Wszystkie przepisy > Zupy > Zupy z roślin strączkowych
Wszystkie przepisy > Zupy > Zupy z roślin strączkowych
Jesienna zupa z pora, która was rozgrzeje.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
—Trudność
niska
Ribollita to tradycyjna włoska zupa pochodząca z Toskanii. Ta gęsta zupa składa się z różnorodnych warzyw a na jej przygotowanie istnieje wiele przepisów. Ugotujcie sobie tą z naszego przepisu. Jest wypróbowany i możemy potwierdzić,że jest doskonały.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Gęsta zupa pełna zdrowych roślin strączkowych ale nie zbyt zdrowej kiełbaski :)
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Gęsta rozgrzewająca zupa, która doskonale nasyci.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Kremowa zupa z białej fasoli. Zupę podajemy przed drugim słodkim głównym daniem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Obfita pachnąca zupa nadaje się jako danie główne. Do zupy podajemy świeże pieczywo.
Pichcił
NorikaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
niska
Smaczna zupa o lekkim maślanym smaku pełna zdrowych warzyw. Serwujemy ją z czosnkowymi grzankami i posypaną nasiekaną natką pietruszki.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
Smaczna i szybka śmietanowo-mleczna strączkowa zupa, która was nasyci i rozgrzeje. Przed podawaniem posypujemy mieloną kolendrą, lub doprawiamy sokiem z cytryny.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
25 min.Trudność
niska
Mleczna zupa z zielonej fasolki szparagowej (strączków) z ziemniakami. Porcje zupy doprawiamy sobie octem, albo sokiem z cytryny.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Gęsta zupa, z czterech rodzajów fasoli i ciecierzycy, z doskonałą wędzoną golonką. Zupę polecamy ugotować w większym garnku, ponieważ z pewnością zjecie ją na śniadanie, obiad jak i na kolację, bo nie będziecie mogli się jej oprzeć.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Gęsta zupa fasolowa z warzywami. Wedle smaku można podawać z kwaśną śmietaną.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
średnia
Syta zupa z mało znanego zdrowego warzywa strączkowego.W przeszłości to warzywo często występowało w jadłospisach naszych przodków.Dzisiaj ma wiele odmian i z chęcią je gotują w krajach niemieckojęzycznych, gdzie nazywają je "Dicke bohnen"-"Gruba fasola".
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Najpopularniejsza jest wersja z dodatkiem tofu i suszonych wodorostów, ale użyć można również grzyby, wiosenną cebulkę, warzywa albo jajka.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Smaczna zupa z dużej - maślanej białej fasoli Jaś.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Gęsta farmerska zupa z soczewicy, kaszy, kapusty i wędzonego mięsa.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
2 h. Trudność
średnia
Bardzo dobra zupka, która będzie wszystkim smakować.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Ulubiona i bardzo smaczna zupa z soczewicy ze śliwkami na świąteczny stół.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
średnia
Prosta smaczna zupa, dzięki użyciu fasoli w puszce szybko się ją przygotowuje.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
35 min.Trudność
średnia
Szybko przygotowana zupa o delikatnym posmaku boczku.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Gęsta smaczna zupa na obiad lub kolację.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
średnia
Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Ta propozycja jest z gotowaną fasolką szparagową i gotowanym jajkiem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
25 min.Trudność
średnia
Doskonała strączkowa zupa. Bardzo smakuje dzieciom dla których gotujemy ją bez soli.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia