Świetny przepis na oryginalny gulasz węgierski. Gulasz składa się wyłącznie z mięsa, cebuli, papryki oraz pomidorów. Jest bardzo smaczny i nawet bez żadnego dodatkowego zagęszczenia jest dostatecznie gęsty. Tradycyjnie podajemy z haluszkami, jednak bez przeszkód można go serwować także z knedlem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
2 h. 20 min.Trudność
średnia
Bajeczny deser z węgierskiej kuchni przygotowany według tradycyjnego przepisu.Czasochłonne przygotowanie powoduje,że tą kulinarną specjalność serwuje się tylko w luksusowych restauracjach.Na prawdę warto go zrobić.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
2 h. Trudność
wysoka
Węgierskie langosze z drożdżowego ciasta z tartymi gotowanymi ziemniakami. Langosze są miękkie, delikatne i puszyste. Podajemy według smaku, tradycyjnie z kwaśną śmietaną i tarty serem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Przygotowanie prostych strudli z ciasta francuskiego.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Doskonała, delikatnie pikantna rybna zupa z pangi. Proste i szybkie przygotowanie.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Doskonałe klasyczne danie kuchni węgierskiej. Podajemy z knedlem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Prosta gulaszowa zupa z wieprzowego mięsa i ziemniaków.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
niska
Gulasz z kuchenki na wielką rodzinną imprezę.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
2 h. 30 min.Trudność
średnia
Około 8 litrów wspaniałego mięsnego gulaszu przygotowanego w 16 litrowym emaliowanym kotle, na płonącym sosnowym drzewie. Ilość porcji jest wprost proporcjonalna do głodu i potrzeby dokładki wszystkich kucharzy i pomocników.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
4 h. Trudność
średnia
Prosty przepis z małą ilością składników i dużą ilością przypraw.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
—Trudność
niska
Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
1 h. 10 min.Trudność
niska
Dobry pomysł na niedzielny obiad. Aby zmniejszyć ilość kalorii, w przepisie wykorzystano jogurt zamiast słodkiej śmietany, co jednak nie ma wpływu na smak potrawy.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
niska