swiatwemnie.pl

Grillowane indycze piersi w czosnkowej marynacie

    

Smaczne, delikatne grillowane mięsko, które najlepiej smakuje z sałatką warzywną. Szczególnie tutaj wyróżniają się Sałatka z białej kapusty , Kapuściana sałatka z serem cheddar i Sałatka fit z selerem. Niezawodne przepisy na ich przygotowanie szukajcie w naszych przepisach.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

1. 

czosnek 4 ząbki

Czosnek obieramy i na drobno siekamy.

2. 

oliwa 6 łyżek  sos sojowy 2 łyżki  sól 1 łyżeczka  majeranek 1.5 łyżeczki  miód 1 łyżka  ocet balsamiczny 2 łyżeczki

Czosnek wkładamy do miski, stopniowo dodajemy wymienione składniki i dobrze mieszamy.

3. 

piersi z indyka 1 kilogram

Mięso z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na kotlety około 1 cm grubości.

4. 

Kotlety delikatnie rozklepujemy.

5. 

Każdy kotlet smarujemy z obydwóch stron marynatą.

6. 

Kotlety układamy w misce, na koniec wylewamy na nie resztę marynaty, zamykamy i odkładamy w chłodne miejsce do zamarynowania. Najlepiej, gdy się marynują przez całą noc.

7. 

Rozpalamy grill z węglem drzewnym i na tacce do grillowania (polecamy metalową) grillujemy z jednej strony...

8. 

...i z drugiej strony. Nie grillujemy długo, aby mięso było soczyste i nie wysuszyło się.

9. 

Sałatka z białej kapusty przepis  Kapuściana sałatka z serem cheddar przepis  Sałatka fit z selerem przepis

Więcej innych wspaniałych przepisów, dobrych do grillowanego mięsa znajdziecie na naszej stronie.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się