swiatwemnie.pl

Wieprzowina

 
Pieczone wieprzowe mięso na cebuli z marchewką

Delikatne, pieczone wieprzowe udo nadziewane wędzonym boczkiem. Polecamy podawać z duszonymi ziemniakami i kiszonym ogórkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Nadziewane zapiekane bułki

Smaczna chrupiąca kolacja.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Wieprzowinki

Smaczne małe wieprzowinki podajemy z ziemniaczanymi dodatkami lub świeżymi sałatkami warzywnymi.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Nadziewane wieprzowe rolki

Wyśmienicie przygotowana łopatka wieprzowa, nadziewana boczkiem, jajkiem i kapustą w sosie własnym.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Smażone mięso wieprzowe na słodko-kwaśno

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Wieprzowe medaliony w warzywnym sosie

Wieprzowina w delikatnym sosie z marchewki, brokuła i kalafiora. Podajemy z kluseczkami albo z knedlem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Mięsno ziemniaczane knedle w parowarze

Smaczne domowe ziemniaczane kulki nadziewane mięsnym farszem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Faszerowana wieprzowa rolada

Kolorowa mięsna rolada nadająca się na uroczyste okazje.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

średnia

Wieprzowina z musztardowym sosem

Smaczna wieprzowinka w musztardowym sosie z porem i jabłkami. Podajemy z ryżem albo makaronem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Wieprzowina cygańska

Łatwy i szybki sposób na przysmak znany z jarmarków, odpustów i winobrania. Można go również przygotować z mięsa drobiowego, które jest lepsze dla dzieci.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Faszerowane liście kapusty

Doskonałe faszerowane liście kapusty (gołąbki) które zdecydowanie polubicie a ich trochę pracochłonne przygotowanie wszyscy konsumujący na pewno docenią. Podajemy ze świeżym chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

wysoka

Dyniowe kotleciki

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Musaka

Przepis na przygotowanie doskonałej musaki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Faszerowana papryka gotowana w piekarniku

Ulubiony przepis na klasyczną faszerowaną paprykę ugotowaną-upieczoną w piekarniku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Śródziemnomorskie kotleciki mielone

Nietradycyjne kotleciki mielone pełne sera i smacznych oliwek.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

niska

Wielkanocna mięsna rolada

Roladę podajemy śmigusowym oblewaczom na zimno, z tradycyjną weką. Ci, którzy u nas zostaną aż do obiadu możemy roladę podgrzać i podać z ziemniaczanym puree.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

wysoka

Wieprzowina ze spaghetti

Smaczne wieprzowe kawałki z których nie muszą być zawsze kotlety, podawane na spaghetti.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Wieprzowina na grzybach

Przepis na przygotowanie duszonego wieprzowego mięska na świeżych pieczarkach. Doskonałym dodatkiem jest ryż, kasza lub ziemniaczane puree.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Wędzone mięso z puree z groszku w parowarze

Prosto i lekko przygotowany smaczny obiad z ulubionym wędzonym mięsem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Delikatna nadziewana pieczeń

Ulubiona pieczeń jest szczególnie smaczna w połączeniu z sosami. Dobra jest też z chlebem i ogórkiem kiszonym, albo z gotowanymi ziemniakami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

wysoka

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się