PRZEPISY

Rozgrzewająca zupa warzywna

Rozgrzewająca zupa warzywna

Gęsta zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą, dla zdrowia i smukłej sylwetki. Czerwona soczewica jest bogatym źródłem białka i zawiera minimalną ilość tłuszczu. Razem z warzywami tworzy witaminową bombę pełną minerałów. Jedna porcja może z łatwością stanowić dwa pełne głębokie talerze. A to już się na pewno najecie.

przepis,fotoprzepis,czerwona soczewica,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Wegetariańskie przepisy,Wegańskie przepisy

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

burak ćwikłowy150gramów
cebula150gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czerwona soczewica150gramów
czosnek4ząbki
kapusta biała250gramów
kminek mielony½łyżeczki
marchew300gramów
oliwa1łyżka
papryka czerwona kapia świeża100gramów
pietruszka200gramów
por150gramów
przyprawa chili½łyżeczki
przyprawa kurkuma1łyżeczka
sól2łyżeczki
woda-

 

Przepis

1. 

kapusta biała 250 gramów  marchew 300 gramów  pietruszka 200 gramów  burak ćwikłowy 150 gramów  cebula 150 gramów  papryka czerwona kapia świeża 100 gramów  por 150 gramów  czosnek 4 ząbki

Warzywa oczyszczamy i myjemy.

2. 

W robocie kuchennym kroimy je na cienkie plasterki oraz paseczki.

3. 

sól 2 łyżeczki  przyprawa kurkuma 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  przyprawa chili ½ łyżeczki  woda

Warzywa wkładamy do garnka, dodajemy sól i przyprawy. Zalewamy wodą zarówno z powierzchnią warzyw.

4. 

czerwona soczewica 150 gramów

Czerwoną soczewicę przepłukujemy.

5. 

Dodajemy ją do zupy i mieszamy.

6. 

oliwa 1 łyżka

Gotujemy 30 minut. Na koniec do zupy dodajemy łyżkę oleju, na przykład oliwy z oliwek, oleju dyniowego itp.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie