Wszystkie przepisy > Dania główne > Sosy
Wszystkie przepisy > Dania główne > Sosy
Prosty, śmietanowy sos z ulubionego niedźwiedziego czosnku i ziemniaków.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
25 min.Trudność
niska
Delikatny sos z boczniaka, w którym się zakochacie.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Ciepły sos idealny do pieczonej albo grillowanej ryby bądź mięsa.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Groch na gęsto najlepiej smakuje z gotowanym wędzonym mięsem, posypany smażoną cebulką ze świeżym pachnącym chlebem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 10 min.Trudność
niska
Przepis na proste ale smaczne drobiowe serduszka z marchewką i pieczarkami w śmietanowym sosie.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Nektarynkowy pikantny sos. Chutney podaje się zwykle w małej ilości do wegetariańskich dań. Szczególnie dobrze doprawi na przykład warzywne curry.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
15 min.Trudność
średnia
Smakowo ciekawy, gęsty sos. Jest bardzo dobrym nietradycyjnym dodatkiem, razem z tradycyjnymi lokszami, do pieczonej kaczki.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
35 min.Trudność
średnia
Smaczny letni dodatek. Dla nie wegetarian podajemy z duszoną wołowiną, lub dla wegetarian z jajkiem sadzonym.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Przepis na wyśmienitą kremową potrawkę z soczewicy, z ziemniakami i sadzonym jajkiem.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
50 min.Trudność
niska
Zdrowa i smaczna potrawa z suszonego żółtego groszku i niedźwiedziego czosnku. Przepis jest natchniony ulubionym indyjskim daniem Dal palak, w którym groszek jest połączony ze szpinakiem. Podajemy z ryżem basmati, dla nie wegetarian polecamy z golonką :)
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Lekki tatarski sos nadaje się do smażonych warzywnych dań.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska
Ulubiony sos z białej fasoli. Podajemy z upieczonymi na chrupiąco parówkami i chlebem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Sos - zasmażka z soczewicy i ziemniaków.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Doskonały wegański sos zainspirowany bolońską kuchnią.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Ulubiony dodatek z żółtego suszonego grochu ze słodką śmietaną. Prawdziwy przysmak.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Prosty i ulubiony sos, który klasycznie najbardziej smakuje z gotowanym wołowym mięsem i z knedlem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
20 min.Trudność
średnia
Przepis na łagodną potrawkę z dyni hokkaido. Pasuje do niej gotowane jajko, gotowane ziemniaki lub grillowana ryba.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Po prostu wspaniały sos dla wszystkich miłośników pachnącego koperku. Podajemy z knedlem i jajkiem ugotowanym na twardo.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
20 min.Trudność
niska
Dynia na gęsto z duszoną wołowiną jest bardzo uwielbiana. Przygotowaliśmy dla was ten klasyczny przepis ze smacznej młodej dynii, którą starliśmy razem z pestkami i z nowych delikatnie obranych nowych ziemniaków, aby z ziemniakach zostało jak najwięcej witamin.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
2 h. Trudność
średnia
Doskonały sos do pieczonego, gotowanego, duszonego, parzonego ..... mięsa.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Przepis na rozgrzewający indyjski soczewicowy dal z kokosowym mlekiem (Coconut red lenthil dhal). Podajemy z ryżem, duszonymi warzywami, raitou, warzywnymi kotlecikami ... albo tylko z kromką chleba. Wymieniona ilość porcji zależy od kombinacji z innymi daniami.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
35 min.Trudność
niska
Delikatnie pikantny sos z pomidorowego przecieru i pomidorów w puszce.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Prosty pomidorowy sos z konserwowych pomidorów.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Przepis na jeden z wielu ulubionych chutney z indyjskiej kuchni. Podaje się jako doprawiany, gęsty sos do różnych dań w indyjskim menu.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia