Wszystkie przepisy > Sałatki > Przetwory
Wszystkie przepisy > Sałatki > Przetwory
Na kiszone ogórki istnieje wiele przepisów. My wam oferujemy jeden z nich.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
wysoka
Buraczki ćwikłowe należą do najbardziej zdrowych warzyw. Można z nich przygotować bardzo smaczne i lekkostrawne potrawy. Pasteryzowane buraczki z chrzanem są świetnym dodatkiem do mięsnych potraw.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Marynowane borowiki, kozaki lub małe podgrzybki z cebulą podajemy do tych samych potraw, ku którym podaje się pasteryzowane ogórki.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Prosty przepis na domowy nakładany delikatesowy chrzan z jabłkami.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Domowe słodko kwaśne ogórki. Ogórki nadają się do konsumpcji już miesiąc po ich zakonserwowaniu. Z wymienionej ilości ogórków (około 10 cm długich) uzyskamy około 25 sztuk 700 ml słoików.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Po prostu nasiekany niedźwiedzi czosnek, wymieszany z wodą i zamrożony. Doskonałe zioło do każdej warzywnej zupy, sosu...itp. podczas całej zimy.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Pikantne ogórki w słodko kwaśnej zalewie. Z wymienionej ilości 5-8 cm ogórków zakonserwujemy 7 sztuk 700 ml słoików.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Doskonały domowy dżem z drobnych, kwaskowatych, niebieskich winogron. Do jego przygotowania użyty był cukier i trzcinowy cukier żelujący z pektyną, bez konserwantów. Dżem jest dość gęsty, doskonały do naleśników, do smarowania ciast ze słodkimi nadzieniami i na korpus kremowego tortu.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
—Trudność
średnia