Pieczona rolada wieprzowa

Pieczona rolada z wieprzowego mięsa mielonego, delikatna w środku i chrupiąca na zewnątrz, faszerowana gotowanymi jajkami.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,jajka kurze,jajka kurze,czosnek,Wieprzowina
Wieprzowina
Składniki
Składniki
biała podłużna bułka | 2 ?? | sztuki kcal | |
cebula | 1 ?? | sztuka kcal | |
czarny pieprz mielony | 1 17 | łyżeczka kcal | |
czosnek | 4 22 | ząbki kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
mielona czerwona papryka | 1 16 | łyżeczka kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 0 ?? | kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
oregano | 0 ?? | kcal | |
przyprawa warzywna | 1 0 | łyżeczka kcal | |
sól | 2 0 | łyżeczki kcal | |
wieprzowe mięso mielone | 500 1300 | gramów kcal |
Przepis
1.
wieprzowe mięso mielone 500 gramów • jajka kurze 1 sztuka • czosnek 4 ząbki • sól 2 łyżeczki • czarny pieprz mielony 1 łyżeczka • przyprawa warzywna 1 łyżeczka • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka
Wszystkie składniki wkładamy do miski i porządnie mieszamy.

2.
biała podłużna bułka 2 sztuki • mleko półtłuste 1,5%
W mleku moczymy dwie pszenne bułki. Gdy nasiąkną, porządnie je wyciskamy i dodajemy do mięsa.


4.
jajka kurze 3 sztuki
Na posmarowanej tłuszczem brytfannie rozkładamy połowę mięsa, na której układamy połówki ugotowanych jajek.

5.
Przykrywamy drugą połową masy i kształtujemy na kształt rolady.

6.
Wierzch rolady delikatnie smarujemy olejem. Podlewamy wodą i pieczemy w temperaturze 200°C przez 50 - 60 minut.


Smacznego!