PRZEPISY

Bananowa kremówka

Bananowa kremówka

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Ulubiona klasyczna kremówka tak troszkę inaczej.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,banan,śmietana do ubijania (30-33%),Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

banan

400

380

gramów

kcal

budyń waniliowy w proszku

80

284

gramów

kcal

ciasto francuskie

400

1600

gramów

kcal

cukier kryształ

60

242

gramów

kcal

czekolada

0

??

kcal

mleko tłuste 3,5%

400

256

mililitrów

kcal

woda

50

0

mililitrów

kcal

śmietan-fix

2

??

opakowania

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

500

1555

mililitrów

kcal

żelatyna spożywcza

10

36

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 400 gramów

Ciasto francuskie przekrawamy na połowę. Z każdej połówki stopniowo rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy płat o rozmiarze 42x32 cm i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia płaty pieczemy. Pierwszy płat z blachy wyciągamy i kroimy go na 12 kwadratów. Drugi upieczony płat zostawiamy na blasze.

Ciasto francuskie przekrawamy na połowę. Z...

2. 

mleko tłuste 3,5% 400 mililitrów  cukier kryształ 60 gramów  budyń waniliowy w proszku 80 gramów

Z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy gęsty budyń.

Z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy gęsty...

3. 

banan 400 gramów

Banany obieramy i miksujemy blenderem.

Banany obieramy i miksujemy blenderem....

4. 

Rozmiksowane banany dodajemy do budyniu.

Rozmiksowane banany dodajemy do budyniu....

5. 

żelatyna spożywcza 10 gramów  woda 50 mililitrów

W garnuszku rozpuszczamy żelatynę w ciepłej wodzie. Do żelatyny dajemy łyżeczkę budyniowo-bananowego kremu, mieszamy i zawartość garnuszka wlewamy do garnka z kremem. Mieszamy i krem równomiernie rozsmarowujemy na przygotowanym płacie na blasze. Odstawiamy by dobrze ostygło.

W garnuszku rozpuszczamy żelatynę w ciepłej...

6. 

śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów  śmietan-fix 2 opakowania

Śmietany do ubijania na gęsto ubijamy razem ze śmietan-fix. Bitą śmietanę rozsmarowujemy na kremie.

Śmietany do ubijania na gęsto ubijamy razem ze...

7. 

czekolada

Na wierzch układamy przygotowane kwadraty z pierwszego płatu ciasta i ozdabiamy je strzykawką z roztopioną czekoladą.

Na wierzch układamy przygotowane kwadraty z...

8. 

Ciasto wkładamy na 2 - 3 godziny do lodówki, potem je według kwadratów kroimy i serwujemy.

Ciasto wkładamy na 2 - 3 godziny do lodówki,...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się