PRZEPISY

Topór kata

Topór kata

Mało kto odmówi kombinacji smażonego wieprzowego mięsa, cebuli, papryki, ogórka konserwowego i keczupu. Aby był topór kata naprawdę ostry, trzeba mu ten topór naostrzyć pikantną papryką.

przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,papryka czerwona,ogórek konserwowy,ketchup,pasta paprykowa - ostra,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Kuchnia czeska

Wieprzowina

Kuchnia czeska

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Udo wieprzowe450gramów
cebula100gramów
czarny pieprz mielony-
ketchup5łyżek
ogórek konserwowy100gramów
olej rzepakowy4łyżki
papryka czerwona200gramów
pasta paprykowa - ostra2łyżeczki
sól½łyżeczki
woda100mililitrów

 

Przepis

1. 

Udo wieprzowe 450 gramów

Wieprzowe mięso kroimy w paseczki i odstawiamy by ogrzało się prawie na temperaturę pokojową.

2. 

olej rzepakowy 4 łyżki

Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i smażymy w niej mięso. Kawałki mięsa dodajemy stopniowo, tak by mięso nie ostudziło oleju i nie zaczęło się gotować zamiast smażyć.

3. 

woda 100 mililitrów  czarny pieprz mielony

Gdy jest mięso ładnie różowe i pachnące, podlewamy wodą, doprawiamy pieprzem i przykrywamy. Dusimy przez około 20 minut.

4. 

cebula 100 gramów  papryka czerwona 200 gramów  ogórek konserwowy 100 gramów

W międzyczasie kroimy warzywa.

5. 

Gdy mięso zacznie mięknąć, dodajemy warzywa i dalej razem dusimy często mieszając przez około 10 minut.

6. 

ketchup 5 łyżek  sól ½ łyżeczki

Doprawiamy keczupem :) i solą. Mieszamy i wyłączamy ogrzewanie.

7. 

pasta paprykowa - ostra 2 łyżeczki

Teraz mamy możliwość oddzielić porcję dzieciom a resztę zaostrzymy dodając chilli. Dobrze mieszamy i możemy serwować.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie