swiatwemnie.pl

Zupy > Zupy z roślin strączkowych

Zupy z roślin strączkowych

 
Fasolowa zupa z kurkumą

Rozgrzewająca mleczna zupa ze zdrową kurkumą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Toskańska zupa fasolowa

Ribollita to tradycyjna włoska zupa pochodząca z Toskanii. Ta gęsta zupa składa się z różnorodnych warzyw a na jej przygotowanie istnieje wiele przepisów. Ugotujcie sobie tą z naszego przepisu. Jest wypróbowany i możemy potwierdzić,że jest doskonały.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Warzywna zupa z czerwoną soczewicą

Gęsta rozgrzewająca zupa, która doskonale nasyci.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Zupa ziemniaczana z ciecierzycą i soczewicą

Smaczna i szybka śmietanowo-mleczna strączkowa zupa, która was nasyci i rozgrzeje. Przed podawaniem posypujemy mieloną kolendrą, lub doprawiamy sokiem z cytryny.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Słodko - kwaśna zupa fasolowa

Stara dobra klasyczna zupa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Zupa z soczewicy i kapusty kiszonej

Gęsta farmerska zupa z soczewicy, kaszy, kapusty i wędzonego mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Zupa z bobu z boczkiem

Syta zupa z mało znanego zdrowego warzywa strączkowego.W przeszłości to warzywo często występowało w jadłospisach naszych przodków.Dzisiaj ma wiele odmian i z chęcią je gotują w krajach niemieckojęzycznych, gdzie nazywają je "Dicke bohnen"-"Gruba fasola".

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Szybka zupa z groszku

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Strączkowa śmietanowa zupa

Mleczna zupa z zielonej fasolki szparagowej (strączków) z ziemniakami. Porcje zupy doprawiamy sobie octem, albo sokiem z cytryny.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Zupa fasolowa z parówkami

Prosta smaczna zupa, dzięki użyciu fasoli w puszce szybko się ją przygotowuje.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Zupa z dużej pstrokatej fasoli

Duża zupa, z dużej fasoli, z dużymi kawałkami wędzonego mięsa, dla bardzo dużych głodomorów. Dla mniejszych głodomorów gotujemy zupę z połowy wymienionych składników.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Mleczna fasolowa zupa

Smaczna zupa z dużej - maślanej białej fasoli Jaś.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Zupa z ciecierzycy i mleka

Doskonała i zdrowa zupa, pełna białka i składników mineralnych.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Bożonarodzeniowa soczewica z kapustą i grzybami

Prosta bożonarodzeniowa zupa, która ma w sobie smak ulubionej kiszonej kapusty, soczewicy i świeżych grzyb.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Zupa fasolowa z pomidorami

Gęsta letnia zupa fasolowa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Cukiniowo - fasolowa zupa

Szybko przygotowana zupa o delikatnym posmaku boczku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Śmietanowa zupa z soczewicą i batatami

Ulubiona zupa z soczewicą ma dzięki dodaniu słodkich ziemniaków więcej wartości odżywczych i delikatnie słodki smak. Będzie smakować zwłaszcza dzieciom.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

Strączkowy gulasz z kiełbasą

Gęsta zupa pełna zdrowych roślin strączkowych ale nie zbyt zdrowej kiełbaski :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Miso zupa z tofu

Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Najpopularniejsza jest wersja z dodatkiem tofu i suszonych wodorostów, ale użyć można również grzyby, wiosenną cebulkę, warzywa albo jajka.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Fasolowa zupa z pomidorami i mięsem

Doskonała strączkowa zupa. Bardzo smakuje dzieciom dla których gotujemy ją bez soli.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się