swiatwemnie.pl

Wołowina

 
Wieprzowo-wołowa rolada z jajkiem

Duża, mieszana faszerowana rolada mięsna.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

średnia

Wołowa rolada z marchewką

Wspaniała, mało tłusta wołowa rolada wypełniona marchewką. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami, lub z ulubionym dodatkiem na gęsto.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 50 min.

Trudność

średnia

Stekowy sos z grzybami

Delikatny sos śmietanowy z oszałamiającym smakiem grzybów.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Wołowe polędwiczki na puree z batatów

Przepis na przygotowanie delikatnych wołowych polędwiczek na redukcji z czerwonego wina. Tak smacznie przygotowane mięso podawane jest z puree ze słodkich ziemniaków i warzyw korzeniowych ze śmietaną oraz ziołami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wołowy gulasz

Mięciutka i soczysta wołowina w fantastycznym winnym sosie z warzywami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 50 min.

Trudność

wysoka

Kolorowa pieczeń

Wysokiej jakości pieczeń w domu mielonego mięsa wzbogacona zdrowymi warzywami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Wołowa rolada ze szpinakiem

Nie tylko wspaniały wielkanocny poczęstunek przy podawaniu na zimno, ale i smaczny obiad lub kolacja przy podawaniu na ciepło.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Smażone kotlety z wędzonego ozora wołowego

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Wołowy gulasz z ziemniakami

Klasyczny gęsty gulasz, który najlepiej smakuje ze świeżym chlebem. Nie zapomnijcie go popić, dobrym schłodzonym piwkiem!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Hiszpański ptaszek w piekarniku

Ulubiony klasyczny przysmak z wołowego mięsa, po prostu upieczony w piekarniku. Podajemy, jakby inaczej, klasycznie z ryżem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Gulasz z kotła

Około 8 litrów wspaniałego mięsnego gulaszu przygotowanego w 16 litrowym emaliowanym kotle, na płonącym sosnowym drzewie. Ilość porcji jest wprost proporcjonalna do głodu i potrzeby dokładki wszystkich kucharzy i pomocników.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

4 h.

Trudność

średnia

Wołowe kostki w śmietanowym sosie z marchewką

Mięciutkie wołowe mięso w delikatnym sosie, podawane z parzonym knedlem. Tego musicie wypróbować!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Placki ziemniaczane z wołowym mięsem

Ulubione placki ziemniaczane, tym razem z marynowanym wołowym mięsem na papryce.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Wołowe mielone mięso z ziemniaczano serowym puree

Zapiekane mięso z warzywami i serem doprawione ziemniaczanym puree. Jest to doskonały obiad lub kolacja i na pewno będzie wszystkim smakować. Wypróbujcie!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wołowina z selerem

Smaczne mięsko z delikatnym selerowym sosem. Podajemy z ziemniaczanym puree.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

3 h.

Trudność

wysoka

Polędwica z knedlem

Naprawdę doskonała, klasyczna polędwica jaką nam gotował ojciec już pięćdziesiąt lat temu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Duszona wołowina do ulubionego dodatku na gęsto

Ulubione duszone wołowe mięso, które wspaniale smakuje na każdym dodatku na gęsto lub sosie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Hiszpańskie ptaszki

Klasyczny przepis na przygotowanie ulubionych wołowych roladek podawanych z ryżem. Oferujemy tradycyjny przepis z minionego wieku, który był przekazywany z pokolenia na pokolenie formą "Dyktuję, zapisuj!" Przepis przedstawiamy w oryginalnym brzmieniu :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Chili con carne

"Chili con carne"to ulubione meksykańskie i hiszpańskie danie.Jego przygotowanie jest bardzo proste,ponieważ jest to danie jednogarnkowe,ale jednak ugotowanie go zajmie Wam godzinę.Nagrodą za spędzony czas przy gotowaniu będą"wylizane"talerze waszych blisk

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Duszona wołowina na grzybach

Przepis na stare dobre klasyczne danie z wołowego mięsa. Podajemy z ryżem, ziemniakami, możemy też z knedlem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się