swiatwemnie.pl

Kuchnia japońska

 

Rosół z nudlami

Rosół z nudlami

Doskonała japońska zupa.Zobacz więcej

Domowe sushi

Domowe sushi

Zdrowy i smaczny przysmak z dalekiego wschodu przygotowany w naszej kuchni smakuje tak samo dobrze jak w sushi - barze.Zobacz więcej

Łosoś na Teriyaki

Łosoś na Teriyaki

Przepis na szybkie i oszczędne przygotowanie doskonałego i zdrowego dania.Zobacz więcej

Gomasio - sól sezamowa

Gomasio - sól sezamowa

Przepis na przyprawę pochodzącą z japońskiej tradycyjnej kuchni. Używa się jej przy doprawianiu ryżu, roślin strączkowych lub ryb.Zobacz więcej

Kombu Dashi

Kombu Dashi

Przepis na wegetariańskie Dashi - bulion z wodorostów Kombu. W japońskiej kuchni używa się go jako podstawowy składnik do różnych dań.Zobacz więcej

Awase Dashi

Awase Dashi

Przepis na przygotowanie bardzo uniwersalnego wywaru z morskich wodorostów Kombu i płatków wędzonego tuńczyka Katsuobushi. Wykorzystać można na przykład na przygotowanie zupy Miso-shiru.Zobacz więcej

Wywar Dashi

Wywar Dashi

Przepis na przygotowanie wywaru z suszonych sardelek.Zobacz więcej

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się