swiatwemnie.pl

Zupy > Zupy mięsne

Zupy mięsne

 

Frankfurcka zupa Nowy przepis

Frankfurcka zupa

Klasyczna, tradycyjna ulubiona zupa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Cielęca zupa Nowy przepis

Cielęca zupa

Wspaniała, lekka gulaszowa zupa z delikatnego cielęcego mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

średnia

Wieprzowa zupa

Prosta gulaszowa zupa z wieprzowego mięsa i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Gazdowski kapuśniak z kaszą

Pełny garnek doskonałej zupy na świąteczny czy sylwestrowy stół. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, ugotować sobie ten rarytas kiedykolwiek podczas całego roku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Drobiowy rosół z brukselką i domowym makaronem

Doskonały drobiowy rosół z mięsem, warzywami i własnoręcznie przygotowanym makaronem.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Wieprzowy gulasz z pieczarkami

Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Awase Dashi

Przepis na przygotowanie bardzo uniwersalnego wywaru z morskich wodorostów Kombu i płatków wędzonego tuńczyka Katsuobushi. Wykorzystać można na przykład na przygotowanie zupy Miso-shiru.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Pikantna kapustnica

Klasyczna zupa kapustnica z mięsem, suszonymi śliwkami i pikantną kiełbasą, która doda jej charakterystyczny smak.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Rosół wołowy

Pomysł na przyrządzenie domowego półproduktu do przygotowania zupy wołowej lub jako pożywny składnik do innych przepisów.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

niska

Sylwestrowy kapuśniak

Przepis na 18-20 porcji wybornego kapuśniaka na wielkie sylwestrowe party. Gotujemy w wielkim, przynajmniej 8 litrowym garnku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Kapuśniak z soczewicą

Gęsta zupa z kiszonej kapusty, soczewicy, mięsa oraz kiełbasek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Zupa z kaczki

Sezonowy gulaszowy przysmak nasyci i ogrzeje w chłodniejsze jesienne dni.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Flaczki

Doskonałe domowe flaczki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Wywar Dashi

Przepis na przygotowanie wywaru z suszonych sardelek.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Zupa wołowa

Zupę podajemy z kluskami wątrobianymi tudzież z kaszy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

niska

Kapustnica

Kapustnicę - zupę z kiszonej kapusty podajemy z chlebem, plecionką a do smaku możemy sobie do niej na talerzu dodać kwaśną śmietanę. Dobrze smakuje w zimie jak i w lecie, dlatego możemy gotować sobie ją częściej, nie tylko na święta.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Cielęce flaczki

Delikatna zupa z cielęcych flaczków, bez cebuli w zasmażce.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Halaszle z pangi

Doskonała, delikatnie pikantna rybna zupa z pangi. Proste i szybkie przygotowanie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kociołkowy gulasz bez kociołka

Gulasz z kuchenki na wielką rodzinną imprezę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Mangalica kociołkowy gulasz

Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

3 h.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się