PRZEPISY

Kremówka z karmelem bez pieczenia

Kremówka z karmelem bez pieczenia

Delikatny bez pieczenia karmelowy deser, który zadowoli każde podniebienie.

przepis,fotoprzepis,śmietana do ubijania (30-33%),mleko skondensowane słodzone karmelowe,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku100gramów
cukier kryształ2łyżki
cukier puder3łyżki
cukier puder3łyżeczki
herbatniki maślane500gramów
masło150gramów
mleko skondensowane słodzone karmelowe397gramów
mleko tłuste 3,5%1litr
śmietan-fix20gramów
śmietana do ubijania (30-33%)500mililitrów

 

Przepis

1. 

mleko tłuste 3,5% 1 litr  budyń waniliowy w proszku 100 gramów  cukier kryształ 2 łyżki

Większą część mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. W mniejszej części mleka mieszamy budynie w proszku, wlewamy do gorącego mleka i gotujemy gęsty budyń. Odstawiamy do ostudzenia.

2. 

masło 150 gramów  cukier puder 3 łyżki

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

3. 

Masło dodajemy do budyniu i ubijamy gładki krem.

4. 

herbatniki maślane 500 gramów  mleko skondensowane słodzone karmelowe 397 gramów

Tortową formę (średnica 24 cm) wykładamy maślanymi herbatnikami. Karmelowe mleko podgrzewamy i polewamy nim korpus z herbatników.

5. 

Przykrywamy warstwą herbatników.

6. 

Na warstwę herbatników równomiernie rozsmarowujemy budyniowy krem.

7. 

Przykrywamy ostatnią warstwą herbatników.

8. 

śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów  cukier puder 3 łyżeczki  śmietan-fix 20 gramów

Śmietanę do ubijania ubijamy z cukrem i ze śmietan-fix, równomiernie rozsmarowujemy na cieście. Cały deser wkładamy do lodówki na kilka godzin by stężał.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie