Wszystkie przepisy > Desery > Strudle
Wszystkie przepisy > Desery > Strudle
Jabłko, orzechy i miód skryte w chrupiącym cieście francuskim. Podajemy wystudzone. Bardzo smaczne są z gałką lodów waniliowych.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Przepis na struclę z chrupiącego francuskiego ciasta ze słodkim budyniowym nadzieniem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Szybka wersja klasycznego deseru z kruchego ciasta francuskiego.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Doskonała soczysta śliwkowa strucla na każde powszednie lub świąteczne dni.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Przygotowanie prostych strudli z ciasta francuskiego.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Soczysty strudel pełen smacznych słodkich gruszek.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Wspaniały soczysty strudel nadziewany tartą dynią, nektarynkami i twarogiem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 20 min.Trudność
średnia
Szybkie ciasto na niedzielne popołudnie, z ciasta francuskiego, ulubionych jabłek i twarogu.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
wysoka
Przepis na ulubioną jabłkowo twarogową struclę z ciasta francuskiego wzbogaconą suszonymi śliwkami.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Tradycyjny przepis na najlepszy strucel,tak jak się go nasza babcia nauczyła od swojej babci. Składniki na ciasto są na dwa strucle z kilograma mąki. Możecie sobie zrobić jeden z makiem a drugi z np: twarogiem albo jabłkami.
Pichcił
VilmaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
wysoka
Soczyste gotowane jabłka w francuskim cieście.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
średnia
Tradycyjny przepis na najlepszy strudel, tak jak się go nasza babcia nauczyła od swojej babci. Składniki na ciasto są na dwa strudle z kilograma mąki. Możecie sobie zrobić jeden makowy a drugi np: twarogowy albo jabłkowy.
Pichcił
VilmaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
wysoka
Doskonały soczysty strudel nadziewany tartą dynią, rodzynkami i osłodzony klonowym syropem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Szybki, słodki poczęstunek, strudlowego typu :)
Pichcił
DadaCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Przepis na przygotowanie smacznego placka z ciasta francuskiego z czterema nadzieniami. Z jednego ciasta zrobimy jeden mniejszy placek, dlatego polecamy upiec przynajmniej dwa. :)
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
50 min.Trudność
średnia
Prosty i szybki strudel z gotowego ciasta - ręcznie rozciąganego ciasta na strudel.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
35 min.Trudność
średnia
Doskonałe, szybkie, soczyste ciasto.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
35 min.Trudność
niska
Gdy dopadnie was nieprzezwyciężona chęć na słodkie, po dobrym niedzielnym obiedzie, przygotujcie sobie ten łatwy i szybki strudel.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Przepis na proste i dość szybkie przygotowanie domowej strudli z ciasta francuskiego.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Soczyste ciasto z chłodnego rolowanego ciasta francuskiego, słodkiego czekoladowego budyniu, bananów i chrupiących migdałów. Dla jeszcze szybszego przygotowania możecie użyć gotowy już budyń, do którego dodacie już tylko migdały.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
45 min.Trudność
wysoka
Smaczny i soczysty podwójny strudel.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia