Kuchnia Narodowa▼
Więcej▼
WIEPRZOWINA
Słowackie kluseczki
Dada 60 min. wysoka
Pokaż przepis
SŁODKIE DANIA
Makiełki z makiem
Dada — wysoka
Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami
Jurgason 40 min. średnia
MAKARONY
Bryndzowe kluseczki haluszki
Dada 60 min. niska
JAGNIĘCINA
Duszona łopatka jagnięca
Michal 4 h. 10 min. średnia
Ziemskie warzywa
Michal 30 min. niska
SOSY
Koperkowy sos
Dada 20 min. niska
CIASTA
Kakaowo-orzechowa strucla
Dada 1 h. 30 min. średnia
Makówki - makiełki
Dada — średnia
Kluski z twarogiem
Michal 45 min. średnia
ZUPY JARZYNOWE
Kapuściano - fasolowa zupa
Ziemniaczane kulki faszerowane wędzonym mięsem
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Jęczmienna baba z grzybami
Dada 1 h. 30 min. wysoka
Słodko kwaśny fasolowy sos z ziemniakami
Tłuczone ziemniaki
Dada 40 min. średnia
DODATKI ZIEMNIACZANE
Domowe ziemniaczane loksze
ZUPY Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH
Słodko - kwaśna zupa fasolowa
Dada — niska
Gemerskie (słowackie) pierogi
Zuzka 30 min. niska
Loksze
Zuzka — średnia
CIASTA KREMOWE
Baranek wielkanocny
Norika — niska
Morelowe kulki z twarogowego ciasta
Dada 30 min. średnia
Bryndzowe spaghetti
Michal 40 min. średnia
Potrawka z cukinii
Jurgason 45 min. średnia
Śliwkowe knedle z twarogowego ciasta
DESERY W PUCHARKACH
Jabłkowy jesienny pucharek
KURCZAK
Roladki z kurczaka w sosie z pora
Jabłkowy kołacz Harmonijka
KACZKA
Pieczona kaczka - najprostszy sposób na jej przygotowanie
ZUPY MIĘSNE
Frankfurcka zupa
Drobiowy rosół z brukselką i domowym makaronem
Piersi z kaczki z sosem żurawinowym
TORTY
Tort Napoleon bez pieczenia
Tort jabłkowo-mascarpone bez pieczenia
Cukinia faszerowana wieprzowiną
Kapuśniak
© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się