swiatwemnie.pl

Wieprzowina

 
Ziemniaczane placki z bawarską pieczenią

Ziemniaczane placki są bardzo ulubione więc je troszkę ulepszyliśmy!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Wieprzowa golonka z paprykowymi ziemniakami

Ulubiony przysmak dla wszystkich miłośników pieczonych wieprzowych golonek :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 40 min.

Trudność

średnia

Odwrócone wieprzowe kotlety

Wyjątkowo delikatne i smaczne wieprzowe kotlety.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

niska

Słone mięsno-kapuściane buchty

Buchty najsmaczniejsze są świeże, dlatego je trzeba szybko zjeść :) Co na pewno nie będzie dużym problemem :)

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Kotlet wieprzowy w ziemniaczanym cieście

Obiad w sam raz na niedzielę :) Podajemy z ziemniaczanym puree i surówką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Grillowany hamburger w domowych bułeczkach

... na sobotnie grillowanie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

wysoka

Steki z wieprzowiny

Prosty i sprawdzony sposób na przyrządzenie smacznego steku z delikatnej polędwicy wieprzowej. Patelnię można zastąpić grillem ogrodowym.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Hamburgery wieprzowe

Smaczne soczyste hamburgery wieprzowe z serem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Mięsna zapiekanka z domowej piekarni

Niezwykle łatwe przygotowanie mięsnej zapiekanki za pomocą domowej elektrycznej piekarni.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

Zapiekany wieprzowy schab w ziemniaczanym placku

Podajemy ze świeżą warzywną surówką albo z ziemniaczanym puree.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

średnia

Wieprzowe kawałki w warzywno-śmietanowym sosie

Podajemy z makaronem albo z parzonym knedlem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Wieprzowinki

Smaczne małe wieprzowinki podajemy z ziemniaczanymi dodatkami lub świeżymi sałatkami warzywnymi.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Pieczone gołąbki

Faszerowane gołąbki są wspaniałym sytym obiadem. Zapieczone pod serową "pierzynką" na pewno będą wam smakować.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Pieczona wędzona wieprzowa golonka

Ulubiona potrawa. Podajemy z ostrą papryczką, musztardą albo chrzanem. Golonkę zaleca się konsumować z chlebem i popijać dobrym chłodzonym piwem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Segedyński gulasz

Doskonałe klasyczne danie kuchni węgierskiej. Podajemy z knedlem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Ziemniaki przekładane z mięsem mielonym

Przepis na szybki i łatwy obiad z ziemniaków i mielonego wieprzowego mięska, który dobrze syci i jeszcze lepiej smakuje.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Mięsno-warzywny strudel w cieście francuskim

Podajemy ciepły z zasmażką ze szpinaku i gotowanymi ziemniakami. Smaczny jest też na zimno, jako słona przekąska.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Francuskie ziemniaki

Przepis na przygotowanie francuskich ziemniaków. Syty i smaczny obiad na powszedni dzień dla każdego.

Pichcił

Ivan

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Faszerowane liście kapusty

Doskonałe faszerowane liście kapusty (gołąbki) które zdecydowanie polubicie a ich trochę pracochłonne przygotowanie wszyscy konsumujący na pewno docenią. Podajemy ze świeżym chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

wysoka

Wieprzowina cygańska

Łatwy i szybki sposób na przysmak znany z jarmarków, odpustów i winobrania. Można go również przygotować z mięsa drobiowego, które jest lepsze dla dzieci.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się