PRZEPISY

Kasztanowe kremowe ciasto

Kasztanowe kremowe ciasto

Proste ciasto pełne kasztanowego smaku.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,kasztanowe puree,twaróg mielony,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku120gramów
ciasto francuskie500gramów
cukier kryształ120gramów
jajka kurze5sztuk
kasztanowe puree500gramów
mleko półtłuste 1,5%600mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750-
twaróg mielony500gramów
śmietan-fix24gramów
śmietana do ubijania (30-33%)500mililitrów

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 500 gramów  mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na rozmiar około 38x48 cm.

2. 

Ciasto wkładamy do blachy tak, aby przykryło wszystkie brzegi. Zbyteczne ciasto na rogach odkrawamy.

3. 

kasztanowe puree 500 gramów  jajka kurze 5 sztuk

Do głębokiej miski dajemy jajka i dodajemy rozmrożone kasztanowe puree.

4. 

twaróg mielony 500 gramów  budyń waniliowy w proszku 120 gramów  cukier kryształ 120 gramów

Dodajemy twaróg, wsypujemy budyń w proszku i cukier.

5. 

mleko półtłuste 1,5% 600 mililitrów

Dolewamy mleko i blenderem na gładko miksujemy.

6. 

Wylewamy na ciasto.

7. 

W rozgrzanym piekarniku na 180°C 25 - 30 minut pieczemy. W tym czasie ciekła masa stężeje. Odstawiamy do ostudzenia.

8. 

śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów  śmietan-fix 24 gramów

Ze śmietany i żelatyny ubijamy bitą śmietanę i równomiernie ją smarujemy na cieście. Wkładamy do lodówki na 2 godziny.

9. 

Przed podawaniem kroimy na mniejsze lub większe trójkąty według smaku. Ilość porcji zależy od wielkości pokrojonych trójkątów.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie