swiatwemnie.pl

Ryby

 

Pieczona Tilapia Nilowa

Pieczona Tilapia Nilowa

Świetny przepis na filet z tilapii nilowej w orzeźwiającym kwaskowo - masłowym sosie.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia

Łosoś w cieście ziemniaczanym

Łosoś w cieście ziemniaczanym

Filet z łososia zapieczony w delikatnym cieście z ziemniaków.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
1 h. 10 min.
Trudność
średnia

Grillowane mątwy

Grillowane mątwy

Łatwa w przygotowaniu i lubiana potrawa, znana zwłaszcza urlopowiczom i mieszkańcom śródziemnomorskich wybrzeży. Składniki są jednak dostępne w dobrych sklepach na całym świecie.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Dorsz w cieście z białek

Dorsz w cieście z białek

Smażona ryba w smacznym puszystym cieście.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
średnia

Grillowane kalmary

Ulubiona potrawa śródziemnomorska na sposób chorwacki.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska

Karp w folii

Karp w folii

Delikatne mięso rybne ze śmietaną i papryką.

Pichcił
Norika
Czas przygotowania
Trudność
niska

Łosoś w sosie z boczniaków ze szpinakiem

Łosoś w sosie z boczniaków ze szpinakiem

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

ActiFry Grillowane pstrągi z rozmarynem

ActiFry Grillowane pstrągi z rozmarynem

ActiFry przepis na delikatne i smaczne pstrągi na ziołowym maśle. Jako dodatek wybraliśmy po prostu ziemniaki z natką pietruszki.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia

Smażona ryba w koperkowym cieście

Smażona ryba w koperkowym cieście

Delikatne jogurtowo-koperkowe ciasto doda wspaniały smak każdej rybce, którą w nim namoczycie i usmażycie. Mniam!

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia

Zapiekane gnocchi z łososiem

Zapiekane gnocchi z łososiem

Ziemniaczane "kluseczki" zapieczone z kawałkami łososia z beszamelem.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
niska

Pstrąg na cebulce z marchewką i pieczarkami

Pstrąg na cebulce z marchewką i pieczarkami

Przepis na przygotowanie pstrągów w garnku na parę.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
niska

Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

ActiFry marynowany łosoś

ActiFry marynowany łosoś

ActiFry przepis na grillowanego łososia w czosnkowo-limonkowej marynacie z grillowanymi koktajlowymi pomidorami.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
1 h. 15 min.
Trudność
niska

Flądra na warzywach

Flądra na warzywach

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Panga w cieście francuskim z borówkami

Panga w cieście francuskim z borówkami

Bardzo smaczna, nietradycyjnie przygotowana ryba.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
średnia

Dorsz po włosku

Dorsz po włosku

Dorsz zawiera mało rtęci jest doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i białek.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Ryba żabnica z zielonym pesto

Ryba żabnica z zielonym pesto

Przepis na przygotowanie ryby żabnicy z pesto i brokułami w garnku na parze. Do przygotowania wymienionego przepisu możemy użyć również innego rodzaju morskiej ryby.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Makrela w jogurcie

Makrela w jogurcie

Smaczna i zdrowa ryba w jogurtowej marynacie. Podajemy z ryżem.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
średnia

ActiFry paprykowo - imbirowa panga

ActiFry paprykowo - imbirowa panga

Proste przygotowanie ulubionej ryby i pieczonych ziemniaków w ActiFry 2w1 frytkownicy.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
niska

Dorsz z sosem curry

Dorsz z sosem curry

Proste i szybkie przygotowanie lekkiego obiadu również dla początkujących kucharzy. Jako dodatek wybrałem pieczoną dynię hokkaido, ale tak samo odpowiednie mogłyby być gotowane ziemniaki, albo ziemniaczane puree.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
niska

Stek z łososia z serem

Stek z łososia z serem

Podajemy z sałatką ziemniaczaną lub z inną z dodatkiem ziemniaków, ewentualnie z sałatką warzywną.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Filet z łososia z Gomashio

Filet z łososia z Gomashio

Smażony filet z łososia ze słoną sezamową przyprawą Gomashio.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska

Stek z rekina w cieście piwnym

Stek z rekina w cieście piwnym

Mięso z rekina ma niewyraźny smak, ale jego przygotowanie w tym puszystym i delikatnie pikantnym cieście zmieni go na rarytas. Przy czym docenicie, że rekin to gatunek ryb chrzęstnych i nie ma prawie żadnych kości. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Pstrąg na pieczarkach

Pstrąg na pieczarkach

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
niska

 

 
 

 

© 2011 - 2023 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się