Wszystkie przepisy > Boże Narodzenie > Bożonarodzeniowe dania
Wszystkie przepisy > Boże Narodzenie > Bożonarodzeniowe dania
Makiełki, bobalki ... najlepsze są z makiem. Ponieważ danie jest dość syte, przygotowana ilość powinna wystarczyć na 4 porcje. Jeśli się wam wydaje zbyt mało, możecie sobie podwoić ilość składników.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
wysoka
Smaczna ziemniaczana sałatka nie tylko do smażonego słodkowodnego karpia, ale także do morskich ryb lub kotleta wieprzowego.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Klasyczny przepis na przygotowanie smażonych dzwoneczków z karpia.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
20 min.Trudność
niska
Ulubione ryżowe ciasto tym razem ze wszystkimi świątecznymi smakami.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
wysoka
Jak szybko i łatwo przygotować delikatne mięso z karpia na chrupiąco.
Pichcił
NorikaCzas przygotowania
50 min.Trudność
średnia
Przepis na uproszczoną wersję tradycyjnego bożonarodzeniowego słodkiego smakołyku.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Delikatna, maślano-miodowa kaczka na świąteczny stół. Podajemy z sałatką ziemniaczaną.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
3 h. Trudność
niska
Makówki, makiełki - tradycyjne polskie bożonarodzeniowe danie znane również na Słowacji. Najczęściej podaje się je z makiem, orzechami, twarogiem...ale smaczne są również z bryndzą lub kapustą. Ich nazwa i sposób podania różnią się w zależności od regionu. Z wymienionej ilości składników uzyskamy 250 g gotowych makówek. Według potrzeby podwójcie ilość składników.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia