Rosół jest wspaniałą zupą,rozgrzewa ciało i,jak to mówią, koi duszę.Uwielbiają go zarówno dzieci, jak i dorośli.Szczególnie smaczny jest w miesiącach jesienno-zimowych,działa szczególnie leczniczo podczas grypy i przeziębień.Do jego przygotowania możemy użyć różnych warzyw korzeniowych według gustu,ale przede wszystkim dobrego kurczaka zagrodowego.Kurczaka wkładamy do zupy w całości,ale jeśli wydaje nam się,że w zupie będzie za dużo mięsa,możemy wyciąć pierś, którą później wykorzystamy do innego dania.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
średnia
Proste bezmięsne danie z aromatem dalekich Indii.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Niezwykle smaczny przysmak naszpikowany witaminami. Samo nałożenie pomidorów to prosty proces, ale suszenie zajmuje trochę czasu. My użyliśmy suszarki elektrycznej, która suszy równomiernie, nie gotuje ani nie piecze pomidorów. Zużycie energii elektrycznej jest stosunkowo niskie. Ale wynik jest naprawdę wart cierpliwości.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Kremowa zupa z żółtych pomidorów z kurkumą i czerwoną soczewicą. Zupa jest pełna likopenu, witamin i minerałów. Dzięki dodanej soczewicy zawiera dużo białka, dzięki czemu jest pełnowartościowym posiłkiem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
25 min.Trudność
średnia
Doskonała sałatka z dressingiem miodowo-cytrynowym. Sałatka nadaje się jako dodatek do grillowanych, pieczonych i duszonych mięs.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
50 min.Trudność
średnia
Gęsty, smaczny gulasz dla miłośników wołowych flaczków.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
średnia
Deser w sam raz na niedzielę, ale również świetne śniadanie na każdy dzień. Szczególnie przypadnie do gustu waszym pociechom.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
2 h. Trudność
średnia
Naprawdę pyszny przysmak. Podajemy z ryżem, posypane świeżym lub suszonym szczypiorkiem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Wspaniały nakładany ser doskonały jako przystawka lub jako przekąska do piwa.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
20 min.Trudność
niska
Prosta bezmięsna kolacja z lubianej cukinii. Podajemy z ziemniaczanym puree lub tylko z chlebem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
20 min.Trudność
niska
Zdrowa, słodka zupka, którą będziecie chcieli jeść na śniadanie, obiad i kolację. Dlatego nagotujcie jej sobie pełen garnek!
Pichcił
DadaCzas przygotowania
35 min.Trudność
średnia
Smaczna faszerowana dynia bez mięsa. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
średnia
Smaczne szaszłyki w sobotę na obiad :)
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
niska
Szybki i łatwy przepis na sałatkę warzywną z łagodnym kozim serem oraz chrupiącymi nasionami słonecznika.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska
Interesująca kombinacja brokuła i sera.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Smaczne filety rybne panierowane w ziołowym tartym parmezanie.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Faszerowana papryka opieczona na patelni. To smaczne i syte danie podajemy nie zbyt ciepłe, z pełnoziarnistym pieczywem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Zdrowa surówka, pełna jabłek i ulubionej ćwikły.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Instrukcja na przygotowanie doskonałych i delikatnych wątróbek z kurczaka na cebulce z grzybami shiitake. Nie ma problemu by użyć i inne grzyby, według smaku. Jako dodatek doskonale nadaje się ziemniaczane puree albo ryż.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Ta to bezglutenowa babka jest bardzo smaczna, ale jednak dzięki mące gryczanej troszkę sucha. Dlatego podajemy ją z filiżanką dobrej ziołowej herbaty, lub filiżanką dobrej kawy.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
wysoka
Ulubiony nakładany ser z białą pleśnią na wierzchu wypełniony pikantnym nadzieniem i cebulą.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Łosoś jest lubiany przez swój doskonały smak, soczyście delikatne mięso i bogate wartości odżywcze. Jego przygotowanie jest proste i może nim zaimponować nawet początkujący kucharz.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Pomysł na przyrządzenie domowego półproduktu do przygotowania zupy wołowej lub jako pożywny składnik do innych przepisów.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
2 h. 30 min.Trudność
niska