swiatwemnie.pl

śmietan-fix w przepisach

 
Mleczne ciastko

Mleczne ciastko domowej roboty, które stanie się obiektem pożądania każdego szanującego się łasucha.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Nie pieczona kremówka

Łatwy przepis na kremówkę z herbatników, budyniu i bitej śmietany.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Pijane ciasto z żelatyną

Mało ciasta, żelatyna, dużo owoców i jeszcze więcej bitej śmietany.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Jabłkowa kremówka

Jesienna kremówka, pełna smacznego jabłkowego nadzienia z bogatą warstwą bitej śmietany. Tak właśnie lubimy najbardziej :)

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Czereśniowe ciasto

Kremowe ciasto ze świeżych czereśni.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Śmietanowy tort z twarogowymi kuleczkami

Fantazyjny, czarno-biały tort w bardzo prosty sposób przygotowany.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Makowa kremówka

Wspaniała kremówka z makiem. Jej proste przygotowanie jest gwarancją, że każdemu kucharzowi się uda i oczaruje i tych największych "makożerców" :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

wysoka

Pomarańczowe ciasto z orzechami w karmelu

Kremowe ciasto z delikatną bitą śmietaną pełnej chrupiącego orzechowego grylażu z pewnością wam zasmakuje.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Likierowe kostki

Wyśmienite kremowe ciasto. Z doświadczenia możemy stwierdzić, że 16 kostek będzie za mało :) dlatego polecamy podane ilości składników podwoić i upiec od razu 32 :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Kremowe brzoskwiniowe ciasto

To oto wspaniale pyszne ciasto jest znane również pod nazwą Floryda. Nasz przepis na jego przygotowanie jest świetny i z pewnością was nie zawiedzie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Dziecięce tiramisu

Bezalkoholowe i bezkofeinowe tiramisu pełne miodu, twarogu, śmietany i kokosu dla dzieci i kierowców :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Czekoladowo likierowe kostki

Oferujemy kolejny przepis na ulubiony likierowy deser z naszej kuchni. Biszkoptowy spód z likierem jajecznym, delikatne czekoladowo likierowe nadzienie i ukochana bita śmietana przypadnie wam do gustu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

wysoka

Bananowa kremówka

Ulubiona klasyczna kremówka tak troszkę inaczej.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Cynamonowe ciasto

Placek z biszkoptowego ciasta z cynamonowym kremem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Tort szachownica z mascarpone i bananami

Fantastyczny mascarpone kremowy tort pełen słodkich bananów. Wytworzenie wzoru szachownicy może wydawać się skomplikowane, ale w rzeczywistości jest to bardzo łatwe. Wystarczy trzymać się naszych wskazówek, które są rozpisane w większej ilości pojedynczych kroków dla szybszego opanowania.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Rabarbarowe kremowe ciasto

Jednoznacznie niesamowite, kwaskowate rabarbarowe nadzienie na słodkim kakaowym biszkopcie, pokryte leciutką bitą śmietaną.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Anielskie ciasto z czekoladowym likierem

Kremowe ciasto o anielskim smaku :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Kawowo kokosowe ciasto

Kremowe ciasto z bogatym wypełnieniem dla miłośników kawy i kokosu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Truskawkowe babeczki z kremem mascarpone

Delikatne babeczki z waniliowego ciasta, ozdobione kremem z mascarpone i kawałkami świeżych truskawek.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Tort jabłkowo-orzechowy

Wspaniały tort z orzechowym korpusem, jabłkowym nadzieniem, bitą śmietaną oraz posypką z mielonych migdałów.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się