swiatwemnie.pl

Wieprzowina

 

Topór kata Nowy przepis

Topór kata

Mało kto odmówi kombinacji smażonego wieprzowego mięsa, cebuli, papryki, ogórka konserwowego i keczupu. Aby był topór kata naprawdę ostry, trzeba mu ten topór naostrzyć pikantną papryką.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Ziemniaczane kulki faszerowane wędzonym mięsem

Ulubione ziemniaczane knedliki faszerowane wędzonym mięsem, podajemy ze smażoną cebulką i kwaśną kiszoną kapustą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wieprzowo-wołowa rolada z jajkiem

Duża, mieszana faszerowana rolada mięsna.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

średnia

Odwrócona kapusta

Zapiekana kapusta z ziemniakami, boczkiem i wędzonym mięsem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Mięsno-warzywny strudel w cieście francuskim

Podajemy ciepły z zasmażką ze szpinaku i gotowanymi ziemniakami. Smaczny jest też na zimno, jako słona przekąska.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kapusta kiszona po węgiersku

Wspaniałe tradycyjne jadło.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Faszerowana papryka

Klasyczna faszerowana papryka.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Nadziewane placki ziemniaczane

Doskonałe placki ziemniaczane z nadzieniem z kiszonej kapusty i z nadzieniem z mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Szparagi w cieście piwnym z szynką

Prosty przepis na przygotowanie smacznego obiadu ze szparagów. Podajemy z ziemniakami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kulki mięsne z knedlem i sosem

Smaczne kulki mięsne podajemy z knedlem oraz z jednym z wielu ulubionych sosów ( pomidorowym, koperkowym, chrzanowym itp.)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Czewapcziczi

Doskonały klasyczny przepis na tradycyjne i ulubione kotleciki. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, pokrojoną świeżą cebulą i musztardą.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Rolada Stefana

Tradycyjne słowackie główne danie nadające się jako poczęstunek dla całej rodziny podczas świąt.

Pichcił

Elenka

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Kotlet wieprzowy w ziemniaczanym cieście

Obiad w sam raz na niedzielę :) Podajemy z ziemniaczanym puree i surówką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Wieprzowinka z miodem i włoskimi orzechami

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pikantny segedyński gulasz

Podajemy klasycznie, z parzonym knedlem z bułek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Gulasz z fasolą

Smaczny gęsty gulasz. Podajemy z chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

średnia

Bon Batatas von Forno

Słodkie ziemniaki zapiekane z marchewką, mielonym mięsem, beszamelem i mozzarellą.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 25 min.

Trudność

średnia

Wieprzowe mięso na słodko

Wyjątkowe połączenie słodko-kwaśnego smaku jabłek ze słodko-gorzkim smakiem suszonych śliwek, delikatnie słone-przyprawione.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Fasola na cebuli z parówkami

Prosty przepis na przygotowanie szybkiej i taniej kolacji, z którym poradzi sobie każdy facet. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Mioo

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Pieczony boczek

Na pieczenie najlepszy jest chudy, dobrze przerośnięty boczek. Podajemy z knedlem pokropionym sosem z wypieku i duszoną białą kapustą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się