Wszystkie przepisy > Dania główne > Sosy
Wszystkie przepisy > Dania główne > Sosy
Ugotowaliście sobie wołową zupę lub rosół. Jeśli zostało wam niezjedzone gotowane mięso polecamy wam naprawdę wyśmienity sos z niego. Nadaje się do makaronów ale i do kluseczek, ziemniaków czy knedli.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Sos nadaje się na konsumpcję z makaronami. Bardzo smaczny jest również z parzonym knedlem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Delikatny sos z boczniaka, w którym się zakochacie.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Ulubiony dodatek z żółtego suszonego grochu ze słodką śmietaną. Prawdziwy przysmak.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Klasyczny letni dodatek. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, kotlecikami, albo z jajkiem sadzonym.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Syta śmietanowa potrawka z cukinii z łagodną, kremową konsystencją, wyśmienita z dodatkiem gotowanych jaj.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Śmietanowy sos łagodnego smaku, pełen pieczarek. Podajemy z ryżem, albo z parzonym knedlem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
35 min.Trudność
średnia
Po prostu wspaniały sos dla wszystkich miłośników pachnącego koperku. Podajemy z knedlem i jajkiem ugotowanym na twardo.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
20 min.Trudność
niska
Smaczny i zdrowy szpinak dla dzieci i dorosłych, nie tylko na dzień postu.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
25 min.Trudność
niska
Doskonały sos do pieczonego, gotowanego, duszonego, parzonego ..... mięsa.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Pieczarkowy sos podawany z knedlem to doskonały, szybki, bezmięsny obiad.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Sos - zasmażka z soczewicy i ziemniaków.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Przepis na rozgrzewający indyjski soczewicowy dal z kokosowym mlekiem (Coconut red lenthil dhal). Podajemy z ryżem, duszonymi warzywami, raitou, warzywnymi kotlecikami ... albo tylko z kromką chleba. Wymieniona ilość porcji zależy od kombinacji z innymi daniami.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
35 min.Trudność
niska
Doskonały przepis na przygotowanie lekkiego i bardzo smacznego patisona na gęsto. Serwujemy go z chrupiącą smażoną cebulką i jajkiem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Prosty, śmietanowy sos z ulubionego niedźwiedziego czosnku i ziemniaków.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
25 min.Trudność
niska
Smaczny i słodki sos ze świeżych brzoskwiń. Odpowiedni do suchych ciast bez nadzienia (piernik, wafle), ewentualnie do niektórych dań mięsnych.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Nektarynkowy pikantny sos. Chutney podaje się zwykle w małej ilości do wegetariańskich dań. Szczególnie dobrze doprawi na przykład warzywne curry.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
15 min.Trudność
średnia
Sos podajemy z gotowanym i pieczonym mięsem, z mięsnymi kulkami, razem z knedlem, albo z gotowanymi ziemniakami.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Smaczny strączkowy dodatek z ziemniakami i zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Inspirowane indyjską kuchnią.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Doskonały wegański sos zainspirowany bolońską kuchnią.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Dynia na gęsto z duszoną wołowiną jest bardzo uwielbiana. Przygotowaliśmy dla was ten klasyczny przepis ze smacznej młodej dynii, którą starliśmy razem z pestkami i z nowych delikatnie obranych nowych ziemniaków, aby z ziemniakach zostało jak najwięcej witamin.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
2 h. Trudność
średnia
Prosty i ulubiony sos, który klasycznie najbardziej smakuje z gotowanym wołowym mięsem i z knedlem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
20 min.Trudność
średnia
Według tego przepisu przygotujecie sobie delikatną i łagodną cukinię na gęsto z koprem i śmietaną. Na wierzch możecie dać jajko lub tofu.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Słodko kwaśny, mleczno - śmietanowy fasolowy sos jest bardzo smaczny z dobrymi mielonymi kotletami, kiełbaską albo jajkiem sadzonym. Klasycznie podajemy do niego świeży, miękki chleb. Przy przygotowywaniu 4 porcji użyjemy połowę przygotowanych składników.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia