Kuchnia Narodowa
Więcej
ZUPY Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH
Słodko - kwaśna zupa fasolowa
Dada — niska
DODATKI ZIEMNIACZANE
Loksze
Zuzka — średnia
SŁODKIE DANIA
Makiełki z makiem
Dada — wysoka
CIASTA
Tradycyjne czereśniowe ciasto
Norika 30 min. niska
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Gemerskie (słowackie) pierogi
Zuzka 30 min. niska
JAGNIĘCINA
Duszona łopatka jagnięca
Michal 4 h. 10 min. średnia
Kakaowo-orzechowa strucla
Dada 1 h. 30 min. średnia
CIASTA KREMOWE
Baranek wielkanocny
Norika — niska
SOSY
Słodko kwaśny fasolowy sos z ziemniakami
Dada — średnia
WIEPRZOWINA
Ziemskie warzywa
Michal 30 min. niska
Ziemniaczane kulki faszerowane wędzonym mięsem
Jęczmienna baba z grzybami
Dada 1 h. 30 min. wysoka
Makówki - makiełki
Koperkowy sos
Dada 20 min. niska
Tłuczone ziemniaki
Dada 40 min. średnia
ZUPY JARZYNOWE
Kapuściano - fasolowa zupa
MAKARONY
Bryndzowe kluseczki haluszki
Dada 60 min. niska
Słowackie kluseczki
Dada 60 min. wysoka
Morelowe kulki z twarogowego ciasta
Dada 30 min. średnia
Kluski z twarogiem
Michal 45 min. średnia
Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami
Jurgason 40 min. średnia
Bryndzowe spaghetti
Michal 40 min. średnia
Śliwkowe knedle z twarogowego ciasta
Strączkowa śmietanowa zupa
PRZETWORY
Winogronowy dżem
Somloi kluski (Somlói galuska)
Jabłkowa kremówka
Pomarańczowe ciasto z orzechami w karmelu
TORTY
Tort Malakoff z mascarpone
Tort Konik
Zupa demikat z ziemniakami
Warzywne klopsy z cukinią
SŁONE CIASTA
Bałkański kołacz z francuskiego ciasta
Curry z kalafiora i soczewicy
CIELĘCINA
Cielęca wątróbka z boczniakiem
Twarogowy lodowy deser
© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się