swiatwemnie.pl

Zupy > Zupy z roślin strączkowych

Zupy z roślin strączkowych

 
Zupa ziemniaczana z ciecierzycą i soczewicą

Smaczna i szybka śmietanowo-mleczna strączkowa zupa, która was nasyci i rozgrzeje. Przed podawaniem posypujemy mieloną kolendrą, lub doprawiamy sokiem z cytryny.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Zupa fasolowa z wędzoną golonką

Gęsta zupa, z czterech rodzajów fasoli i ciecierzycy, z doskonałą wędzoną golonką. Zupę polecamy ugotować w większym garnku, ponieważ z pewnością zjecie ją na śniadanie, obiad jak i na kolację, bo nie będziecie mogli się jej oprzeć.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Toskańska zupa fasolowa

Ribollita to tradycyjna włoska zupa pochodząca z Toskanii. Ta gęsta zupa składa się z różnorodnych warzyw a na jej przygotowanie istnieje wiele przepisów. Ugotujcie sobie tą z naszego przepisu. Jest wypróbowany i możemy potwierdzić,że jest doskonały.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Zupa z dużej pstrokatej fasoli

Duża zupa, z dużej fasoli, z dużymi kawałkami wędzonego mięsa, dla bardzo dużych głodomorów. Dla mniejszych głodomorów gotujemy zupę z połowy wymienionych składników.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Zupa z białej fasoli

Kremowa zupa z białej fasoli. Zupę podajemy przed drugim słodkim głównym daniem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Bożonarodzeniowa soczewica z kapustą i grzybami

Prosta bożonarodzeniowa zupa, która ma w sobie smak ulubionej kiszonej kapusty, soczewicy i świeżych grzyb.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Mleczna zupa z soczewicy

Klasyczna mleczna zupa z soczewicy z ziemniakami. Zupę uwielbiają nie tylko dorośli, którzy mogą do smaku dodać sobie do niej octu, ale i dzieci. Przy przygotowywaniu zupy dla tych najmniejszych zupę gotujemy bez soli.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Słodko kwaśna mleczna zupa fasolowa

Ulubiona gęsta mleczna fasolowa zupa. Podajemy z masłem, które znacznie złagodzi smak.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Groszkowa zupa z kruszonką

Bardzo dobra zupka, która będzie wszystkim smakować.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Zupa z pora ze smażoną ciecierzycą

Jesienna zupa z pora, która was rozgrzeje.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Garściowa zupa z szynką

Gęsta strączkowa zupa z kaszą i wędzoną szynką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 5 min.

Trudność

niska

Zupa fasolowa z wędzonym mięsem

Obfita pachnąca zupa nadaje się jako danie główne. Do zupy podajemy świeże pieczywo.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Zupa frankfurcka z soczewicą

Duży garnek, gęstej zupy na drugie śniadanie, pełna warzyw, ziemniaków i parówek frankfurterek :) (i dlatego frankfurcka z soczewicą...)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Strączkowy gulasz z kiełbasą

Gęsta zupa pełna zdrowych roślin strączkowych ale nie zbyt zdrowej kiełbaski :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Słodko - kwaśna zupa fasolowa

Stara dobra klasyczna zupa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Zupa z bobu z boczkiem

Syta zupa z mało znanego zdrowego warzywa strączkowego.W przeszłości to warzywo często występowało w jadłospisach naszych przodków.Dzisiaj ma wiele odmian i z chęcią je gotują w krajach niemieckojęzycznych, gdzie nazywają je "Dicke bohnen"-"Gruba fasola".

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Szybka zupa z groszku

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Strączkowa śmietanowa zupa

Mleczna zupa z zielonej fasolki szparagowej (strączków) z ziemniakami. Porcje zupy doprawiamy sobie octem, albo sokiem z cytryny.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Mleczna fasolowa zupa

Smaczna zupa z dużej - maślanej białej fasoli Jaś.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Zupa z soczewicy i kapusty kiszonej

Gęsta farmerska zupa z soczewicy, kaszy, kapusty i wędzonego mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się