Grzybowa zupa z czarną fasolą
Gęsta smaczna zupa na obiad lub kolację.
przepis,fotoprzepis,czarna fasola,suszone grzyby,Zupy grzybowe,Zupy z roślin strączkowych,Bezlaktozowe
Zupy grzybowe
Składniki
Składniki
czarna fasola | 150 | gramów | |
czosnek | 2 | ząbki | |
majeranek | - | ||
mąka luksusowa pszenna T550 | 40 | gramów | |
nać pietruszki | - | ||
suszone grzyby | 40 | gramów | |
sól | 1.75 | łyżeczki | |
woda | 500 | mililitrów | |
woda | - | ||
woda | 2 | litry | |
ziemniaki | 450 | gramów |
Przepis
3.
woda 1 litr • sól 1.5 łyżeczki
Namoczoną fasolę odcedzamy i przekładamy ją do świeżej wody. Dodajemy sól i gotujemy do miękkości (około 45 minut do 1 godziny). Dodajemy grzyby.
6.
ziemniaki 100 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 40 gramów
Ziemniaki obieramy, myjemy i na drobno trzemy. Mieszamy z mąką,...
8.
Z wytworzonego ciasto przecieramy do zupy drobne kluseczki.
9.
Gotujemy 10 minut, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i doprawiamy majerankiem.
Smacznego!