Przepis na przygotowanie prostego francuskiego deseru, którego podstawę stanowi biały gęsty sos i piana z białek.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Przepis na jeden z najbardziej kremowych deserów, które się składa z warstw ciasta francuskiego i łagodnego waniliowego kremu. Nazwa to tłumaczenie z francuskiego Mille-feuille (czytaj milefej), co oznacza tysiąc płatków.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
wysoka
Szybki przepis na soczyste mięsko z kaczki w wyśmienitym sosie słodko - kwaśnym.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Lekka i łagodna przekąska na idealne zwieńczenie romantycznej kolacji.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
—Trudność
niska
Tradycyjny sos francuskiej kuchni z masła i ubitych żółtek.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Francuski specjał, tradycyjnie zapiekana z doskonałym szwajcarskim serem Gruyère. Jako alternatywę można wykorzystać ser Cantal.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
2 h. 30 min.Trudność
niska
agodne francuskie ciasto cebulowe.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
niska
Doskonałe zapiekane cienkie plasterki ziemniaków ze śmietaną i serem. Idealne do uzupełniania kalorii :)
Pichcił
MichalCzas przygotowania
1 h. 20 min.Trudność
średnia