Grzybowa zupa z czarną fasolą

Gęsta smaczna zupa na obiad lub kolację.
przepis,fotoprzepis,czarna fasola,suszone grzyby,Zupy grzybowe,Zupy z roślin strączkowych,Bezlaktozowe
Zupy grzybowe
Składniki
Składniki
czarna fasola | 150 512 | gramów kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
majeranek | 0 ?? | kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 40 143 | gramów kcal | |
nać pietruszki | 0 ?? | kcal | |
suszone grzyby | 40 50 | gramów kcal | |
sól | 1.75 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 500 0 | mililitrów kcal | |
woda | 0 ?? | kcal | |
woda | 2 0 | litry kcal | |
ziemniaki | 450 414 | gramów kcal |
Przepis


3.
woda 1 litr • sól 1.5 łyżeczki
Namoczoną fasolę odcedzamy i przekładamy ją do świeżej wody. Dodajemy sól i gotujemy do miękkości (około 45 minut do 1 godziny). Dodajemy grzyby.



6.
ziemniaki 100 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 40 gramów
Ziemniaki obieramy, myjemy i na drobno trzemy. Mieszamy z mąką,...


8.
Z wytworzonego ciasto przecieramy do zupy drobne kluseczki.

9.
Gotujemy 10 minut, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i doprawiamy majerankiem.

Smacznego!