swiatwemnie.pl

Kuchnia chińska

 

Marchewkowa ostro kwaśna zupa

Marchewkowa ostro kwaśna zupa

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Wieprzowy wok z tofu

Wieprzowy wok z tofu

Kolorowy wok z azjatyckiej kuchni. Podajemy z ryżem albo ryżowym makaronem.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
niska

Marynowane mięso drobiowe z azjatycką mieszanką warzyw

Marynowane mięso drobiowe z azjatycką mieszanką warzyw

Smaczne mięso drobiowe w delikatnym śmietanowym sosie z azjatycką mieszanką warzyw.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
średnia

Jajecznica z tofu i rzodkwią

Jajecznica z tofu i rzodkwią

Przepis na smaczną, soczystą i odżywczo bogatą wegańską jajecznicę - tofucznicę (bez jajek).

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
niska

Azjatyckie piersi z kurczaka

Azjatyckie piersi z kurczaka

Podajemy z gotowanymi ziemniakami, albo ryżem, według smaku również ze świeżą surówką warzywną.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Kalafior po mandżursku

Kalafior po mandżursku

Przepis na doskonałe indyjsko-chińskie danie z kalafiora, w delikatnie pikantnym sosie (Gobi manchurian). Bardzo smakuje również dzieciom. Jeśli gotujecie tylko dla dorosłych, nie szczędźcie sobie w przyprawianiu pikantnej pasty, albo ostrej papryczki.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
wysoka

Wiosenna chińska zupa

Wiosenna chińska zupa

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Makaron z sosem z czarnej fasoli

Makaron z sosem z czarnej fasoli

Doskonałe i pożywne danie, które jest również znane w Azji jako "Jajangmyeon". Standardowo przygotowuje się je z mięsa wieprzowego. My tym razem użyliśmy wołowiny, ale jest też dobre z kurczakiem lub tofu.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia

Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Piersi z kurczaka o delikatnie pikantnym smaku, przygotowane z warzywną mieszanką na chiński sposób.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się