swiatwemnie.pl

Kuchnia chińska

 
Kalafior po mandżursku

Przepis na doskonałe indyjsko-chińskie danie z kalafiora, w delikatnie pikantnym sosie (Gobi manchurian). Bardzo smakuje również dzieciom. Jeśli gotujecie tylko dla dorosłych, nie szczędźcie sobie w przyprawianiu pikantnej pasty, albo ostrej papryczki.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Makaron z sosem z czarnej fasoli

Doskonałe i pożywne danie, które jest również znane w Azji jako "Jajangmyeon". Standardowo przygotowuje się je z mięsa wieprzowego. My tym razem użyliśmy wołowiny, ale jest też dobre z kurczakiem lub tofu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Wieprzowy wok z tofu

Kolorowy wok z azjatyckiej kuchni. Podajemy z ryżem albo ryżowym makaronem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Marynowane mięso drobiowe z azjatycką mieszanką warzyw

Smaczne mięso drobiowe w delikatnym śmietanowym sosie z azjatycką mieszanką warzyw.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Jajecznica z tofu i rzodkwią

Przepis na smaczną, soczystą i odżywczo bogatą wegańską jajecznicę - tofucznicę (bez jajek).

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Azjatyckie piersi z kurczaka

Podajemy z gotowanymi ziemniakami, albo ryżem, według smaku również ze świeżą surówką warzywną.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Wiosenna chińska zupa

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kurczak po chińsku

Piersi z kurczaka o delikatnie pikantnym smaku, przygotowane z warzywną mieszanką na chiński sposób.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Marchewkowa ostro kwaśna zupa

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się