swiatwemnie.pl

Kuchnia francuska

 
Sos holenderski

Tradycyjny sos francuskiej kuchni z masła i ubitych żółtek.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Zupa cebulowa

Francuski specjał, tradycyjnie zapiekana z doskonałym szwajcarskim serem Gruyère. Jako alternatywę można wykorzystać ser Cantal.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

niska

Suflet czekoladowo-śliwkowy

Lekka i łagodna przekąska na idealne zwieńczenie romantycznej kolacji.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Zapiekane ziemniaki

Doskonałe zapiekane cienkie plasterki ziemniaków ze śmietaną i serem. Idealne do uzupełniania kalorii :)

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Waniliowy suflet

Przepis na przygotowanie prostego francuskiego deseru, którego podstawę stanowi biały gęsty sos i piana z białek.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Francuskie ciasto Mille-feuille

Przepis na jeden z najbardziej kremowych deserów, które się składa z warstw ciasta francuskiego i łagodnego waniliowego kremu. Nazwa to tłumaczenie z francuskiego Mille-feuille (czytaj milefej), co oznacza tysiąc płatków.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Piersi z kaczki z sosem żurawinowym

Szybki przepis na soczyste mięsko z kaczki w wyśmienitym sosie słodko - kwaśnym.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Domowe francuskie ciasto cebulowe

Łagodne francuskie ciasto cebulowe.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się