Wszystkie przepisy > Zupy > Zupy mięsne
Wszystkie przepisy > Zupy > Zupy mięsne
Prosta gulaszowa zupa z wieprzowego mięsa i ziemniaków.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
niska
Przepis na 18-20 porcji wybornego kapuśniaka na wielkie sylwestrowe party. Gotujemy w wielkim, przynajmniej 8 litrowym garnku.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
średnia
Klasyczna, tradycyjna ulubiona zupa.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
1 h. 10 min.Trudność
niska
Klasyczna zupa kapustnica z mięsem, suszonymi śliwkami i pikantną kiełbasą, która doda jej charakterystyczny smak.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Gulasz z kuchenki na wielką rodzinną imprezę.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
2 h. 30 min.Trudność
średnia
Pomysł na przyrządzenie domowego półproduktu do przygotowania zupy wołowej lub jako pożywny składnik do innych przepisów.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
2 h. 30 min.Trudność
niska
Doskonały przepis na gęstą mięsno-warzywną zupę z rosyjskiej, ukraińskiej, bułgarskiej...kuchni. Chociaż przygotowanie wydaje się w trzech garnkach skomplikowane, w rzeczywistości jest bardzo proste. Wystarczy postępować zgodnie z kolejnością kroków w przepisie a będzie prawdziwe mniam :)
Pichcił
DadaCzas przygotowania
2 h. Trudność
wysoka
Delikatna zupa z cielęcych flaczków, bez cebuli w zasmażce.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
3 h. Trudność
średnia
Zupę podajemy z łyżeczką białego jogurtu.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
50 min.Trudność
niska
Świąteczna kapustnica miałaby być rzadka, miałaby pełnić rolę przystawki przed wieczerzą Wigilijną. Mimo iż jej ugotowana ilość kusi do skonsumowania pełnego talerza, pamiętajmy,że jest jeszcze lepsza na drugi dzień, jak chwilkę postoi :)
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 20 min.Trudność
niska
8 litrowy garnek tego najlepszego kapuśniaku, 18 porcji dla całej wielkiej rodziny lub przyjaciół. Podajemy ze świeżym chlebkiem a jeżeli mamy ochotę to także z łyżką kwaśnej śmietany na wierzchu porcji.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
2 h. 10 min.Trudność
średnia
Przepis na przygotowanie smacznego domowego rosołu z kurczaka i warzyw.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
2 h. Trudność
niska
Przepis na tajską zupę Tom Kha Gai z kokosowym mlekiem i mięsem z kurczaka.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Gęsta zupa z warzyw i filetów rybnych. Na zupę polecamy użyć filety, które zawierają 100% mięsa i nie są konserwowane żadnym środkiem.Najodpowiedniejsze są filety z ryb, które są bezpośrednio po złowieniu przetwarzane i mrożone. Oczywiście, do przyrządzenia zupy można użyć także jakąkolwiek mrożoną czy też świeżą rybę. Jednak konsumpcja będzie trudniejsza, gdyż trzeba uważać na ości.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
50 min.Trudność
wysoka
Gęsta zupa na drugie śniadanie. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
2 h. 20 min.Trudność
niska
Wspaniała, lekka gulaszowa zupa z delikatnego cielęcego mięsa.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 15 min.Trudność
średnia
Doskonały drobiowy rosół z mięsem, warzywami i własnoręcznie przygotowanym makaronem.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Doskonała zupa na drugie śniadanie. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Łagodny i bardzo smaczny rosół cielęcy. Ta ulubiona cielęca zupa znakomicie rozgrzeje podczas chłodnych dni oraz w czasie choroby.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 50 min.Trudność
średnia