Topór kata

Mało kto odmówi kombinacji smażonego wieprzowego mięsa, cebuli, papryki, ogórka konserwowego i keczupu. Aby był topór kata naprawdę ostry, trzeba mu ten topór naostrzyć pikantną papryką.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,papryka czerwona,ogórek konserwowy,ketchup,pasta paprykowa - ostra,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Kuchnia czeska,Bezglutenowe
Wieprzowina
Kuchnia czeska
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 450 770 | gramów kcal | |
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
ketchup | 5 53 | łyżek kcal | |
ogórek konserwowy | 100 12 | gramów kcal | |
olej rzepakowy | 4 540 | łyżki kcal | |
papryka czerwona | 200 58 | gramów kcal | |
pasta paprykowa - ostra | 2 9 | łyżeczki kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 100 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
Udo wieprzowe 450 gramów
Wieprzowe mięso kroimy w paseczki i odstawiamy by ogrzało się prawie na temperaturę pokojową.

2.
olej rzepakowy 4 łyżki
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i smażymy w niej mięso. Kawałki mięsa dodajemy stopniowo, tak by mięso nie ostudziło oleju i nie zaczęło się gotować zamiast smażyć.

3.
woda 100 mililitrów • czarny pieprz mielony
Gdy jest mięso ładnie różowe i pachnące, podlewamy wodą, doprawiamy pieprzem i przykrywamy. Dusimy przez około 20 minut.

4.
cebula 100 gramów • papryka czerwona 200 gramów • ogórek konserwowy 100 gramów
W międzyczasie kroimy warzywa.

5.
Gdy mięso zacznie mięknąć, dodajemy warzywa i dalej razem dusimy często mieszając przez około 10 minut.

7.
pasta paprykowa - ostra 2 łyżeczki
Teraz mamy możliwość oddzielić porcję dzieciom a resztę zaostrzymy dodając chilli. Dobrze mieszamy i możemy serwować.

Smacznego!