swiatwemnie.pl

Zupy > Zupy z roślin strączkowych

Zupy z roślin strączkowych

 
Miso zupa z fasolką szparagową

Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Ta propozycja jest z gotowaną fasolką szparagową i gotowanym jajkiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

Grzybowa zupa z czarną fasolą

Gęsta smaczna zupa na obiad lub kolację.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Strączkowy gulasz z kiełbasą

Gęsta zupa pełna zdrowych roślin strączkowych ale nie zbyt zdrowej kiełbaski :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Zupa z ciecierzycy i mleka

Doskonała i zdrowa zupa, pełna białka i składników mineralnych.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Toskańska zupa fasolowa

Ribollita to tradycyjna włoska zupa pochodząca z Toskanii. Ta gęsta zupa składa się z różnorodnych warzyw a na jej przygotowanie istnieje wiele przepisów. Ugotujcie sobie tą z naszego przepisu. Jest wypróbowany i możemy potwierdzić,że jest doskonały.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Słodko - kwaśna zupa fasolowa

Stara dobra klasyczna zupa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Mleczna zupa z soczewicy

Klasyczna mleczna zupa z soczewicy z ziemniakami. Zupę uwielbiają nie tylko dorośli, którzy mogą do smaku dodać sobie do niej octu, ale i dzieci. Przy przygotowywaniu zupy dla tych najmniejszych zupę gotujemy bez soli.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Zupa z dużej pstrokatej fasoli

Duża zupa, z dużej fasoli, z dużymi kawałkami wędzonego mięsa, dla bardzo dużych głodomorów. Dla mniejszych głodomorów gotujemy zupę z połowy wymienionych składników.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Fasolowa zupa z pomidorami i mięsem

Doskonała strączkowa zupa. Bardzo smakuje dzieciom dla których gotujemy ją bez soli.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Zupa z bobu z boczkiem

Syta zupa z mało znanego zdrowego warzywa strączkowego.W przeszłości to warzywo często występowało w jadłospisach naszych przodków.Dzisiaj ma wiele odmian i z chęcią je gotują w krajach niemieckojęzycznych, gdzie nazywają je "Dicke bohnen"-"Gruba fasola".

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Szybka zupa z groszku

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Miso zupa z tofu

Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Najpopularniejsza jest wersja z dodatkiem tofu i suszonych wodorostów, ale użyć można również grzyby, wiosenną cebulkę, warzywa albo jajka.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Mleczna fasolowa zupa

Smaczna zupa z dużej - maślanej białej fasoli Jaś.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Zupa z soczewicy i kapusty kiszonej

Gęsta farmerska zupa z soczewicy, kaszy, kapusty i wędzonego mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Groszkowa zupa z kruszonką

Bardzo dobra zupka, która będzie wszystkim smakować.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Świąteczna zupa z soczewicy

Ulubiona i bardzo smaczna zupa z soczewicy ze śliwkami na świąteczny stół.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Zupa fasolowa z parówkami

Prosta smaczna zupa, dzięki użyciu fasoli w puszce szybko się ją przygotowuje.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Cukiniowo - fasolowa zupa

Szybko przygotowana zupa o delikatnym posmaku boczku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Zupa ziemniaczana z ciecierzycą i soczewicą

Smaczna i szybka śmietanowo-mleczna strączkowa zupa, która was nasyci i rozgrzeje. Przed podawaniem posypujemy mieloną kolendrą, lub doprawiamy sokiem z cytryny.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Zupa fasolowa z pomidorami

Gęsta letnia zupa fasolowa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się