PRZEPISY

Rozgrzewająca zupa warzywna

Rozgrzewająca zupa warzywna

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Gęsta zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą, dla zdrowia i smukłej sylwetki. Czerwona soczewica jest bogatym źródłem białka i zawiera minimalną ilość tłuszczu. Razem z warzywami tworzy witaminową bombę pełną minerałów. Jedna porcja może z łatwością stanowić dwa pełne głębokie talerze. A to już się na pewno najecie.

przepis,fotoprzepis,czerwona soczewica,Zupy jarzynowe,Bezlaktozowe,Bezglutenowe,Wegetariańskie przepisy,Wegańskie przepisy

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

burak ćwikłowy

150

72

gramów

kcal

cebula

150

66

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

czerwona soczewica

150

501

gramów

kcal

czosnek

4

22

ząbki

kcal

kapusta biała

250

73

gramów

kcal

kminek mielony

½

9

łyżeczki

kcal

marchew

300

135

gramów

kcal

oliwa

1

132

łyżka

kcal

papryka czerwona kapia świeża

100

30

gramów

kcal

pietruszka

200

126

gramów

kcal

por

150

69

gramów

kcal

przyprawa chili

½

8

łyżeczki

kcal

przyprawa kurkuma

1

16

łyżeczka

kcal

sól

2

0

łyżeczki

kcal

woda

0

??

kcal

 

Przepis

1. 

kapusta biała 250 gramów  marchew 300 gramów  pietruszka 200 gramów  burak ćwikłowy 150 gramów  cebula 150 gramów  papryka czerwona kapia świeża 100 gramów  por 150 gramów  czosnek 4 ząbki

Warzywa oczyszczamy i myjemy.

Warzywa oczyszczamy i myjemy....

2. 

W robocie kuchennym kroimy je na cienkie plasterki oraz paseczki.

W robocie kuchennym kroimy je na cienkie plasterki...

3. 

sól 2 łyżeczki  przyprawa kurkuma 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  przyprawa chili ½ łyżeczki  woda

Warzywa wkładamy do garnka, dodajemy sól i przyprawy. Zalewamy wodą zarówno z powierzchnią warzyw.

Warzywa wkładamy do garnka, dodajemy sól i...

4. 

czerwona soczewica 150 gramów

Czerwoną soczewicę przepłukujemy.

Czerwoną soczewicę przepłukujemy....

5. 

Dodajemy ją do zupy i mieszamy.

Dodajemy ją do zupy i mieszamy....

6. 

oliwa 1 łyżka

Gotujemy 30 minut. Na koniec do zupy dodajemy łyżkę oleju, na przykład oliwy z oliwek, oleju dyniowego itp.

Gotujemy 30 minut. Na koniec do zupy dodajemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się