Ziemniaczane placki z bawarską pieczenią

Ziemniaczane placki są bardzo ulubione więc je troszkę ulepszyliśmy!
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,pieczeń bawarska,Wieprzowina
Wieprzowina
Pichcił
Ilość porcji
8
Masa porcji
187 g
Energia porcji
290 kcal
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
czosnek | 3 17 | ząbki kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
majeranek | 1.5 16 | łyżeczki kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 4 209 | łyżki kcal | |
olej rzepakowy | 40 360 | mililitrów kcal | |
pieczeń bawarska | 250 620 | gramów kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
ziemniaki | 1 920 | kilogram kcal |
Przepis

2.
Trzemy na grubo.

3.
jajka kurze 2 sztuki • sól 1.5 łyżeczki • majeranek 1.5 łyżeczki • mąka chlebowa pszenna T750 4 łyżki
Do ziemniaków dodajemy jajka, sól, majeranek i mąkę. Mieszamy...



6.
olej rzepakowy 40 mililitrów
Na patelnię wlewamy odpowiednią ilość oleju. Na gorący olej kładziemy ziemniaczano-mięsne ciasto i wytwarzamy placki. Smażymy z jednej...

7.
...i z drugiej strony.

Smacznego!