Czeska klasyka, wieprzowe udo z kiszoną kapustą i knedlem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
niska
Smaczne, słodkie ciastka nadziewane różnego rodzaju nadzieniami - twarogowym, makowym, orzechowym albo po prostu dżemem. Ze względu na to, że ciastek na blasze zmieści się tylko ograniczona ilość, ich pieczenie zabiera sporo czasu.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Mało kto odmówi kombinacji smażonego wieprzowego mięsa, cebuli, papryki, ogórka konserwowego i keczupu. Aby był topór kata naprawdę ostry, trzeba mu ten topór naostrzyć pikantną papryką.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
45 min.Trudność
niska
Smaczny i gęsty knedel z typową kratkowaną strukturą.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
1 h. 10 min.Trudność
niska
Doskonałe, delikatnie pikantne, nadziewane topielce - klasyka czeskiej zimnej kuchni.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Smaczne, nie rozpadające się knedle. Ulepszona wersja z grzybami i boczkiem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
1 h. 10 min.Trudność
niska
Smaczny dodatek do obiadu z tostowego chleba.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Naprawdę doskonała, klasyczna polędwica jaką nam gotował ojciec już pięćdziesiąt lat temu.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Klasyczny przysmak czeskiej kuchni jest trudniejszy w przygotowaniu, zabiera troszkę czasu, ale cierpliwość przy przygotowaniu jest warta tych trudów.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
3 h. 30 min.Trudność
średnia
Judasze to bardzo lubiane wielkanocne pieczywo, które jest znane już od stuleci.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
niska
Smaczna zupa z południowo czeskiej kuchni.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia