swiatwemnie.pl

Komosa ryżowa z kiszoną kapustą

    

Proste, smakowo ciekawe dietetyczne danie pełne witamin.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

 

Quinoa - komosa ryżowa100gramów
cebula100gramów
czosnek2ząbki
kiszona kapusta250gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)-
majeranek½łyżeczki
olej słonecznikowy2łyżki
sól½łyżeczki
woda250mililitrów

1. 

Quinoa - komosa ryżowa 100 gramów

Komosę ryżową przepłukujemy pod bieżącą wodą i odstawiamy do odcieczenia.

2. 

cebula 100 gramów  olej słonecznikowy 2 łyżki  czosnek 2 ząbki

Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę smażymy na oleju i dodajemy pokrojony czosnek.

3. 

Dodajemy komosę...

4. 

woda 250 mililitrów  sól ½ łyżeczki  majeranek ½ łyżeczki

...wodę, sól, majeranek i doprowadzamy do wrzenia. Ogień zmniejszamy do minimum, przykrywamy i 15 minut gotujemy.

5. 

kiszona kapusta 250 gramów

Kapustę na drobno kroimy...

6. 

...i dodajemy do ugotowanej komosy.

7. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)

Mieszamy i podajemy z łyżeczką kwaśnej śmietany.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się