PRZEPISY

Dyniowy sernik

Dyniowy sernik

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Smaczne jesienne ciasto.

przepis,fotoprzepis,herbatniki maślane,dynia hokkaido,mascarpone,Ciasta kremowe,Sezonowe przepisy

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cukier trzcinowy

150

594

gramów

kcal

cynamon mielony

2

25

łyżeczki

kcal

dynia hokkaido

500

200

gramów

kcal

goździki mielone

1

14

łyżeczka

kcal

herbatniki maślane

200

981

gramów

kcal

imbir mielony

1

5

łyżeczka

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

mascarpone

500

1935

gramów

kcal

masło

150

1101

gramów

kcal

mielona gałka muszkatołowa

½

14

łyżeczki

kcal

sól

0

??

kcal

śmietan-fix

20

70

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

500

1555

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie korpusu

herbatniki maślane 200 gramów  masło 150 gramów

Herbatniki rozkruszamy. Do herbatników dodajemy masło i wyrabiamy ciasto.

Herbatniki rozkruszamy. Do herbatników dodajemy...

2. 

Ciasto ugniatamy do formy na pieczenie o średnicy 28 cm. Odkładamy do lodówki.

Ciasto ugniatamy do formy na pieczenie o średnicy...

3. Przygotowanie nadzienia

dynia hokkaido 500 gramów

Dynię obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i nad parą gotujemy do miękkości.

Dynię obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i nad...

4. 

mascarpone 500 gramów  cukier trzcinowy 100 gramów  cynamon mielony 2 łyżeczki  goździki mielone 1 łyżeczka  imbir mielony 1 łyżeczka  mielona gałka muszkatołowa ½ łyżeczki  sól  jajka kurze 3 sztuki

W misce mieszamy mascarpone z cukrem. Dodajemy cynamon, mielone goździki, mielony imbir, gałkę muszkatołową i szczyptę soli. Dodajemy puree z ugotowanej dyni i jajka. Wszystko razem mieszamy.

W misce mieszamy mascarpone z cukrem. Dodajemy...

5. 

Nadzienie wylewamy na korpus. Pieczemy w 170-180°C przez około 1 godzinę.

Nadzienie wylewamy na korpus. Pieczemy w...

6. 

śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów  cukier trzcinowy 50 gramów  śmietan-fix 20 gramów

Śmietanę do ubijania ubijamy razem ze śmietan-fix, dodajemy cukier. Gęstą bitą śmietaną smarujemy ostudzony sernik.

Śmietanę do ubijania ubijamy razem ze...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się