swiatwemnie.pl

Wołowina

 
Dynia na gęsto z duszonym wołowym mięsem

Dynia na gęsto z duszoną wołowiną jest bardzo uwielbiana. Przygotowaliśmy dla was ten klasyczny przepis ze smacznej młodej dynii, którą starliśmy razem z pestkami i z nowych delikatnie obranych nowych ziemniaków, aby z ziemniakach zostało jak najwięcej witamin.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Wołowe mielone mięso z ziemniaczano serowym puree

Zapiekane mięso z warzywami i serem doprawione ziemniaczanym puree. Jest to doskonały obiad lub kolacja i na pewno będzie wszystkim smakować. Wypróbujcie!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wołowe polędwiczki na puree z batatów

Przepis na przygotowanie delikatnych wołowych polędwiczek na redukcji z czerwonego wina. Tak smacznie przygotowane mięso podawane jest z puree ze słodkich ziemniaków i warzyw korzeniowych ze śmietaną oraz ziołami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wiosenna mięsna rolada

Kolorowa wołowa rolada zapieczona w cieście francuskim. Możemy ją podawać jako ciepły obiad z ziemniaczanymi dodatkami. Tak samo doskonale smakuje na zimno i dlatego świetnie pasuje jako wielkanocny poczęstunek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Sos stekowy z musztardą Dijon

Klasyka o kwaśno-pikantnym posmaku musztardy dijon na śmietanie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

5 min.

Trudność

niska

Ziemniaczana zapiekanka z mięsem

Pieczone wołowe kawałki z warzywami i ziemniakami. Kolacja lub obiad z jednego naczynia.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Gulasz z flaczków

Pikantny gulasz dla miłośników wołowych flaczków, zagęszczony tylko cebulą na której się go przygotowuje.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Sos do steków ze świeżymi ziołami

Klasyczna potrawa o ziołowym posmaku na śmietanie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Wołowina na czerwonym winie

Rustykalny przepis na wołowinę na czerwonym winie z warzywami korzeniowymi, grzybami i tymiankiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Wołowy kociołkowy gulasz

Około 8 litrów wybornego, czysto wołowego gulaszu. Przewidywana ilość porcji wynosi co najmniej 12 a najwięcej 18. Zalecamy gotować w 16-litrowym kociołku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

4 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Smażone wołowe kuleczki

Mięsne kuleczki możemy podawać z ziemniaczanymi dodatkami, ale najsmaczniejsze są podawane z sosami albo dodatkami na gęsto.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Wędzony wołowy ozór w serowo-czosnkowym cieście

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Gulasz węgierski

Świetny przepis na oryginalny gulasz węgierski. Gulasz składa się wyłącznie z mięsa, cebuli, papryki oraz pomidorów. Jest bardzo smaczny i nawet bez żadnego dodatkowego zagęszczenia jest dostatecznie gęsty. Tradycyjnie podajemy z haluszkami, jednak bez przeszkód można go serwować także z knedlem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

średnia

Polędwica na śmietanie

Klasyczny przysmak czeskiej kuchni jest trudniejszy w przygotowaniu, zabiera troszkę czasu, ale cierpliwość przy przygotowaniu jest warta tych trudów.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

3 h. 30 min.

Trudność

średnia

Stekowy sos z grzybami

Delikatny sos śmietanowy z oszałamiającym smakiem grzybów.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Wołowy gulasz

Mięciutka i soczysta wołowina w fantastycznym winnym sosie z warzywami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 50 min.

Trudność

wysoka

Kolorowa pieczeń

Wysokiej jakości pieczeń w domu mielonego mięsa wzbogacona zdrowymi warzywami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Smażone kotlety z wędzonego ozora wołowego

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Wołowy gulasz z ziemniakami

Klasyczny gęsty gulasz, który najlepiej smakuje ze świeżym chlebem. Nie zapomnijcie go popić, dobrym schłodzonym piwkiem!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Hiszpański ptaszek w piekarniku

Ulubiony klasyczny przysmak z wołowego mięsa, po prostu upieczony w piekarniku. Podajemy, jakby inaczej, klasycznie z ryżem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się