swiatwemnie.pl

Sosy

 
Dynia na gęsto z wołowymi kotletami

Ulubiony gęsty dodatek z letniej dyni i nowych ziemniaków, przygotowany z kwaśną śmietaną i podawany ze smacznymi wołowymi kotletami upieczonymi w piekarniku. Jeśli gotujecie dla czterech osób, gotujcie z połowy składników :) !

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Soczewicowy masala dal

Spróbujcie i w waszej kuchni wyczarować tą bardzo smaczną i zdrową strączkową potrawę. Możecie ją serwować jako dodatek razem z ryżem. Dla urozmaicenia dodajcie jajko, grillowane warzywa, tofu lub mięso.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Ziemniaki z koprem na gęsto

Smaczny letni dodatek. Dla nie wegetarian podajemy z duszoną wołowiną, lub dla wegetarian z jajkiem sadzonym.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Groch ze śmietaną na gęsto

Ulubiony dodatek z żółtego suszonego grochu ze słodką śmietaną. Prawdziwy przysmak.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Pikantne jabłkowe chutney z kokosem

Przepis na jeden z wielu ulubionych chutney z indyjskiej kuchni. Podaje się jako doprawiany, gęsty sos do różnych dań w indyjskim menu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Czerwona soczewica ze szpinakiem

Soczewicowy dal ze szpinakiem (Palak Dal, Dal Palak), to wspaniały indyjski sos z drobnej soczewicy i świeżego szpinaku. Jest to doskonałe, syte i zdrowe danie. I choć indyjską kuchnię nie preferujecie, to to wam na pewno będzie smakować, wystarczy tylko spróbować.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Niedźwiedzi czosnek z ziemniakami na gęsto

Prosty, śmietanowy sos z ulubionego niedźwiedziego czosnku i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Sos pieczarkowy z knedlem

Pieczarkowy sos podawany z knedlem to doskonały, szybki, bezmięsny obiad.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Sos tatarski z kwaśnej śmietany

Lekki tatarski sos nadaje się do smażonych warzywnych dań.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Biały fasolowy sos z parówką

Ulubiony sos z białej fasoli. Podajemy z upieczonymi na chrupiąco parówkami i chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Sos śliwkowo-śmietankowy

Smaczny, słodko-słony sos w sam raz do wędzonego mięsa, do pieczonej kaczki i królika.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Kapusta kiszona na gęsto

Doskonała śmietanowa kapusta kiszona na gęsto z ziemniakami. Podajemy z mięsnymi kulkami albo z roladą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Potrawka z soczewicy

Przepis na wyśmienitą kremową potrawkę z soczewicy, z ziemniakami i sadzonym jajkiem.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Zasmażka z soczewicy i ziemniaków

Sos - zasmażka z soczewicy i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Potrawka Hokkaido

Przepis na łagodną potrawkę z dyni hokkaido. Pasuje do niej gotowane jajko, gotowane ziemniaki lub grillowana ryba.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Szpinakowa potrawka z mrożonego szpinaku

Tradycyjnie szpinak podajemy z gotowanymi ziemniakami i sadzonym jajkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Sos serowo - ziemniaczany

Ciepły sos idealny do pieczonej albo grillowanej ryby bądź mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Cukinia na gęsto z tofu

Według tego przepisu przygotujecie sobie delikatną i łagodną cukinię na gęsto z koprem i śmietaną. Na wierzch możecie dać jajko lub tofu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Sos z przecieru pomidorowego

Sos podajemy z gotowanym i pieczonym mięsem, z mięsnymi kulkami, razem z knedlem, albo z gotowanymi ziemniakami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Śmietanowy sos z boczniaka z ziemniakami

Delikatny sos z boczniaka, w którym się zakochacie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się