Czeska klasyka, wieprzowe udo z kiszoną kapustą i knedlem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
niska
Doskonałe, delikatnie pikantne, nadziewane topielce - klasyka czeskiej zimnej kuchni.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Judasze to bardzo lubiane wielkanocne pieczywo, które jest znane już od stuleci.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
niska
Naprawdę doskonała, klasyczna polędwica jaką nam gotował ojciec już pięćdziesiąt lat temu.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Mało kto odmówi kombinacji smażonego wieprzowego mięsa, cebuli, papryki, ogórka konserwowego i keczupu. Aby był topór kata naprawdę ostry, trzeba mu ten topór naostrzyć pikantną papryką.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
45 min.Trudność
niska
Smaczna zupa z południowo czeskiej kuchni.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Smaczne, słodkie ciastka nadziewane różnego rodzaju nadzieniami - twarogowym, makowym, orzechowym albo po prostu dżemem. Ze względu na to, że ciastek na blasze zmieści się tylko ograniczona ilość, ich pieczenie zabiera sporo czasu.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Smaczny i gęsty knedel z typową kratkowaną strukturą.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
1 h. 10 min.Trudność
niska
Smaczne, nie rozpadające się knedle. Ulepszona wersja z grzybami i boczkiem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
1 h. 10 min.Trudność
niska
Smaczny dodatek do obiadu z tostowego chleba.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Klasyczny przysmak czeskiej kuchni jest trudniejszy w przygotowaniu, zabiera troszkę czasu, ale cierpliwość przy przygotowaniu jest warta tych trudów.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
3 h. 30 min.Trudność
średnia