Niektórzy seler uwielbiają, niektórzy nie. W tym wspaniałym połączeniu zasmakuje wszystkim.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Słone bezglutenowe krakersy z migdałowej mąki o wspaniałym zapachu rozmarynu.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Mleczna kasza na śniadanie bez cukru. Można podawać z nasiekanymi orzechami włoskimi i według smaku dodać troszkę miodu.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Ulubiona warzywna surówka ze zdrowej czerwonej kapusty i warzyw.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Klasyczna potrawa o ziołowym posmaku na śmietanie.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska
Rustykalny przepis na wołowinę na czerwonym winie z warzywami korzeniowymi, grzybami i tymiankiem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
2 h. Trudność
średnia
Wymienione placki są pieczone w piekarniku na blasze na specjalnej folii która jest przeznaczona do pieczenia bez tłuszczu. Jednak placki te, wedle gustu, można piec także na blasze wysmarowanej smalcem, ewentualnie smażyć na patelni na oleju.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
średnia
Smaczny, zdrowy i bardzo dobry warzywny gulasz z indyjskiej kuchni. Podajemy z ryżem. Rodzaje warzyw w warzywnym curry możemy zamieniać. Zamiast cukinii użyć na przykład bakłażana lub dynię ...
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
wysoka
Coś naprawdę tylko dla panów :)
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
45 min.Trudność
niska
Klasyczny słowacki przepis z surowców bieżnie znajdujących się w lodówce.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Mięciutkie płaty z kaczki w gęstym owocowym sosie z winem. Serwujemy z ziemniaczanym puree.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Soczysty drób ze smacznym serem - obiad, albo kolacja dla wszystkich smakoszy. Danie nadaje się do menu dla ludzi z nadwagą, podczas gdy dodatkiem miałaby być sałatka ze świeżych warzyw polana oliwą z oliwek.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
50 min.Trudność
niska
Orzeźwiający napój z rozmiksowanego manga i jogurtu. Pochodzi z Indii i jest doskonały! Podajemy schłodzony albo z lodem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska
Ulubiona sałatka z białą kapustą i majonezem. Jest to bardzo dobry przepis na jedną z jej wersji. Podajemy jako surówkę do potraw z mięsem. Docenią ją wszyscy uczestnicy imprezy, kiedy dołączymy ją do zimnych bufetów.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Ciepły sos idealny do pieczonej albo grillowanej ryby bądź mięsa.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Najpopularniejsza jest wersja z dodatkiem tofu i suszonych wodorostów, ale użyć można również grzyby, wiosenną cebulkę, warzywa albo jajka.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Domowy pieczony pasztet z wątróbek kurczaka. Pasztet podajemy na zimno. Najsmaczniejszy jest ze świeżym pieczywem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Smakowo podobna i interesująca kolorem jest też wersja z czerwonej rzodkiewki, tylko jest nią więcej pracy przy struganiu.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
—Trudność
niska
Interesujące w smaku, przyrządzone na słodko warzywa idealne jako dodatek do wielu dań. Warto spróbować takie danie zaoferować dzieciom, które nie przepadają za warzywami.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
25 min.Trudność
niska
Podajemy z duszoną kapustą i parzonym knedlem polanym sosem z upieczonej kaczki.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
2 h. Trudność
niska
Marynowany stek z rekina na czosnku i cebuli, ale też usmażony w potrójnej panierce jest odpowiedni na nietradycyjny posiłek wigilijny.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Mało kto odmówi kombinacji smażonego wieprzowego mięsa, cebuli, papryki, ogórka konserwowego i keczupu. Aby był topór kata naprawdę ostry, trzeba mu ten topór naostrzyć pikantną papryką.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
45 min.Trudność
niska