Kuchnia Narodowa▼
Więcej▼
SŁODKIE DANIA
Makiełki z makiem
Dada — wysoka
Pokaż przepis
MAKARONY
Kluski z kiszoną kapustą
Jurgason 45 min. średnia
JAGNIĘCINA
Duszona łopatka jagnięca
Michal 4 h. 10 min. średnia
CIASTA
Kakaowo-orzechowa strucla
Dada 1 h. 30 min. średnia
WIEPRZOWINA
Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami
Jurgason 40 min. średnia
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Gemerskie (słowackie) pierogi
Zuzka 30 min. niska
CIASTA KREMOWE
Baranek wielkanocny
Norika — niska
Knedle ze śliwkami i bułką tartą
Elenka 1 h. 15 min. niska
Jęczmienna baba z grzybami
Dada 1 h. 30 min. wysoka
Bryndzowe spaghetti
Michal 40 min. średnia
ZUPY JARZYNOWE
Kapuściano - fasolowa zupa
Dada — średnia
Ziemskie warzywa
Michal 30 min. niska
Ziemniaczane kulki faszerowane wędzonym mięsem
SOSY
Słodko kwaśny fasolowy sos z ziemniakami
DODATKI ZIEMNIACZANE
Domowe ziemniaczane loksze
Słowackie kluseczki
Dada 60 min. wysoka
Makówki - makiełki
Morelowe kulki z twarogowego ciasta
Dada 30 min. średnia
Śliwkowe knedle z twarogowego ciasta
Dada 40 min. średnia
ZUPY Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH
Strączkowa śmietanowa zupa
Dada — niska
Bryndzowe kluseczki haluszki
Dada 60 min. niska
Koperkowy sos
Dada 20 min. niska
Tłuczone ziemniaki
Kluski z twarogiem
Michal 45 min. średnia
LIKIERY
Ajerkoniak
ŚNIADANIOWE KASZE
Mleczny ryż z owocami
RYBY
Zapiekane gnocchi z łososiem
Morelowe kulki
TORTY
Tort jabłkowo-orzechowy
© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się