PRZEPISY

Śmietanowy tort z twarogowymi kuleczkami

Śmietanowy tort z twarogowymi kuleczkami

Fantazyjny, czarno-biały tort w bardzo prosty sposób przygotowany.

przepis,fotoprzepis,twaróg wiejski z grudkami,śmietana do ubijania (30-33%),Torty,Ciasta kremowe

Torty

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ drobny130gramów
czekolada50gramów
czekolada-
dżem wiśniowy2łyżki
jajka kurze5sztuk
kakao proszek1łyżka
masło-
mąka luksusowa pszenna T550-
mąka luksusowa pszenna T550100gramów
proszek do pieczenia½opakowania
skrobia kukurydziana20gramów
twaróg wiejski z grudkami250gramów
wiórki kokosowe30gramów
śmietan-fix2opakowania
śmietana do ubijania (30-33%)500mililitrów

 

Przepis

1. 

twaróg wiejski z grudkami 250 gramów  jajka kurze 1 sztuka  wiórki kokosowe 30 gramów  cukier kryształ drobny 40 gramów  skrobia kukurydziana 20 gramów

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.

2. 

Wyrabiamy masę z której wytwarzamy kuleczki.

3. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Kuleczki układamy do masłem wysmarowanej i mąką posypanej formy. Wkładamy na 30 minut do zamrażalki.

4. 

jajka kurze 4 sztuki  cukier kryształ drobny 90 gramów

Żółtka mieszamy z cukrem. Z białek ubijamy gęstą pianę.

5. 

kakao proszek 1 łyżka  czekolada 50 gramów

Do żółtek dodajemy kakao i roztopioną, ostudzoną czekoladę.

6. 

mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów  proszek do pieczenia ½ opakowania

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,...

7. 

...dodajemy do ciasta i mieszamy. Na koniec delikatnie dodajemy i mieszamy pianę z białek.

8. 

Ciasto wylewamy na sztywne kuleczki.

9. 

Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 180 °C.

10. 

dżem wiśniowy 2 łyżki

Jeszcze ciepły korpus smarujemy dżemem i odstawiamy do ostudzenia.

11. 

czekolada

Czekoladę roztapiamy i cienko rozsmarowujemy na papierze do pieczenia. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.

12. 

śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów  śmietan-fix 2 opakowania

Ze śmietany ubijamy gęstą bitą śmietanę.

13. 

Bitą śmietanę warstwujemy na korpusie i wyrównujemy.

14. 

Do bitej śmietany wbijamy połamaną czekoladę. Wkładamy do lodówki na 4 godziny, aby bita śmietana dobrze stężała.

15. 

Kroimy na porcje i możemy serwować.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie