Kuchnia Narodowa▼
Więcej▼
ZUPY Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH
Słodko - kwaśna zupa fasolowa
Dada — niska
Pokaż przepis
SŁODKIE DANIA
Makiełki z makiem
Dada — wysoka
CIASTA
Tradycyjne czereśniowe ciasto
Norika 30 min. niska
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Gemerskie (słowackie) pierogi
Zuzka 30 min. niska
CIASTA KREMOWE
Baranek wielkanocny
Norika — niska
JAGNIĘCINA
Duszona łopatka jagnięca
Michal 4 h. 10 min. średnia
WIEPRZOWINA
Ziemskie warzywa
Michal 30 min. niska
Kakaowo-orzechowa strucla
Dada 1 h. 30 min. średnia
Kluski z twarogiem
Michal 45 min. średnia
Słowackie kluseczki
Dada 60 min. wysoka
Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami
Jurgason 40 min. średnia
Makówki - makiełki
Dada — średnia
SOSY
Koperkowy sos
Dada 20 min. niska
ZUPY JARZYNOWE
Kapuściano - fasolowa zupa
Tłuczone ziemniaki
Dada 40 min. średnia
Ziemniaczane kulki faszerowane wędzonym mięsem
Słodko kwaśny fasolowy sos z ziemniakami
Jęczmienna baba z grzybami
Dada 1 h. 30 min. wysoka
Śliwkowe knedle z twarogowego ciasta
Morelowe kulki z twarogowego ciasta
Dada 30 min. średnia
MAKARONY
Bryndzowe spaghetti
Michal 40 min. średnia
Strączkowa śmietanowa zupa
Bryndzowe kluseczki haluszki
Dada 60 min. niska
DODATKI ZIEMNIACZANE
Domowe ziemniaczane loksze
PRZETWORY
Pasteryzujemy gruszki
Pasteryzujemy - buraczki z chrzanem
WOŁOWINA
Węgierski gulasz z flaczków
Kapusta włoska na gęsto z ziemniakami
CIASTECZKA
Laskowe dukaty
TORTY
Tort Malakoff z mascarpone
Mrożony niedźwiedzi czosnek
Pieczony udziec jagnięcy z rozmarynem i czosnkiem
Zupa szpinakowa dla dzieci
Rozgrzewająca zupa warzywna
Wegetariańska faszerowana papryka
© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się