swiatwemnie.pl

Dania główne > Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

 
Placki z ziemniaczanego ciasta z brokułem

Wspaniałe placki, wypełnione brokułowo - serowym farszem, usmażone na oleju na patelni.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Pieczone warzywne kuleczki

Wspaniałe warzywne kuleczki podajemy z ulubionym dodatkiem. Polecamy pieczone ziemniaki, sos tatarski albo ryż, ziemniaczane puree, strączkowy dodatek na ciepło... macie tego dużo do wyboru!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Gęsty dodatek z czerwonej soczewicy i niedźwiedzim czosnkiem

Smaczny strączkowy dodatek z ziemniakami i zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Inspirowane indyjską kuchnią.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kalafior po mandżursku

Przepis na doskonałe indyjsko-chińskie danie z kalafiora, w delikatnie pikantnym sosie (Gobi manchurian). Bardzo smakuje również dzieciom. Jeśli gotujecie tylko dla dorosłych, nie szczędźcie sobie w przyprawianiu pikantnej pasty, albo ostrej papryczki.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Kalafiorowe naleśniki

Syte słone naleśniki. Możemy podawać po prostu tylko ze świeżym serem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Smażona cukinia w jogurtowym cieście

Smażony przysmak z cukinii jest wspaniałym wegetariańskim daniem ale i dobrym dla nie wegetarian.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Tofu w soczewicowym sosie

Przepis na konserwowaną soczewicę i tofu w gęstym słodko-kwaśnym sosie z pomidorami. Proste danie, które bardzo smakuje również dzieciom. Nadaje się do prawie każdego dodatku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

ActiFry Warzywne kotleciki

Przepis na warzywne kotleciki przygotowane z minimalną ilością oleju.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Curry z bakłażanem i ciecierzycą

Bakłażanowy sos z ciecierzycą Baingan chana (chole) masala to ulubione indyjskie danie pikantnego smaku. Ilość przypraw możecie według smaku odjąć lub dodać.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

Brukselka z pieczarkami

Brukselkę daje się nie tylko do zupy, ale można z niej zrobić również ładne i pożywne danie, które będzie smakować i tym którzy za brukselką nie przepadają.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Groch ze szpinakiem na gęsto

Groch ze szpinakiem na gęsto inspirowany indyjską kuchnią.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i pieczarkami

Placki pełne najlepszych smaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Zapiekany kalafior z twarogiem

Doskonały pieczony kalafior z dodatkowym białkiem w postaci twarogu, na słono. Serwujemy z kiszonymi ogórkami lub kiszoną kapustą.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Kalafior z indyjskimi przyprawami

Przepis na pikantny kalafior z indyjskimi przyprawami i ciecierzycą. Jako dodatek możemy podawać ryż basmati.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Ziemniaczano-kalafiorowa masala

Aloo Gobi masala to ulubione, nie tylko indyjskie, wegetariańskie danie. Jest to dość pikantna mieszanka ziemniaków i kalafiora. Jej podawanie z ryżem lub chlebowym plackiem pikantny smak częściowo stłumi. Przepis ma wiele wersji, podstawą są jednak indyjskie przyprawy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Placki z ciecierzycy z kolendrą

Niezwyczajna kombinacja orzechowego smaku ciecierzycy z kolendrą pocieszy każdego miłośnika roślin strączkowych.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kawalerskie placki ziemniaczane

Doskonałe chrupiące placki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

niska

Smażony kalafior

Doskonała klasyka.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Kluski z niedźwiedzim czosnkiem

Te oto bardzo smaczne wiosenne kluseczki możemy podawać z bryndzą, albo jako dodatek do gulaszy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Kapusta pak choi z grzybami shiitake

Prosty przepis na przygotowanie chińskiej kapusty Pak choi i aromatycznych grzybów shiitake na czosnku i imbirze z odrobiną ostrygowego sosu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się