Przepis na przygotowanie smacznych grzybów shimeji z Azji Wschodniej. Smażone są na marchewce oraz cebulce i doprawione rybnym sosem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Przepis na przygotowanie bardzo uniwersalnego wywaru z morskich wodorostów Kombu i płatków wędzonego tuńczyka Katsuobushi. Wykorzystać można na przykład na przygotowanie zupy Miso-shiru.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Rozkoszujcie się tym prostym i pożywnym egzotycznym posiłkiem przygotowanym zgodnie z tym przepisem w domu. Przekonacie się, że lotos jest nie tylko piękny na powierzchni, ale może również zainteresować swoją zwykłą niewidoczną częścią.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
40 min.Trudność
niska
Przepis na przyprawę pochodzącą z japońskiej tradycyjnej kuchni. Używa się jej przy doprawianiu ryżu, roślin strączkowych lub ryb.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska
Przepis na przygotowanie wywaru z suszonych sardelek.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Ta propozycja jest z gotowaną fasolką szparagową i gotowanym jajkiem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
25 min.Trudność
średnia
Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Najpopularniejsza jest wersja z dodatkiem tofu i suszonych wodorostów, ale użyć można również grzyby, wiosenną cebulkę, warzywa albo jajka.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Przepis na przygotowanie popularnych na świecie japońskich drożdżowych bucht "Anpan" z nadzieniem z rozgotowanych i rozmiksowanych czerwonych fasoli z cukrem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
średnia
Zdrowy i smaczny przysmak z dalekiego wschodu przygotowany w naszej kuchni smakuje tak samo dobrze jak w sushi - barze.
Pichcił
MiooCzas przygotowania
—Trudność
wysoka
Przepis na wegetariańskie Dashi - bulion z wodorostów Kombu. W japońskiej kuchni używa się go jako podstawowy składnik do różnych dań.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
4 h. Trudność
niska
Prosta ale bardzo efektywna kombinacja marynowanej wielkiej białej rzodkwi z dobrej jakości sezamowym olejem i nasionami sezamu wzbogaci wasze danie, albo ofertę przekąsek na party.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
5 min.Trudność
niska
Przepis na szybkie i oszczędne przygotowanie doskonałego i zdrowego dania.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska