swiatwemnie.pl

Sosy

 

Chrzanowy sos Nowy przepis

Chrzanowy sos

Prosty i ulubiony sos, który klasycznie najbardziej smakuje z gotowanym wołowym mięsem i z knedlem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Koperkowy sos

Po prostu wspaniały sos dla wszystkich miłośników pachnącego koperku. Podajemy z knedlem i jajkiem ugotowanym na twardo.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Cukinia na gęsto z tofu

Według tego przepisu przygotujecie sobie delikatną i łagodną cukinię na gęsto z koprem i śmietaną. Na wierzch możecie dać jajko lub tofu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Nektarynkowy chutney

Nektarynkowy pikantny sos. Chutney podaje się zwykle w małej ilości do wegetariańskich dań. Szczególnie dobrze doprawi na przykład warzywne curry.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

Sos z tofu i boczniaka

Sos nadaje się na konsumpcję z makaronami. Bardzo smaczny jest również z parzonym knedlem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Pomidorowy sos

Prosty pomidorowy sos z konserwowych pomidorów.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Imbirowy sos

Doskonały sos do pieczonego, gotowanego, duszonego, parzonego ..... mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Sos z gotowanego wołowego mięsa

Ugotowaliście sobie wołową zupę lub rosół. Jeśli zostało wam niezjedzone gotowane mięso polecamy wam naprawdę wyśmienity sos z niego. Nadaje się do makaronów ale i do kluseczek, ziemniaków czy knedli.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pikantny pomidorowy sos

Delikatnie pikantny sos z pomidorowego przecieru i pomidorów w puszce.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Drobiowe serca na śmietanie

Przepis na proste ale smaczne drobiowe serduszka z marchewką i pieczarkami w śmietanowym sosie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Tofu sos do spaghetti

Doskonały wegański sos zainspirowany bolońską kuchnią.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Patison na gęsto

Doskonały przepis na przygotowanie lekkiego i bardzo smacznego patisona na gęsto. Serwujemy go z chrupiącą smażoną cebulką i jajkiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Sos z czerwonej soczewicy z kokosowym mlekiem

Przepis na rozgrzewający indyjski soczewicowy dal z kokosowym mlekiem (Coconut red lenthil dhal). Podajemy z ryżem, duszonymi warzywami, raitou, warzywnymi kotlecikami ... albo tylko z kromką chleba. Wymieniona ilość porcji zależy od kombinacji z innymi daniami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Pikantne jabłkowe chutney z kokosem

Przepis na jeden z wielu ulubionych chutney z indyjskiej kuchni. Podaje się jako doprawiany, gęsty sos do różnych dań w indyjskim menu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Sos pieczarkowy z knedlem

Pieczarkowy sos podawany z knedlem to doskonały, szybki, bezmięsny obiad.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Cukinia na gęsto z koperkiem

Klasyczny letni dodatek. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, kotlecikami, albo z jajkiem sadzonym.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Potrawka z cukinii

Syta śmietanowa potrawka z cukinii z łagodną, kremową konsystencją, wyśmienita z dodatkiem gotowanych jaj.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Gęsta zasmażka ze świeżego szpinaku

Smaczny i zdrowy szpinak dla dzieci i dorosłych, nie tylko na dzień postu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Niedźwiedzi czosnek z ziemniakami na gęsto

Prosty, śmietanowy sos z ulubionego niedźwiedziego czosnku i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Sos z przecieru pomidorowego

Sos podajemy z gotowanym i pieczonym mięsem, z mięsnymi kulkami, razem z knedlem, albo z gotowanymi ziemniakami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się