swiatwemnie.pl

Mięsna zapiekanka z domowej piekarni

     

Niezwykle łatwe przygotowanie mięsnej zapiekanki za pomocą domowej elektrycznej piekarni.

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

 

 

jajka kurze2sztuki
majeranek2łyżki
oliwa0
sól2łyżeczki
wieprzowe mięso mielone500gramów
ziemniaki600gramów

1. Przygotowanie mięsnej mieszanki

wieprzowe mięso mielone 500 gramów  jajka kurze 2 sztuki  majeranek 2 łyżki  sól 2 łyżeczki

W misce mieszamy mielone wieprzowe mięso z jajkami, dodajemy suszony majeranek. Solimy i porządnie mieszamy.

Przygotowanie mięsnej mieszanki

2. 

ziemniaki 600 gramów

Ziemniaki obieramy, myjemy i na grubo trzemy. Starte ziemniaki dodajemy do mięsnej mieszanki. Mieszamy.

3. Przed pieczeniem

oliwa

Pojemnik do pieczenia domowej piekarni delikatnie smarujemy olejem. Wkładamy do niego mięso wymieszane z ziemniakami. Mieszankę troszkę dociskamy rękami.

Przed pieczeniem

4. Pieczemy w domowej piekarni

Nastawiamy program na domowej elektrycznej piekarni:
Pieczenie (albo podobny wymieniony program przez producenta - około 1 godzinę)
Wielkość bochenka: około 1000 g
Kolor skórki: Średnio ciemna.

Pieczemy w domowej piekarni

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się