Twarogowo-jabłkowa strucla
![Twarogowo-jabłkowa strucla](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001612/img_pl_4x3/twarogowo-jablkowa-strucla_00180.jpg)
Szybkie ciasto na niedzielne popołudnie, z ciasta francuskiego, ulubionych jabłek i twarogu.
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,jabłka,Strudle
Strudle
Składniki
Składniki
biszkopty | 50 | gramów | |
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
cukier puder | - | ||
cukier trzcinowy | 50 | gramów | |
jabłka | 350 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
migdały mielone | 2 | łyżki | |
rodzynki | 50 | gramów | |
skrobia kukurydziana | 5 | gramów | |
twaróg mielony | 250 | gramów |
Przepis
1.
twaróg mielony 250 gramów • cukier trzcinowy 50 gramów • rodzynki 50 gramów • skrobia kukurydziana 5 gramów
Rodzynki chwilę moczmy w wodzie, odcedzamy i mieszamy z twarogiem, cukrem i stołową łyżką skrobi kukurydzianej.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0904.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0907.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0908.jpg)
4.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto zawinięte w papier rozwijamy. Rozkładamy lekko wyciśnięte jabłka, około 1,5 cm od brzegów.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0909.jpg)
5.
Posypujemy pokruszonymi biszkoptami.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0911.jpg)
6.
Na jedną połowę, wzdłuż, równomiernie rozkładamy twarogowe nadzienie.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0912.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0915.jpg)
8.
Ciasto, razem z papierem, przekładamy na połowę.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0916.jpg)
9.
Przekładamy na blachę a papier z wierzchu ciasta kładziemy na blachę (możemy też urwać, odciąć). Brzegi ciasta ugniatamy, całe ciasto smarujemy jajkiem i przebijamy widelcem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0920.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0922.jpg)
11.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0924.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0926.jpg)
13.
Kroimy i podajemy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001612/small/IMG_0928.jpg)
Smacznego!