

Dorsz w cieście z białek

Smażona ryba w smacznym puszystym cieście.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
średnia

ActiFry Grillowane pstrągi z rozmarynem

ActiFry Grillowane pstrągi z rozmarynem

ActiFry przepis na delikatne i smaczne pstrągi na ziołowym maśle. Jako dodatek wybraliśmy po prostu ziemniaki z natką pietruszki.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia

Grillowane kalmary

Ulubiona potrawa śródziemnomorska na sposób chorwacki.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się