Wszystkie przepisy > Dania główne > Sosy
Wszystkie przepisy > Dania główne > Sosy
Soczewicowy dal ze szpinakiem (Palak Dal, Dal Palak), to wspaniały indyjski sos z drobnej soczewicy i świeżego szpinaku. Jest to doskonałe, syte i zdrowe danie. I choć indyjską kuchnię nie preferujecie, to to wam na pewno będzie smakować, wystarczy tylko spróbować.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Klasyczny przepis na przygotowanie kapusty włoskiej na gęsto z kuchni naszych mam.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
niska
Sos - zasmażka z soczewicy i ziemniaków.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Dynia na gęsto z duszoną wołowiną jest bardzo uwielbiana. Przygotowaliśmy dla was ten klasyczny przepis ze smacznej młodej dynii, którą starliśmy razem z pestkami i z nowych delikatnie obranych nowych ziemniaków, aby z ziemniakach zostało jak najwięcej witamin.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
2 h. Trudność
średnia
Ulubiony dodatek z żółtego suszonego grochu ze słodką śmietaną. Prawdziwy przysmak.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Delikatny sos z boczniaka, w którym się zakochacie.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Po prostu wspaniały sos dla wszystkich miłośników pachnącego koperku. Podajemy z knedlem i jajkiem ugotowanym na twardo.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
20 min.Trudność
niska
Ciepły sos idealny do pieczonej albo grillowanej ryby bądź mięsa.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Przepis na rozgrzewający indyjski soczewicowy dal z kokosowym mlekiem (Coconut red lenthil dhal). Podajemy z ryżem, duszonymi warzywami, raitou, warzywnymi kotlecikami ... albo tylko z kromką chleba. Wymieniona ilość porcji zależy od kombinacji z innymi daniami.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
35 min.Trudność
niska
Smaczny letni dodatek. Dla nie wegetarian podajemy z duszoną wołowiną, lub dla wegetarian z jajkiem sadzonym.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Doskonały wegański sos zainspirowany bolońską kuchnią.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Doskonały sos do pieczonego, gotowanego, duszonego, parzonego ..... mięsa.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Pieczarkowy sos podawany z knedlem to doskonały, szybki, bezmięsny obiad.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Smaczny strączkowy dodatek z ziemniakami i zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Inspirowane indyjską kuchnią.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Według tego przepisu przygotujecie sobie delikatną i łagodną cukinię na gęsto z koprem i śmietaną. Na wierzch możecie dać jajko lub tofu.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
60 min.Trudność
niska
Ugotowaliście sobie wołową zupę lub rosół. Jeśli zostało wam niezjedzone gotowane mięso polecamy wam naprawdę wyśmienity sos z niego. Nadaje się do makaronów ale i do kluseczek, ziemniaków czy knedli.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Klasyczny letni dodatek. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, kotlecikami, albo z jajkiem sadzonym.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Syta śmietanowa potrawka z cukinii z łagodną, kremową konsystencją, wyśmienita z dodatkiem gotowanych jaj.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
45 min.Trudność
średnia
Spróbujcie i w waszej kuchni wyczarować tą bardzo smaczną i zdrową strączkową potrawę. Możecie ją serwować jako dodatek razem z ryżem. Dla urozmaicenia dodajcie jajko, grillowane warzywa, tofu lub mięso.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Słodko kwaśny, mleczno - śmietanowy fasolowy sos jest bardzo smaczny z dobrymi mielonymi kotletami, kiełbaską albo jajkiem sadzonym. Klasycznie podajemy do niego świeży, miękki chleb. Przy przygotowywaniu 4 porcji użyjemy połowę przygotowanych składników.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Sos nadaje się na konsumpcję z makaronami. Bardzo smaczny jest również z parzonym knedlem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Smaczny i zdrowy szpinak dla dzieci i dorosłych, nie tylko na dzień postu.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
25 min.Trudność
niska
Według tego przepisu przygotujecie sobie doskonały, pikantny śmietankowy dip z niedźwiedzim czosnkiem. Idealnie pasuje do placków ziemniaczanych, mięsa albo do maczania chipsów lub nachosów.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
10 min.Trudność
niska
Sos podajemy z gotowanym i pieczonym mięsem, z mięsnymi kulkami, razem z knedlem, albo z gotowanymi ziemniakami.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska