Kuchnia Narodowa
Więcej
MAKARONY
Bryndzowe kluseczki haluszki
Dada 60 min. niska
CIASTA
Tradycyjne czereśniowe ciasto
Norika 30 min. niska
SŁODKIE DANIA
Makiełki z makiem
Dada — wysoka
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Gemerskie (słowackie) pierogi
Zuzka 30 min. niska
Śliwkowe knedle z twarogowego ciasta
Dada 40 min. średnia
SŁONE CIASTA
Bryndzowe pieczywo z cebulą
Dada — średnia
DODATKI ZIEMNIACZANE
Loksze
Zuzka — średnia
WIEPRZOWINA
Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami
Jurgason 40 min. średnia
Tłuczone ziemniaki
Domowe ziemniaczane loksze
Słowackie kluseczki
Dada 60 min. wysoka
ZUPY Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH
Słodko - kwaśna zupa fasolowa
Dada — niska
Słone pieczywo z bryndzą i boczkiem
Kakaowo-orzechowa strucla
Dada 1 h. 30 min. średnia
CIASTA KREMOWE
Baranek wielkanocny
Norika — niska
Bryndzowe spaghetti
Michal 40 min. średnia
SOSY
Słodko kwaśny fasolowy sos z ziemniakami
Jęczmienna baba z grzybami
Dada 1 h. 30 min. wysoka
Strączkowa śmietanowa zupa
Ziemniaczane kulki faszerowane wędzonym mięsem
Morelowe kulki z twarogowego ciasta
Dada 30 min. średnia
Makówki - makiełki
Ziemskie warzywa
Michal 30 min. niska
Koperkowy sos
Dada 20 min. niska
Somloi kluski (Somlói galuska)
KURCZAK
Rolada z kurczaka z mielonym mięsem
SŁONE PRZEKĄSKI
Nadziewane pogacze
Kokosowe ciasto w foremce keksowej
Smażony boczniak w piwnym cieście
© 2011 - 2023 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się • Ustawienia plików cookie