swiatwemnie.pl

Zupy > Zupy z roślin strączkowych

Zupy z roślin strączkowych

 
Fasolowa zupa z kurkumą

Rozgrzewająca mleczna zupa ze zdrową kurkumą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Warzywna zupa z czerwoną soczewicą

Gęsta rozgrzewająca zupa, która doskonale nasyci.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Śmietanowa zupa z soczewicą i batatami

Ulubiona zupa z soczewicą ma dzięki dodaniu słodkich ziemniaków więcej wartości odżywczych i delikatnie słodki smak. Będzie smakować zwłaszcza dzieciom.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

Zupa z pora ze smażoną ciecierzycą

Jesienna zupa z pora, która was rozgrzeje.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Garściowa zupa z szynką

Gęsta strączkowa zupa z kaszą i wędzoną szynką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 5 min.

Trudność

niska

Zupa fasolowa z wędzonym mięsem

Obfita pachnąca zupa nadaje się jako danie główne. Do zupy podajemy świeże pieczywo.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Zupa frankfurcka z soczewicą

Duży garnek, gęstej zupy na drugie śniadanie, pełna warzyw, ziemniaków i parówek frankfurterek :) (i dlatego frankfurcka z soczewicą...)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Strączkowy gulasz z kiełbasą

Gęsta zupa pełna zdrowych roślin strączkowych ale nie zbyt zdrowej kiełbaski :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Zupa fasolowa z wędzoną golonką

Gęsta zupa, z czterech rodzajów fasoli i ciecierzycy, z doskonałą wędzoną golonką. Zupę polecamy ugotować w większym garnku, ponieważ z pewnością zjecie ją na śniadanie, obiad jak i na kolację, bo nie będziecie mogli się jej oprzeć.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Ciemna zupa fasolowa

Gęsta zupa fasolowa z warzywami. Wedle smaku można podawać z kwaśną śmietaną.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Słodko - kwaśna zupa fasolowa

Stara dobra klasyczna zupa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Zupa z bobu z boczkiem

Syta zupa z mało znanego zdrowego warzywa strączkowego.W przeszłości to warzywo często występowało w jadłospisach naszych przodków.Dzisiaj ma wiele odmian i z chęcią je gotują w krajach niemieckojęzycznych, gdzie nazywają je "Dicke bohnen"-"Gruba fasola".

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Szybka zupa z groszku

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Miso zupa z tofu

Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Najpopularniejsza jest wersja z dodatkiem tofu i suszonych wodorostów, ale użyć można również grzyby, wiosenną cebulkę, warzywa albo jajka.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Mleczna fasolowa zupa

Smaczna zupa z dużej - maślanej białej fasoli Jaś.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Zupa z soczewicy i kapusty kiszonej

Gęsta farmerska zupa z soczewicy, kaszy, kapusty i wędzonego mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Groszkowa zupa z kruszonką

Bardzo dobra zupka, która będzie wszystkim smakować.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Świąteczna zupa z soczewicy

Ulubiona i bardzo smaczna zupa z soczewicy ze śliwkami na świąteczny stół.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Zupa fasolowa z parówkami

Prosta smaczna zupa, dzięki użyciu fasoli w puszce szybko się ją przygotowuje.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Cukiniowo - fasolowa zupa

Szybko przygotowana zupa o delikatnym posmaku boczku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się