swiatwemnie.pl

Kuchnia francuska

 

Sos holenderski

Sos holenderski

Tradycyjny sos francuskiej kuchni z masła i ubitych żółtek.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska

Suflet czekoladowo-śliwkowy

Suflet czekoladowo-śliwkowy

Lekka i łagodna przekąska na idealne zwieńczenie romantycznej kolacji.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
Trudność
niska

Francuskie ciasto Mille-feuille

Francuskie ciasto Mille-feuille

Przepis na jeden z najbardziej kremowych deserów, które się składa z warstw ciasta francuskiego i łagodnego waniliowego kremu. Nazwa to tłumaczenie z francuskiego Mille-feuille (czytaj milefej), co oznacza tysiąc płatków.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
wysoka

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Francuski specjał, tradycyjnie zapiekana z doskonałym szwajcarskim serem Gruyère. Jako alternatywę można wykorzystać ser Cantal.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
2 h. 30 min.
Trudność
niska

Waniliowy suflet

Waniliowy suflet

Przepis na przygotowanie prostego francuskiego deseru, którego podstawę stanowi biały gęsty sos i piana z białek.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia

Domowe francuskie ciasto cebulowe

Domowe francuskie ciasto cebulowe

Łagodne francuskie ciasto cebulowe.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
niska

Zapiekane ziemniaki

Zapiekane ziemniaki

Doskonałe zapiekane cienkie plasterki ziemniaków ze śmietaną i serem. Idealne do uzupełniania kalorii :)

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
1 h. 20 min.
Trudność
średnia

Piersi z kaczki z sosem żurawinowym

Piersi z kaczki z sosem żurawinowym

Szybki przepis na soczyste mięsko z kaczki w wyśmienitym sosie słodko - kwaśnym.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się