PRZEPISY

Halloweenowy tort twarogowo-ryżowy bez pieczenia

Halloweenowy tort twarogowo-ryżowy bez pieczenia

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Chrupiący tort z łagodnym nadzieniem i okazyjną dekoracją.

przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,ananas w puszce - plastry,Torty,Halloween,,Bez pieczenia,Bezglutenowe

Torty

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

ananas w puszce - plastry

7

??

sztuk

kcal

cukier kryształ

150

603

gramów

kcal

cukier puder

40

156

gramów

kcal

czekolada do gotowania

50

251

gramów

kcal

masło

120

881

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

500

240

mililitrów

kcal

płatki kukurydziane (cornflex)

180

702

gramów

kcal

rodzynki w czekoladzie

7

??

sztuk

kcal

ryż okrągłoziarnisty

150

518

gramów

kcal

sok z cytryny

1

4

łyżka

kcal

twaróg mielony

500

595

gramów

kcal

woda

2

0

łyżki

kcal

śmietan-fix

1

??

opakowanie

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

250

778

mililitrów

kcal

żelatyna spożywcza

10

36

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

ryż okrągłoziarnisty 150 gramów  mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów

Ryż przepłukujemy, wsypujemy do mleka i gotujemy na "kaszę". Odstawiamy do wystudzenia.

Ryż przepłukujemy, wsypujemy do mleka i gotujemy...

2. Spód

płatki kukurydziane (cornflex) 180 gramów

Płatki kukurydziane siekamy w kuchennym siekaczu na drobno.

Płatki kukurydziane siekamy w kuchennym siekaczu...

3. 

cukier puder 40 gramów

Wsypujemy je do miski, dodajemy cukier i mieszamy.

Wsypujemy je do miski, dodajemy cukier i mieszamy....

4. 

masło 120 gramów

Dolewamy roztopione masło i wszystko dobrze mieszamy.

Dolewamy roztopione masło i wszystko dobrze...

5. 

Do okrągłej formy wkładamy papier do pieczenia. Na dno dobrze ugniatamy masę z płatków.

Do okrągłej formy wkładamy papier do pieczenia....

6. 

Spód wkładamy na 15 minut do zamrażalki. Potem go wyciągamy i wkładamy do lodówki.

Spód wkładamy na 15 minut do zamrażalki. Potem...

7. Twarogowo-ryżowe nadzienie

żelatyna spożywcza 10 gramów  woda 2 łyżki

W ciepłej, nie wrzącej, wodzie rozpuszczamy żelatynę i dodajemy ją do ryżu.

W ciepłej, nie wrzącej, wodzie rozpuszczamy...

8. 

cukier kryształ 150 gramów

Dodajemy cukier, ...

Dodajemy cukier, ......

9. 

twaróg mielony 500 gramów  sok z cytryny 1 łyżka

... twaróg i sok z cytryny.

... twaróg i sok z cytryny....

10. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  śmietan-fix 1 opakowanie

Na koniec dodajemy dobrze ubitą bitą śmietanę.

Na koniec dodajemy dobrze ubitą bitą śmietanę....

11. Nadziewanie

Z lodówki wyciągamy spód i równomiernie rozkładamy na nim nadzienie. Ponownie wkładamy do lodówki.

Z lodówki wyciągamy spód i równomiernie...

12. Ozdabianie

Tort możemy sobie ozdobić według okazji. My wam oferujemy typ na dekorację: Halloween.

Tort możemy sobie ozdobić według okazji. My wam...

13. 

czekolada do gotowania 50 gramów

Czekoladę roztapiamy w wodnej kąpieli. Napełniamy nią strzykawkę cukierniczą ...

Czekoladę roztapiamy w wodnej kąpieli....

14. 

ananas w puszce - plastry 7 sztuk

... i na kółeczkach ananasów rysujemy trzy okręgi. Pociągnięciem czekolady szpicem strzykawki od środka do brzegu wytwarzamy pajęczynę.

... i na kółeczkach ananasów rysujemy trzy...

15. 

rodzynki w czekoladzie 7 sztuk

Na pajęczynki układamy czekoladowe cukierki.

Na pajęczynki układamy czekoladowe cukierki....

16. 

Rodzynkom strzykawką wytwarzamy nóżki - i mamy pajączki :)

Rodzynkom strzykawką wytwarzamy nóżki - i mamy...

17. 

Pajęczynowy ananas układamy na torcie i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Przed podawaniem kroimy ostrym nożem. Podczas krojenia spodu musimy delikatnie docisnąć, jest troszkę stężały ale podczas konsumpcji przyjemnie chrupiący.

Pajęczynowy ananas układamy na torcie i...

18. 

Tort oczywiście możemy ozdobić też na inną okazję. Na przykład tylko kółeczkami ananasów albo innymi owocami.

Tort oczywiście możemy ozdobić też na inną...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się