swiatwemnie.pl

Dania główne > Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

 
Tofu w soczewicowym sosie

Przepis na konserwowaną soczewicę i tofu w gęstym słodko-kwaśnym sosie z pomidorami. Proste danie, które bardzo smakuje również dzieciom. Nadaje się do prawie każdego dodatku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kalafiorowe ziemniaczane placki

Delikatne i smaczne placki z ziemniaków i kalafiora. Doprawione czosnkiem i majerankiem, będą delektować się nimi smakosze i w każdej porze roku smakują tak samo dobrze.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Smażone grzyby Shimeji

Przepis na przygotowanie smacznych grzybów shimeji z Azji Wschodniej. Smażone są na marchewce oraz cebulce i doprawione rybnym sosem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Langosze z niedźwiedzim czosnkiem

Zielone wiosenne langosze pełne witamin.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Komosa ryżowa z kiszoną kapustą

Proste, smakowo ciekawe dietetyczne danie pełne witamin.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Ziemniaczany placek z cebulą i niedźwiedzim czosnkiem

Duży ziemniaczany placek na blasze z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym, doprawiony smażoną cebulą i niedźwiedzim czosnkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Pieczarki z brokułami w ostrygowym sosie

Smaczne bezmięsne danie pełne dla zdrowia korzystnych substancji.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pieczona kapusta

Smaczny wegetariański obiad albo kolacja. Podajemy z jednym z ziemniaczanych dodatków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Kieszonki z hermelinem

Przepis na ser hermelin pieczony w cieście francuskim.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Zapiekany kalafior z twarogiem

Doskonały pieczony kalafior z dodatkowym białkiem w postaci twarogu, na słono. Serwujemy z kiszonymi ogórkami lub kiszoną kapustą.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Pikantne dyniowo-marchewkowe placki

Prosty przepis na przygotowanie smacznych placuszków z sezonowej dyni.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

niska

Kuleczki z pieczarek w szpinakowym sosie

Smaczny bezmięsny obiad.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Ziemniaki zapiekane z leczem

Doskonałe przekładane ziemniaki o pomidorowo-paprykowym smaku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Smażony kalafior w cieście piwnym

Jeden z wielu sposobów jak przygotować sobie kalafior na obiad. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Smażona kania w cieście

Smaczny obiad albo kolacja z lasu. Jako dodatek możemy podać ziemniaczane puree, sałatkę ziemniaczaną, albo tylko świeży chleb.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Placki ziemniaczane z niedźwiedzim czosnkiem

Bardzo smaczne i lubiane, wiosenne placki z młodych ziemniaków i świetnego czosnku niedźwiedziego.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Warzywne subji z cukinią

Duszona, pikantna, indyjska mieszanka z marchewki, ziemniaków i cukinii. Ilość porcji zależy od ilości podawanych dodatków do tych smacznych warzyw. Przy podawaniu tylko z ryżem są to około 4 porcje.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Orkiszowe langosze

Puszyste langosze ze zdrowej orkiszowej mąki. Jako dodatek nie krępujecie się i dodajcie to co lubicie najlepiej - starty ulubiony ser, keczup, sos tatarski, czosnkowy olej lub śmietanę.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Smażony boczniak w piwnym cieście

Smaczny zdrowy boczniak w cieście. Podajemy z gotowanymi ziemniakami i sosem tatarskim.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Jęczmienna baba z grzybami

Tradycyjne danie ze słowackiej kuchni. Zamiast smalcu danie można usmażyć na oleju i stanie się z niego wegetariański przysmak.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się