Twarogowo-jabłkowa strucla

Szybkie ciasto na niedzielne popołudnie, z ciasta francuskiego, ulubionych jabłek i twarogu.
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,jabłka,Strudle,Sezonowe przepisy
Strudle
Kategorie
Strudle › Sezonowe przepisy › Desery z jabłek › Sezon - Jabłka (jesień) › Sezon - Jabłka (zima) ›Składniki
Składniki
| biszkopty | 50 199  | gramów kcal  | |
| ciasto francuskie | 275 1100  | gramów kcal  | |
| cukier puder | 0 ??  | kcal  | |
| cukier trzcinowy | 50 198  | gramów kcal  | |
| jabłka | 350 214  | gramów kcal  | |
| jajka kurze | 1 88  | sztuka kcal  | |
| migdały mielone | 2 173  | łyżki kcal  | |
| rodzynki | 50 142  | gramów kcal  | |
| skrobia kukurydziana | 5 19  | gramów kcal  | |
| twaróg mielony | 250 298  | gramów kcal  | 
Przepis
1.
twaróg mielony 250 gramów • cukier trzcinowy 50 gramów • rodzynki 50 gramów • skrobia kukurydziana 5 gramów
Rodzynki chwilę moczmy w wodzie, odcedzamy i mieszamy z twarogiem, cukrem i stołową łyżką skrobi kukurydzianej.



4.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto zawinięte w papier rozwijamy. Rozkładamy lekko wyciśnięte jabłka, około 1,5 cm od brzegów.

5.
Posypujemy pokruszonymi biszkoptami.

6.
Na jedną połowę, wzdłuż, równomiernie rozkładamy twarogowe nadzienie.


8.
Ciasto, razem z papierem, przekładamy na połowę.

9.
Przekładamy na blachę a papier z wierzchu ciasta kładziemy na blachę (możemy też urwać, odciąć). Brzegi ciasta ugniatamy, całe ciasto smarujemy jajkiem i przebijamy widelcem.


11.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.


13.
Kroimy i podajemy.

Smacznego!





















