swiatwemnie.pl

Wołowina

 
Wołowa rolada ze szpinakiem

Nie tylko wspaniały wielkanocny poczęstunek przy podawaniu na zimno, ale i smaczny obiad lub kolacja przy podawaniu na ciepło.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wołowe kostki w śmietanowym sosie z marchewką

Mięciutkie wołowe mięso w delikatnym sosie, podawane z parzonym knedlem. Tego musicie wypróbować!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wołowina na czerwonym winie

Rustykalny przepis na wołowinę na czerwonym winie z warzywami korzeniowymi, grzybami i tymiankiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Stekowy sos z grzybami

Delikatny sos śmietanowy z oszałamiającym smakiem grzybów.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Gulasz węgierski

Świetny przepis na oryginalny gulasz węgierski. Gulasz składa się wyłącznie z mięsa, cebuli, papryki oraz pomidorów. Jest bardzo smaczny i nawet bez żadnego dodatkowego zagęszczenia jest dostatecznie gęsty. Tradycyjnie podajemy z haluszkami, jednak bez przeszkód można go serwować także z knedlem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

średnia

Wołowe curry

Wołowy gulasz na azjatycki sposób. Doskonały pomysł na chatę, jeśli was już nudzi klasyczny kociołkowy gulasz. Curry pochodzi z Indii, ale już go bardzo polubili w Japonii, Tajlandii ale i w zachodnim świecie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Wołowina z selerem

Smaczne mięsko z delikatnym selerowym sosem. Podajemy z ziemniaczanym puree.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

3 h.

Trudność

wysoka

Duszona wołowina do ulubionego dodatku na gęsto

Ulubione duszone wołowe mięso, które wspaniale smakuje na każdym dodatku na gęsto lub sosie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Steki z wołowiny

Prosty i sprawdzony sposób na przyrządzenie smacznego steku. Patelnię można zastąpić grillem ogrodowym.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Segedyński gulasz z wołowym mięsem

Ulubiony segedyński gulasz, tym razem z wołowym mięsem i dużą ilością śmietany. Podajemy z knedlem, albo z chlebem. Jak kto lubi :)... ale na pewno każdemu posmakuje! Polecamy przy przygotowywaniu użyć kiszoną kapustę z winem, segedyński jest z nią wspaniały!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Wołowe udo na korzeniowych warzywach

Przepis na smaczny gulasz z wołowego mięsa z korzeniowymi warzywami i papryczką. Dobry dodatkiem może być knedel lub haluszki.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

niska

Sos stekowy z musztardą Dijon

Klasyka o kwaśno-pikantnym posmaku musztardy dijon na śmietanie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

5 min.

Trudność

niska

Ziemniaczana zapiekanka z mięsem

Pieczone wołowe kawałki z warzywami i ziemniakami. Kolacja lub obiad z jednego naczynia.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Gulasz z flaczków

Pikantny gulasz dla miłośników wołowych flaczków, zagęszczony tylko cebulą na której się go przygotowuje.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Sos do steków ze świeżymi ziołami

Klasyczna potrawa o ziołowym posmaku na śmietanie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Wołowy kociołkowy gulasz

Około 8 litrów wybornego, czysto wołowego gulaszu. Przewidywana ilość porcji wynosi co najmniej 12 a najwięcej 18. Zalecamy gotować w 16-litrowym kociołku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

4 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Smażone wołowe kuleczki

Mięsne kuleczki możemy podawać z ziemniaczanymi dodatkami, ale najsmaczniejsze są podawane z sosami albo dodatkami na gęsto.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Wędzony wołowy ozór w serowo-czosnkowym cieście

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Polędwica na śmietanie

Klasyczny przysmak czeskiej kuchni jest trudniejszy w przygotowaniu, zabiera troszkę czasu, ale cierpliwość przy przygotowaniu jest warta tych trudów.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

3 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wołowy gulasz

Mięciutka i soczysta wołowina w fantastycznym winnym sosie z warzywami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 50 min.

Trudność

wysoka

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się