PRZEPISY

Upiorne palce wiedźmy

Upiorne palce wiedźmy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Halloween chrupiące ciasteczka.

przepis,fotoprzepis,migdały,Ciasteczka,Halloween,

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

25

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

białko jajka1sztuka
cukier puder100gramów
cukier waniliowy15gramów
masło100gramów
migdały25sztuk
mąka chlebowa pszenna T750180gramów
proszek do pieczenia1łyżeczka
sól-
żółtko jajka1sztuka

 

Przepis

1. 

migdały 25 sztuk

Migdały w skorupkach gotujemy w wodzie.

Migdały w skorupkach gotujemy w wodzie....

2. 

Potem je zalewamy zimną wodą i obieramy.

Potem je zalewamy zimną wodą i obieramy....

3. 

masło 100 gramów  cukier puder 100 gramów  żółtko jajka 1 sztuka  sól  cukier waniliowy 15 gramów

Masło mieszamy z cukrem, żółtkiem, szczyptą soli i cukrem waniliowym.

Masło mieszamy z cukrem, żółtkiem, szczyptą...

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 180 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy sztywne ciasto.

Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia....

5. 

Ciasto na grubo rozwałkowujemy i kroimy na 25 mniej więcej takich samych kawałków. Jeden kawałek ciasta łapiemy do ręki, przyciskamy, otwieraniem i zamykaniem ręki wytwarzamy w dłoni kształt palca.

Ciasto na grubo rozwałkowujemy i kroimy na 25...

6. 

białko jajka 1 sztuka

Koniec palca smarujemy roztrzepanym białkiem i wciskamy do niego cały migdał szpicem do góry.

Koniec palca smarujemy roztrzepanym białkiem i...

7. 

Palce układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i tępą stroną noża wytwarzamy na palcach w okolicach kosteczek cięcia.

Palce układamy na blachę wyłożoną papierem do...

8. 

Palce około paznokci i na końcach możemy posmarować dżemem, czym wytworzymy iluzję krwi. Całe palce smarujemy roztrzepanym białkiem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 190°C 12 minut.

Palce około paznokci i na końcach możemy...

9. 

Po całkowitym wystygnięciu palce z blachy wyciągamy i układamy do pojemnika z zamknięciem, ewentualnie możemy od razu podawać.

Po całkowitym wystygnięciu palce z blachy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się