swiatwemnie.pl

Ryby

 

ActiFry paprykowo - imbirowa panga

ActiFry paprykowo - imbirowa panga

Proste przygotowanie ulubionej ryby i pieczonych ziemniaków w ActiFry 2w1 frytkownicy.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
niska

Filet z dorsza na parze

Filet z dorsza na parze

Proste przygotowanie ryby w parowarze.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce

Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce

Bogata w białko ryba w ziołowej panierce, zawierająca zdrowy tłuszcz jest po prostu doskonała.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
niska

Surimi - rybne kotleciki

Surimi - rybne kotleciki

Wyjątkowo smaczne kotleciki z paluszków krabowych i pangi.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Filety rybne w czosnkowym cieście

Filety rybne w czosnkowym cieście

Ryba w chrupiącym i pachnącym cieście. Podajemy z ziemniakami doprawionymi masłem i natką pietruszki.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Chrupiące podkowy z karpia

Chrupiące podkowy z karpia

Jak szybko i łatwo przygotować delikatne mięso z karpia na chrupiąco.

Pichcił
Norika
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
średnia

Karp na winie

Karp na winie

Pichcił
Norika
Czas przygotowania
1 h. 20 min.
Trudność
niska

Domowe sushi

Domowe sushi

Zdrowy i smaczny przysmak z dalekiego wschodu przygotowany w naszej kuchni smakuje tak samo dobrze jak w sushi - barze.

Pichcił
Mioo
Czas przygotowania
Trudność
wysoka

Rybne kuleczki z niedźwiedzim czosnkiem

Rybne kuleczki z niedźwiedzim czosnkiem

Niezwykle smaczne rybne kotleciki ze zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Podajemy z ziemniaczanym puree.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia

Dorsz w cieście z białek

Dorsz w cieście z białek

Smażona ryba w smacznym puszystym cieście.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
średnia

Panga na maśle i cebuli

Panga na maśle i cebuli

Panga, albo inna ryba na maśle i cebuli.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

ActiFry Grillowane pstrągi z rozmarynem

ActiFry Grillowane pstrągi z rozmarynem

ActiFry przepis na delikatne i smaczne pstrągi na ziołowym maśle. Jako dodatek wybraliśmy po prostu ziemniaki z natką pietruszki.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia

Grillowane kalmary

Ulubiona potrawa śródziemnomorska na sposób chorwacki.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska

Makrela w jogurcie

Makrela w jogurcie

Smaczna i zdrowa ryba w jogurtowej marynacie. Podajemy z ryżem.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
średnia

Dorsz z sosem holenderskim

Dorsz z sosem holenderskim

Lekkie orzeźwiające danie podawane ze świeżym szpinakiem na czosnku.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Pieczone filety rybne w potrójnej panierce

Pieczone filety rybne w potrójnej panierce

Zmieńcie sposób przygotowania i spróbujcie zrobić sobie smażone rybne filety w zdrowy i prosty sposób. Przygotowanie poprzez pieczenie w piekarniku jest równie smaczne. Podajemy w klasyczny sposób z ziemniaczaną sałatką.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Filet z łososia z Gomashio

Filet z łososia z Gomashio

Smażony filet z łososia ze słoną sezamową przyprawą Gomashio.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska

Marynowany stek z rekina

Marynowany stek z rekina

Marynowany stek z rekina na czosnku i cebuli, ale też usmażony w potrójnej panierce jest odpowiedni na nietradycyjny posiłek wigilijny.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
średnia

Ryba żabnica z zielonym pesto

Ryba żabnica z zielonym pesto

Przepis na przygotowanie ryby żabnicy z pesto i brokułami w garnku na parze. Do przygotowania wymienionego przepisu możemy użyć również innego rodzaju morskiej ryby.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Karp w folii

Karp w folii

Delikatne mięso rybne ze śmietaną i papryką.

Pichcił
Norika
Czas przygotowania
Trudność
niska

Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Smażona ryba w koperkowym cieście

Smażona ryba w koperkowym cieście

Delikatne jogurtowo-koperkowe ciasto doda wspaniały smak każdej rybce, którą w nim namoczycie i usmażycie. Mniam!

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia

Zapiekane gnocchi z łososiem

Zapiekane gnocchi z łososiem

Ziemniaczane "kluseczki" zapieczone z kawałkami łososia z beszamelem.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
niska

Stek z rekina w cieście piwnym

Stek z rekina w cieście piwnym

Mięso z rekina ma niewyraźny smak, ale jego przygotowanie w tym puszystym i delikatnie pikantnym cieście zmieni go na rarytas. Przy czym docenicie, że rekin to gatunek ryb chrzęstnych i nie ma prawie żadnych kości. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się