PRZEPISY

Mięsna zapiekanka z domowej piekarni

Mięsna zapiekanka z domowej piekarni

Niezwykle łatwe przygotowanie mięsnej zapiekanki za pomocą domowej elektrycznej piekarni.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,ziemniaki,Wieprzowina,Przepisy do automatu do pieczenia,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

jajka kurze2sztuki
majeranek2łyżki
oliwa-
sól2łyżeczki
wieprzowe mięso mielone500gramów
ziemniaki600gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie mięsnej mieszanki

wieprzowe mięso mielone 500 gramów  jajka kurze 2 sztuki  majeranek 2 łyżki  sól 2 łyżeczki

W misce mieszamy mielone wieprzowe mięso z jajkami, dodajemy suszony majeranek. Solimy i porządnie mieszamy.

2. 

ziemniaki 600 gramów

Ziemniaki obieramy, myjemy i na grubo trzemy. Starte ziemniaki dodajemy do mięsnej mieszanki. Mieszamy.

3. Przed pieczeniem

oliwa

Pojemnik do pieczenia domowej piekarni delikatnie smarujemy olejem. Wkładamy do niego mięso wymieszane z ziemniakami. Mieszankę troszkę dociskamy rękami.

4. Pieczemy w domowej piekarni

Nastawiamy program na domowej elektrycznej piekarni:
Pieczenie (albo podobny wymieniony program przez producenta - około 1 godzinę)
Wielkość bochenka: około 1000 g
Kolor skórki: Średnio ciemna.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się