swiatwemnie.pl

Ryby

 
Smażona ryba w koperkowym cieście

Delikatne jogurtowo-koperkowe ciasto doda wspaniały smak każdej rybce, którą w nim namoczycie i usmażycie. Mniam!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Ryba żabnica z zielonym pesto

Przepis na przygotowanie ryby żabnicy z pesto i brokułami w garnku na parze. Do przygotowania wymienionego przepisu możemy użyć również innego rodzaju morskiej ryby.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Panga w pełnoziarnistym cieście

Ulubiona ryba w chrupiącym cieście. Podajemy według smaku, z frytkami, gotowanymi ziemniakami i tatarskim sosem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Pieczony pstrąg

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Tilapia w parmezanie

Smaczne filety rybne panierowane w ziołowym tartym parmezanie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Zapiekane gnocchi z łososiem

Ziemniaczane "kluseczki" zapieczone z kawałkami łososia z beszamelem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Filety rybne pod serową pierzynką

Smaczna lekka kolacja.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Dorsz z sosem curry

Proste i szybkie przygotowanie lekkiego obiadu również dla początkujących kucharzy. Jako dodatek wybrałem pieczoną dynię hokkaido, ale tak samo odpowiednie mogłyby być gotowane ziemniaki, albo ziemniaczane puree.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

ActiFry ososiowe kotleciki z pieczonymi ziemniakami

Przepis na wyborne ziemniaczano-łososiowe kotleciki z minimalną ilością użytego oleju i pikantnym dipem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Stek z łososia

osoś jest lubiany przez swój doskonały smak, soczyście delikatne mięso i bogate wartości odżywcze. Jego przygotowanie jest proste i może nim zaimponować nawet początkujący kucharz.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Grillowane mątwy

atwa w przygotowaniu i lubiana potrawa, znana zwłaszcza urlopowiczom i mieszkańcom śródziemnomorskich wybrzeży. Składniki są jednak dostępne w dobrych sklepach na całym świecie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Dorsz po włosku

Dorsz zawiera mało rtęci jest doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i białek.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Stek z łososia na ziołach prowansalskich

Pachnący soczysty łosoś w prowansalskiej marynacie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Rybie chipsy

Drobne, chrupiące kawałki ryb. Podajemy z ziemniaczanym puree i smażoną cebulką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Flądra na warzywach

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pstrąg na cebulce z marchewką i pieczarkami

Przepis na przygotowanie pstrągów w garnku na parę.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Marynowany łosoś

Smaczny przepis na marynowanego łososia dla cierpliwych.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

osoś w sosie z boczniaków ze szpinakiem

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Smażone nuggetsy rybne z suma

Rybne nuggetsy z suma afrykańskiego. Mięso z tej ryby jest bardzo smaczne, o gęstej fakturze a przede wszystkim prawie nie zawiera ości. I właśnie dlatego, jeżeli nie lubicie wielu ości w karpiu wigilijnym, spróbujcie go zastąpić tą rybą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

osoś w cieście ziemniaczanym

Filet z łososia zapieczony w delikatnym cieście z ziemniaków.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się