swiatwemnie.pl

Zupy > Zupy mięsne

Zupy mięsne

 

Wieprzowy gulasz z pieczarkami

Wieprzowy gulasz z pieczarkami

Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
1 h. 10 min.
Trudność
niska

Wieprzowa zupa

Wieprzowa zupa

Prosta gulaszowa zupa z wieprzowego mięsa i ziemniaków.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
niska

Zupa ubojowa

Zupa ubojowa

Gęsta zupa na drugie śniadanie. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
2 h. 20 min.
Trudność
niska

Gazdowski kapuśniak z kaszą

Gazdowski kapuśniak z kaszą

Pełny garnek doskonałej zupy na świąteczny czy sylwestrowy stół. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, ugotować sobie ten rarytas kiedykolwiek podczas całego roku.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
średnia

Kociołkowy gulasz bez kociołka

Kociołkowy gulasz bez kociołka

Gulasz z kuchenki na wielką rodzinną imprezę.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
2 h. 30 min.
Trudność
średnia

Flaczki

Flaczki

Doskonałe domowe flaczki.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
niska

Frankfurcka zupa

Frankfurcka zupa

Klasyczna, tradycyjna ulubiona zupa.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia

Sylwestrowy kapuśniak

Sylwestrowy kapuśniak

Przepis na 18-20 porcji wybornego kapuśniaka na wielkie sylwestrowe party. Gotujemy w wielkim, przynajmniej 8 litrowym garnku.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
średnia

Mangalica kociołkowy gulasz

Mangalica kociołkowy gulasz

Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
3 h.
Trudność
średnia

Kapustnica dla dzieci

Kapustnica dla dzieci

Zupę podajemy z łyżeczką białego jogurtu.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
niska

Świąteczna kapustnica

Świąteczna kapustnica

Świąteczna kapustnica miałaby być rzadka, miałaby pełnić rolę przystawki przed wieczerzą Wigilijną. Mimo iż jej ugotowana ilość kusi do skonsumowania pełnego talerza, pamiętajmy,że jest jeszcze lepsza na drugi dzień, jak chwilkę postoi :)

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 20 min.
Trudność
niska

Kapuśniak z mięsem wołowym

Kapuśniak z mięsem wołowym

8 litrowy garnek tego najlepszego kapuśniaku, 18 porcji dla całej wielkiej rodziny lub przyjaciół. Podajemy ze świeżym chlebkiem a jeżeli mamy ochotę to także z łyżką kwaśnej śmietany na wierzchu porcji.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
2 h. 10 min.
Trudność
średnia

Prosty rosół z kurczaka

Prosty rosół z kurczaka

Przepis na przygotowanie smacznego domowego rosołu z kurczaka i warzyw.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
2 h.
Trudność
niska

Tajska zupa z kurczaka z mlekiem kokosowym

Tajska zupa z kurczaka z mlekiem kokosowym

Przepis na tajską zupę Tom Kha Gai z kokosowym mlekiem i mięsem z kurczaka.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Zupa rybna

Zupa rybna

Lekka rybna zupa z karpia.

Pichcił
Norika
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
niska

Zupa rybna z niedźwiedzim czosnkiem

Zupa rybna z niedźwiedzim czosnkiem

Gęsta rybna zupa, pełna warzyw, wzbogacona o ulubiony niedźwiedzi czosnek.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia

Zupa rybno-warzywna

Zupa rybno-warzywna

Gęsta zupa z warzyw i filetów rybnych. Na zupę polecamy użyć filety, które zawierają 100% mięsa i nie są konserwowane żadnym środkiem.Najodpowiedniejsze są filety z ryb, które są bezpośrednio po złowieniu przetwarzane i mrożone. Oczywiście, do przyrządzenia zupy można użyć także jakąkolwiek mrożoną czy też świeżą rybę. Jednak konsumpcja będzie trudniejsza, gdyż trzeba uważać na ości.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
wysoka

Rosół z nudlami

Rosół z nudlami

Doskonała japońska zupa.

Pichcił
Mioo
Czas przygotowania
Trudność
średnia

Barszcz

Barszcz

Doskonały przepis na gęstą mięsno-warzywną zupę z rosyjskiej, ukraińskiej, bułgarskiej...kuchni. Chociaż przygotowanie wydaje się w trzech garnkach skomplikowane, w rzeczywistości jest bardzo proste. Wystarczy postępować zgodnie z kolejnością kroków w przepisie a będzie prawdziwe mniam :)

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
2 h.
Trudność
wysoka

Drobiowy rosół z brukselką i domowym makaronem

Drobiowy rosół z brukselką i domowym makaronem

Doskonały drobiowy rosół z mięsem, warzywami i własnoręcznie przygotowanym makaronem.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Zupa z soczewicą i parówkami

Zupa z soczewicą i parówkami

Doskonała zupa na drugie śniadanie. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia

Cielęcy rosół z warzywami

Cielęcy rosół z warzywami

Łagodny i bardzo smaczny rosół cielęcy. Ta ulubiona cielęca zupa znakomicie rozgrzeje podczas chłodnych dni oraz w czasie choroby.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 50 min.
Trudność
średnia

Szybki rosół z garnka na parę

Szybki rosół z garnka na parę

Po zakupie świeżych kurczaków i ich przyrządzeniu, często pozostają skrzydełka i grzbiety. Dzięki przyrządzeniu szybkiego rosołu w garnku na parę dobrze je wykorzystamy.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Awase Dashi

Awase Dashi

Przepis na przygotowanie bardzo uniwersalnego wywaru z morskich wodorostów Kombu i płatków wędzonego tuńczyka Katsuobushi. Wykorzystać można na przykład na przygotowanie zupy Miso-shiru.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
Trudność
średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się