PRZEPISY

Piernikowa rolada z bitą śmietaną

Piernikowa rolada z bitą śmietaną

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Bożonarodzeniowy zapach i smak tej oto prostej rolady was z pewnością zachwyci.

przepis,fotoprzepis,cynamon mielony,przyprawa do piernika,śmietana do ubijania (30-33%),Rolady,Boże Narodzenie

Rolady

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

białko jajka

4

68

sztuki

kcal

cukier puder

1

39

łyżka

kcal

cukier puder

0

??

kcal

cukier trzcinowy

4

159

łyżki

kcal

cynamon mielony

1

13

łyżeczka

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

4

214

łyżki

kcal

proszek do pieczenia

1

4

łyżeczka

kcal

przyprawa do piernika

1

16

łyżeczka

kcal

sól

1

0

szczypta

kcal

śmietan-fix

2

??

opakowania

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

400

1244

mililitrów

kcal

żółtko jajka

4

228

sztuki

kcal

 

Przepis

1. 

cukier trzcinowy 4 łyżki  żółtko jajka 4 sztuki

Żółtka i cukier ubijamy na pianę.

Żółtka i cukier ubijamy na pianę....

2. 

białko jajka 4 sztuki  sól 1 szczypta

Z białek ubijamy gęstą pianę.

Z białek ubijamy gęstą pianę....

3. 

mąka luksusowa pszenna T550 4 łyżki  proszek do pieczenia 1 łyżeczka  cynamon mielony 1 łyżeczka  przyprawa do piernika 1 łyżeczka

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cynamon i przyprawę do piernika. Mieszamy.

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do...

4. 

Do ubitych białek dodajemy ubite żółtka.

Do ubitych białek dodajemy ubite żółtka....

5. 

Dodajemy przygotowaną mąkę.

Dodajemy przygotowaną mąkę....

6. 

Ciasto wylewamy na blachę (42x32 cm) wyłożoną papierem do pieczenia.

Ciasto wylewamy na blachę (42x32 cm) wyłożoną...

7. 

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C....

8. 

Po upieczeniu ciasto zwijamy i odstawiamy do ostygnięcia. Dzięki zrolowaniu, ciasto utrzyma swój kształt po wypełnieniu go kremem.

Po upieczeniu ciasto zwijamy i odstawiamy do...

9. 

śmietana do ubijania (30-33%) 400 mililitrów  śmietan-fix 2 opakowania  cukier puder 1 łyżka

Ze śmietan ubijamy gęstą bitą śmietanę, dodajemy śmietan-fix i cukier.

Ze śmietan ubijamy gęstą bitą śmietanę,...

10. 

Roladę rozwijamy i usuwamy papier do pieczenia. Równomiernie smarujemy ją bitą śmietaną.

Roladę rozwijamy i usuwamy papier do pieczenia....

11. 

Zawijamy i odstawiamy na dwie godziny do lodówki do stężenia.

Zawijamy i odstawiamy na dwie godziny do lodówki...

12. 

cukier puder

Przed podawaniem posypujemy przesianym cukrem pudrem i kroimy.

Przed podawaniem posypujemy przesianym cukrem...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się