PRZEPISY

Dwukolorowe twarogowe ciasto

Dwukolorowe twarogowe ciasto

Łatwe w wykonaniu twarogowe ciasto z bitą śmietaną, które zaciekawi was swoją prostotą.

przepis,fotoprzepis,twaróg wiejski z grudkami,twaróg wiejski z grudkami,śmietana do ubijania (30-33%),Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie320gramów
cukier puder120gramów
cukier puder1łyżka
jajka kurze2sztuki
kakao proszek25gramów
mleko tłuste 3,5%500mililitrów
twaróg wiejski z grudkami500gramów
śmietan-fix2opakowania
śmietana do ubijania (30-33%)400mililitrów

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 320 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na delikatnie posypanej mąką stolnicy. Wkładamy do blachy (22x32 cm) tak, aby były pokryte też brzegi. Po górnym brzegu blachy ciasto odkrawamy.

2. 

mleko tłuste 3,5% 250 mililitrów  twaróg wiejski z grudkami 250 gramów  jajka kurze 1 sztuka  cukier puder 60 gramów

Składniki wkładamy do miski i dobrze mieszamy.

3. 

mleko tłuste 3,5% 250 mililitrów  twaróg wiejski z grudkami 250 gramów  jajka kurze 1 sztuka  cukier puder 60 gramów  kakao proszek 25 gramów

W drugiej misce mieszamy składniki z tego punktu.

4. 

Na ciasto wlewamy biały twaróg a na niego, zygzakiem, wlewamy kakaowy twaróg.

5. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C.

6. 

śmietana do ubijania (30-33%) 400 mililitrów  śmietan-fix 2 opakowania  cukier puder 1 łyżka

Ze śmietany ubijamy gęstą bitą śmietanę.

7. 

Bitą śmietanę nanosimy na dobrze ostudzone ciasto...

8. 

...i rozsmarowujemy. Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się